ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αψίδες ασφαλείας για «θερμόαιμους οπαδούς» κατά την ανακήρυξη Προέδρου της Δημοκρατίας - VIDEO

Αψίδες ασφαλείας για «θερμόαιμους οπαδούς» κατά την ανακήρυξη Προέδρου της Δημοκρατίας - VIDEO

Αυξημένα μέτρα ασφαλείας κατά την ημέρα την επαναληπτικής εκλογής για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τελετή ανακήρυξης του Προέδρου της Δημοκρατίας λαμβάνει η Αστυνομία, αξιοποιώντας όλα τα τεχνικά μέσα ώστε να διασφαλίσει τη ομαλή διεξαγωγή της ψηφοφορίας και την ανακήρυξη του Προέδρου διαφυλάσσοντας την ασφάλεια και την τάξη.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από τον Εκπρόσωπο Τύπου του Αρχηγείου Αστυνομίας Ανδρέα Αγγελίδη, κάποια θέματα που προέκυψαν την προηγούμενη Κυριακή απασχόλησαν την ηγεσία της Αστυνομίας και τα επιλαμβάνεται ακόμα και αν αυτά αφορούν κάποιες λεπτομέρειες. Πρόσθεσε ότι την προσεχή Κυριακή θα εργαστούν πέραν των 2.000 μελών του σώματος με αυξημένα καθήκοντα και μεταξύ αυτών την αστυνόμευση των εκλογικών κέντρων, τις περιπολίες και άλλα μέτρα που θα αποφασιστεί ότι επιβάλλεται να ληφθούν.

Συμπλήρωσε ότι έγιναν συσκέψεις χθες Τετάρτη και σήμερα Πέμπτη και τα αυξημένα μέτρα θα εφαρμόζονται μέχρι το πρωί της Δευτέρας και αν κριθεί αναγκαίο και κατά τη διάρκεια όλης της επόμενης ημέρας.

Πρόσθεσε ότι θα λειτουργήσει και πάλι το κέντρο κρίσεων στη Λευκωσία, με επικεφαλής των βοηθό Αρχηγό Επιχειρήσεων, ο οποίος θα τηρεί ενήμερο τον Αρχηγό Αστυνομίας και οι υπόλοιποι βοηθοί Αρχηγοί θα βρίσκονται στις πόλεις για τους ελέγχους, με απώτερο στόχο την ασφάλεια και την εξυπηρέτηση των πολιτών.

Αναφέροντας πως παρόλο ότι η ηγεσία της Αστυνομίας γνωρίζει ότι αυτή η ψηφοφορία θα είναι διαφορετική από την προηγούμενη, πρόσθεσε ότι η Αστυνομία αναμένει πως ο κόσμος θα συνεχίσει να επιδεικνύει την ωριμότητα που επέδειξε την προηγούμενη Κυριακή.

Ο κ. Αγγελίδης ανακοίνωσε ότι το βράδυ της Κυριακής 4 Φεβρουαρίου 2018, η Αστυνομία θα λάβει αυξημένα μέτρα ασφάλειας κατά την τελετή ανακήρυξης του Προέδρου της Δημοκρατίας, στο Στάδιο «ΤΑΣΣΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» στη Λευκωσία.

Τα μέτρα θα εφαρμοστούν τόσο κατά την προσέλευση, όσο και κατά την αποχώρηση του κοινού από το «ΤΑΣΣΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ», πρόσθεσε.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του Αρχηγείου υπογράμμισε «με έμφαση ότι τα αυξημένα μέτρα και η πιο έντονη παρουσία της Αστυνομίας, γίνονται καθαρά για προληπτικούς σκοπούς, έχουν αποκλειστικό στόχο τη διασφάλιση της όλης εκδήλωσης, την προστασία των πολιτών και την παροχή τροχαίων και άλλων διευκολύνσεων».

Υπενθυμίζοντας ότι σύμφωνα με τον Γενικό Έφορο Εκλογής, η ανακήρυξη, αναμένεται να γίνει στις 22:00 της Κυριακής κάλεσε τους πολίτες να συνεργαστούν με τα μέλη της, που θα βρίσκονται καθήκον στην περιοχή και να συμμορφώνονται με τις οδηγίες και υποδείξεις τους.

Διευκρίνισε ότι στο κοινό που θα παρευρεθεί στην εκδήλωση, έχουν παραχωρηθεί όλοι οι χώροι στάθμευσης του Μακαρίου Σταδίου, με είσοδο από την οδό Λευκοθέου και χώρος στάθμευσης δυτικά του Σταδίου «ΤΑΣΣΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» και πίσω από τα βοηθητικά γήπεδα του Μακαρίου Σταδίου με είσοδο από την οδό Λυκαβηττού.

Είπε πως οι επίσημοι προσκεκλημένοι που θα παρακολουθήσουν την εκδήλωση, προτρέπονται να προσέλθουν από τη Λεωφόρο Ηρώων – οδό Λευκοθέου – οδό Λυκαβηττού (από Τύμβο Μακεδονίτισσας και εκκλησία Αγίου Παντελεήμονα) και από Λεωφόρο Μόρφου προς οδό Λυκαβηττού και να σταθμεύσουν στο χώρο στάθμευσης δυτικά του Σταδίου «ΤΑΣΣΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ», με είσοδο από την οδό Λυκαβηττού.

Ο κ. Αγγελίδης σημείωσε ότι η είσοδος στο χώρο στάθμευσης επισήμων επιτρέπεται μόνο στους κατόχους κάρτας, που έχει παραχωρηθεί από την Υπηρεσία Εκλογών.

Συνεχίζοντας τόνισε σε όλους, ότι για λόγους ασφάλειας, στις εισόδους του σταδίου, θα πραγματοποιείται σωματικός έλεγχος, γι’ αυτό καλείται το κοινό να προσέλθει έγκαιρα στο στάδιο.

Διευκρίνισε ακολούθως ότι εντός του σταδίου, απαγορεύεται αυστηρώς, η μεταφορά φωτοβολίδων, κροτίδων και άλλων επικίνδυνων αντικειμένων, η μεταφορά πανό υβριστικού/ρατσιστικού ή άλλου προκλητικού περιεχομένου, η αναγραφή συνθημάτων στον περιβάλλοντα χώρο, στους τοίχους του σταδίου και οπουδήποτε αλλού.

Επίσης κάλεσε το κοινό να αποφύγει τη μεταφορά σακιδίων ή τσαντών, στο στάδιο.

Ο κ. Αγγελίδης είπε ότι για το κοινό που δεν θα μπορέσει να εισέλθει στο στάδιο λόγω πληρότητας, θα τοποθετηθούν εξωτερικά γιγαντοοθόνες, ώστε να μπορούν όλοι να παρακολουθήσουν την Ανακήρυξη του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του Αρχηγείου τόνισε ότι λόγω των αυξημένων μέτρων ενδεχομένως να υπάρξει κάποια καθυστέρηση για αυτό και κάλεσε όλους να δείξουν υπομονή και να πάνε στο στάδιο έγκαιρα.

Ερωτηθείς αν θα χρησιμοποιηθεί και Tron, είπε πως θα αξιοποιηθεί πλήρως η τεχνολογία, καθώς τα δεδομένα αλλάζουν και η Αστυνομία εκσυγχρονίζεται και είπε πως κάποια μέτρα θα εφαρμοστούν πρώτη φορά.

Απαντώντας σε ερώτηση για τις δύο εκδηλώσεις διαμαρτυρίας που προγραμματίζονται την Κυριακή, μία στη Λευκωσία και μία στη Λεμεσό, ο κ. Αγγελίδης είπε πως η πραγματοποίηση των δύο εκδηλώσεων τυγχάνουν ανάλογου χειρισμού.

Δείτε το βίντεο πατώντας εδώ

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top