ΕΛΛΑΔΑ

Ανακρίνονται οι Έλληνες στρατιωτικοί – Συνδέουν τη σύλληψη με τους 8 Τούρκους πραξικοπηματίες

Ανακρίνονται οι Έλληνες στρατιωτικοί – Συνδέουν τη σύλληψη με τους 8 Τούρκους πραξικοπηματίες

Τα τουρκικά Υπουργεία Εσωτερικών και Εξωτερικών ενημέρωσε η νομαρχία Αδριανούπολης για τις συλλήψεις δύο Ελλήνων στρατιωτικών, οι οποίοι πέρασαν κατά λάθος τον Έβρο και συνελήφθηκαν από τις τουρκικές αρχές.

Τουρκικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι Τούρκοι στρατιώτες συνεχίζουν την ανάκριση των Ελλήνων φαντάρων, ενώ κάποια μάλιστα τουρκικά μέσα συνδέουν τη σύλληψή τους με την κράτηση των 8 Τούρκων στρατιωτών, που διέφυγαν στην Ελλάδα κατά την απόπειρα του πραξικοπήματος στις 15 Ιουλίου.

«Η Ελλάδα που δεν έχει παραδώσει τους πραξικοπηματίες της 15ης Ιουλίου στην Τουρκία, ξεκίνσε προσπάθειες για την παράδοση των δύο στρατιωτών που συνελήφθηκαν», σχολιάζει το τηλεοπτικό κανάλι A Haber.

Στελέχη των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων που έχουν υπηρετήσει στον Έβρο, και ως εκ τούτου γνωρίζουν καλά τις εκεί συνθήκες, ισχυρίζονται ότι η απώλεια προσανατολισμού είναι ένα σύνηθες φαινόμενο στη συγκεκριμένη περιοχή με την πυκνή δασική βλάστηση, πόσω μάλλον όταν επικρατεί κακοκαιρία, με συνεχή χιονόπτωση.

Λαμβάνοντας υπόψη, λοιπόν, τα στοιχεία που έχουν περιέλθει μέχρι τώρα εις γνώσιν τους αναφορικά με τη σύλληψη των δύο ελλήνων στρατιωτικών, δηλώνουν ότι η εικόνα που έχουν σχηματίσει παραπέμπει σε ενέδρα που είχαν στήσει τα μέλη της τουρκικής περιπόλου, προκειμένου να συλλάβουν στελέχη του Ελληνικού Στρατού. Επομένως, μπορεί να γίνει λόγος για προσχεδιασμένη, προμελετημένη επιχείρηση από τουρκικής πλευράς, που αποσκοπούσε στη σύλληψη ελλήνων στρατιωτικών.

Σε κάθε περίπτωση, αυτήν την ώρα είναι σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις μεταξύ αφενός του Πενταγώνου και του υπουργείου Εξωτερικών και αφετέρου των τουρκικών αρχών, προκειμένου να επανέλθουν στην Ελλάδα οι δύο άνδρες του Στρατού Ξηράς.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



Το μεσημέρι της Δευτέρας καταχωρείται το αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά του Γενικού Ελεγκτή - Γίνονται οι τελευταίες αλλαγές

Το μεσημέρι της Δευτέρας καταχωρείται το αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά του Γενικού Ελεγκτή - Γίνονται οι τελευταίες αλλαγές

Το μεσημέρι της Δευτέρας αναμένεται να καταχωρηθεί στο Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο από τη νομική ομάδα του Γενικού Εισαγγελέα, αίτημα για παύση του Γενικού Ελεγκτή, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top