ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Στον τελικό του Τσάλεντζ καπ Ανδρών ο Ολυμπιακός

Στον τελικό του Τσάλεντζ καπ Ανδρών ο Ολυμπιακός

Επιστροφή σε ευρωπαϊκό τελικό μετά από 13 χρόνια για την ανδρική ομάδα βόλεϊ του Ολυμπιακού. Οι Πειραιώτες επικράτησαν με 3-0 της Σουργκούτ και με δύο νίκες πήραν θριαμβευτική πρόκριση στον τελικό του Τσάλεντζ Καπ.

Ο Ολυμπιακός προκρίθηκε σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης για έβδομη φορά στην ιστορία του στο βόλεϊ ανδρών. Οι Πειραιώτες θα βρουν απέναντί τους την Ραβένα την ομάδα που είχε κοντράρει το 1992 στον πρώτο τελικό του κυπέλλου πρωταθλητριών που είχε συμμετάσχει.

Ο Ολυμπιακός καταφέρνει κάτι μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα αφού με διαφορά λίγων λεπτών τόσο ανδρική όσο και η γυναικεία ομάδα βόλεϊ προκρίθηκαν στον τελικό του Τσάλεντζ Καπ. Μάλιστα οι προκρίσεις των δύο τμημάτων ήρθαν με διαφορά λίγων λεπτών.

Οι Πειραιώτες κόντρα στη Σουργκούτ έπαιξαν όσο χρειαζόταν για να πάρουν την πρόκριση κατακτώντας με χαρακτηριστική άνεση τα δύο πρώτα σετ. Στο τρίτο σετ ο Φερνάντο Μουνιόθ επέλεξε να ξεκουράσει παίκτες βάζοντας αρκετούς αναπληρωματικούς χωρίς όμως ο Ολυμπιακός να απολέσει σετ.

Ο Ολυμπιακός πήρε με την πρόκρισή του στον τελικό και «εκδίκηση» αφού η Σουργκούτ ήταν η ομάδα που τους απέκλεισε τις δύο περασμένες σεζόν.

Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι σε όλους τους τομείς του αγώνα και έφτασαν σε μια ακόμη νίκη. Πρώτος σκόρερ για τον Ολυμπιακό ο Οϊβάνεν με 12 πόντους και ακολούθησε ο Αλεξίεφ με 10 πόντους και τρία μπλοκ. 

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με τους Ντρίζγκα, Πετρέα, Μπέμε, Ραούβερντινκ, Αλεξίεφ, Οϊβάνεν και λίμπερο τον Στεφάνου. Οι Ρώσοι ξεκίνησαν τον αγώνα με τους Γκλιβένκο, Κρισμάνοβιτς, Ούρσοφ, Ιβάνοφ, Σαφόνοφ, Καμπιμπούλιν και λίμπερο τον Αντρέεφ.

Αμφίρροπο ήταν στους πρώτους πόντους το πρώτο σετ. Καμία από τις δύο ομάδες δεν κατάφερε να πάρει σημαντική διαφορά. Ο Ολυμπιακός όμως προηγήθηκε για πρώτη φορά με δύο πόντους (10-8) με τον Αλεξίεφ ενώ έφτασε στο 15-11 με διαδοχικά λάθη των Ρώσων διαγωνίων. Οι φιλοξενούμενοι όμως με κύριο επιθετικό όπλο τον Κρισμάνοβιτς πλησίασαν στο σκορ (22-20) με τον Ζουπάνι να καθαρίζει το σετ για τον Ολυμπιακό με μια επίθεση και ένα μπλοκ.

Έχοντας μετατρέψει το υπόλοιπο της αναμέτρησης σε τυπική διαδικασία ο Ολυμπιακός μπήκε στο τρίτο σετ με τους αναπληρωματικούς του παίκτες. Οι Ρώσοι αρχικά προηγήθηκαν αλλά ένα χαμένο σερβίς του Σεφράνοφ έδωσε στον Ολυμπιακό το προβάδισμα με 16-15 για πρώτη φορά. Με τον Ρουμελιωτάκη να είναι αξιόπιστος επιθετικά και τον Πετρέα να είναι εντυπωσιακός στο σερβίς ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη με 3-0 σετ.

Tα σετ: 3-0 (25-22, 25-17,  25-21)
 
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Φερνάντο Μουνιόθ Μπενίτεθ): Οϊβάνεν 12 (12/26 επ.), Πετρέας 8 (5/7 επ., 1 άσσος, 2 μπλοκ), Μπέμε 3 (3 μπλοκ), Ντρζίζγκα 1 (1/1 επ.), Αλεξίεφ 10 (6/10 επ., 1 άσσος, 3 μπλοκ), Ράουβερντινκ 6 (4/9 επ., 2 άσσοι, 43%υπ.- 33%αρ.), Στεφάνου 50%υπ.- 33%αρ.) / Χριστοφιδέλης, Ρουμελιωτάκης 4 (4/5 επ.50% υπ., 50% αρ.), Ζουπάνης 3 (2/3 επ., 1 μπλοκ), Στιβαχτής, Ανδρεάδης, Δαρίδης -λ (40%υπ., 20% αρ.)

ΣΟΥΡΓΚΟΥΤ: Γλιβένκο 2 (2/11 επ.),  Κρσμάνοβιτς 7 (5/9 επ., 1 άσσος, 1 μπλοκ),  Σεφράνοβ  7 (6/11 επ., 1 μπλοκ), Ουρσόβ 4 (3/6 επ., 1 μπλοκ, 71%υπ.- 57%αρ.), Ιβάνοβ 4 (4/10 επ., 33%υπ.- 33%αρ.), Σαφόνοβ 5 (3/3 επ., 2 μπλοκ),  Καμπιμπουλίν Αντρέεβ-λ (54%υπ.- 38%αρ.) /  Πλατόνοβ 2 (2/5 επ.), Ιγκνατίεβ  2 (1/1 επ., 1 άσσος), Μπεσκρόβνι 1 (1/3 επ.),  Τροίνιν 1 (1 μπλοκ), Μπιέλιτσα 9 (9/13 επ.), Κοβριάβεβ (-λ 33% υπ., 22 % αρ.)

 Πηγή: www.sdna.gr
Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Λίβανος: Με Σύρους πρόσφυγες θέλει να πιέσει την Ευρώπη ο ηγέτης της Χεζμπολάχ

Μονή Αββακούμ: Συνεχίζονται οι καταθέσεις ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής – Παίρνουν σειρά οι άλλοι τρεις μοναχοί

Καλά νέα για καταναλωτές: Επιτέλους τέλος στις αυξήσεις στις τιμές καυσίμων - Έρχονται μειώσεις - Πότε να τις αναμένουμε

Έδειξε πλαστή ταυτότητα και έσπρωξε αστυνομικό για να διαφύγει - Τον «τσάκωσαν» με μαχαίρι στην κατοχή του

Έμιλι Ραταϊκόφσκι: Η φωτογραφία στο Instagram που τη δείχνει να θηλάζει τον γιο της



Τι αφήνει πίσω της η Ολγκίν: Το παρασκήνιο από τις συναντήσεις με Χριστοδουλίδη και Τατάρ - Η έκπληξη και η έκθεση προς τον ΓΓ των ΗΕ

Τι αφήνει πίσω της η Ολγκίν: Το παρασκήνιο από τις συναντήσεις με Χριστοδουλίδη και Τατάρ - Η έκπληξη και η έκθεση προς τον ΓΓ των ΗΕ

Κανείς δεν ανέμενε ότι θα έβγαινε άσπρος καπνός από την τελευταία συνάντηση της προσωπικής απεσταλμένης του ΓΓ των ΗΕ Μαρία Άνχελα Ολγκίν η οποία τη Δευτέρα, είχε τις τελευταίες χωριστές συναντήσεις με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη και με τον Ερσίν Τατάρ, ο οποίος επέμενε στις δικές του γνωστές θέσεις.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top