ΝΙΓΗΡΙΑ: Συνομιλίες κυβέρνησης-Μπόκο Χαράμ

ΝΙΓΗΡΙΑ: Συνομιλίες κυβέρνησης-Μπόκο Χαράμ

Η κυβέρνηση της Νιγηρίας διεξάγει εδώ και κάποιο καιρό συνομιλίες με την εξτρεμιστική ισλαμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ με σκοπό την επίτευξη εκεχειρίας, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Πληροφοριών της χώρας.

"Αν και πολλοί δεν το γνωρίζουν, βρισκόμαστε σε ευρύτερες συνομιλίες για την κατάπαυση των εχθροπραξιών με τους αντάρτες εδώ και κάποιο καιρό" ανέφερε ο Λάι Μοχάμεντ σε ανακοίνωση που έστειλε στο πρακτορείο Reuters, σχετική με την απελευθέρωση, την περασμένη Τετάρτη, περίπου 100 μαθητριών που είχαν απαχθεί από τους τζιχαντιστές.

Ο βασικός στόχος αυτών των συνομιλιών, πρόσθεσε ο Μοχάμεντ, είναι να επιτευχθεί μόνιμη εκεχειρία με την οργάνωση που διεξάγει ανταρτοπόλεμο, με απαγωγές και βομβιστικές ενέργειες, από το 2009 κυρίως στη βόρεια Νιγηρία.

Τα κορίτσια που είχαν απαχθεί στις 19 Φεβρουαρίου από την Μπόκο Χαράμ στην πόλη Ντάπτσι, στη βορειοανατολική Νιγηρία, επανενώθηκαν σήμερα με τις οικογένειές τους. Σύμφωνα με έναν ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου, οι αθήτριες έφτασαν στο Ντάπτσι, στην Πολιτεία Γιόμπε, γύρω στις 14.30 τοπική ώρα, με πέντε λεωφορεία που συνοδεύονταν από ισχυρές δυνάμεις του στρατού.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

LIVE: Μαίνεται ο πόλεμος ανάμεσα σε Ισραήλ και Ιράν – Εκατέρωθεν χτυπήματα, συλλήψεις για κατασκοπεία από το Ιράν

LIVE: Μαίνεται ο πόλεμος ανάμεσα σε Ισραήλ και Ιράν – Εκατέρωθεν χτυπήματα, συλλήψεις για κατασκοπεία από το Ιράν

Συνεχίζονται για ένατη μέρα οι εκατέρωθεν επιθέσεις που εξαπέλυσαν στη διάρκεια της νύχτας Ιράν και Ισραήλ. Από την ισραηλινή επίθεση στην πόλη Κομ, κοντά στο πυρηνικό εργοστάσιο του Φορντό, έχασαν τη ζωή τους δύο άτομα, εκ των οποίων το ένα 16 ετών. Οι (IDF) έβαλαν στο στόχαστρο εγκαταστάσεις αποθήκευσης και εκτόξευσης πυραύλων. Τις πρώτες πρωινές ώρες, ήχησαν σειρήνες συναγερμού για πυραυλική επίθεση από το Ιράν στο κεντρικό τμήμα του Ισραήλ, υποχρεώνοντας χιλιάδες κατοίκους να σπεύσουν στα καταφύγια. Μαρτυρίες που επικαλείται το Reuters έκαναν λόγο για εκρήξεις που ακούστηκαν στην ευρύτερη περιοχή του Τελ Αβίβ.Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF) ανακοίνωσαν αργότερα ότι αναχαιτίστηκαν με επιτυχία όλοι οι πύραυλοι και δεν υπήρξαν αναφορές για θύματα.

BEST OF TOTHEMAONLINE