ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χαμπιαούρης και Σιζόπουλος συμφώνησαν να μείνει η Παιδεία εκτός κομματικών σκοπιμοτήτων

Χαμπιαούρης και Σιζόπουλος συμφώνησαν να μείνει η Παιδεία εκτός κομματικών σκοπιμοτήτων

Υπουργός Παιδείας και Πρόεδρος ΕΔΕΚ συμφώνησαν ότι θέματα που άπτονται της παιδείας πρέπει να μείνουν μακράν πολιτικών και κομματικών σκοπιμοτήτων έτσι ώστε η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση να εφαρμοσθεί κατά τρόπο σαφή και αποτελεσματικό.

Κώστας Χαμπιαούρης και Μαρίνος Σιζόπουλος συναντήθηκαν τη Δευτέρα (26/3) στα Κεντρικά Γραφεία της ΕΔΕΚ και όμως αμφότεροι δήλωσαν είχαν μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση στα θέματα που αφορούν στην παιδεία.

«Εύχομαι και ελπίζω ότι θα συνεχιστεί αυτός ο διάλογος με την ΕΔΕΚ τον οποίο σήμερα έχουμε εγκαινιάσει και θα ενδυναμώσουμε έχοντας και ανοικτή γραμμή επικοινωνίας», είπε μετά τη συνάντηση ο Υπουργός Παιδείας.

Ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ «για τη στήριξή σας στα της παιδείας και όπως πολύ σωστά έχετε αναφέρει εντός της συνάντησης δεν υπάρχει πολιτικό χρώμα στην παιδεία».

Καταλήγοντας, ο Υπουργός Παιδείας, είπε ότι «θα αναμένουμε πάντα τη συνεργασία σας αλλά και την εποικοδομητική σας κριτική διότι είναι αυτό που θα μας βοηθήσει και εμάς να γίνουμε καλύτεροι και να προχωρήσουμε στην ποιοτική αναβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης».

Η ΕΔΕΚ, όπως είπε μετά τη συνάντηση ο Πρόεδρός της, «διαχρονικά είχε μια εποικοδομητική στάση ανεξάρτητα με το ποια κυβέρνηση βρισκόταν στην εξουσία και ποιο κόμμα είχε το Υπουργείο Παιδείας γιατί ακριβώς θεωρούμε ότι τα θέματα της παιδείας πρέπει να αντιμετωπίζονται μακριά από ιδεολογικές ή κομματικές σκοπιμότητες».

Διαβεβαίωσε ότι «αυτή την υπεύθυνη πολιτική θα τη συνεχίσουμε και είμαστε στη διάθεση και του Υπουργού και των συνεργατών του για διάλογο για όλα τα ζητήματα και για στήριξη εποικοδομητική των προσπαθειών για την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση την οποία θεωρούμε πάρα πάρα πολύ σημαντική».

Όπως είπε ο κ. Σιζόπουλος, ως ΕΔΕΚ, «θεωρούμε ότι η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση πρέπει να ολοκληρωθεί κατά τρόπο συγκροτημένο, συντεταγμένο αρχίζοντας από την προδημοτική εκπαίδευση».

Πρόσθεσε ότι η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση πρέπει να λαμβάνει υπόψιν «κοινωνικούς και άλλους παράγοντες οι οποίοι εμπλέκονται στη διαμόρφωση αυτής της πολιτικής για να μπορέσει η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση να ολοκληρωθεί κατά τρόπο συντεταγμένο, αποτελεσματικό και σαφή».

Ο κ. Σιζόπουλος ευχαρίστησε και δημόσια τον Υπουργό Παιδείας, στον οποίο ευχήθηκε «επιτυχία στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνει» διαβεβαιώνοντάς τον «ότι η ΕΔΕΚ θα συνεχίσει υπεύθυνα να βρίσκεται δίπλα από το Υπουργείο Παιδείας με εποικοδομητικές προτάσεις».

«Αλλά ακόμα και εκεί που έχουμε διαφορετικές απόψεις αυτές θα εκφράζονται κατά τρόπο θετικό και εποικοδομητικό όχι με τρόπο συγκρουσιακό και διχαστικό γιατί ακριβώς η ενότητα θα πρέπει να μεταφράζεται και στον τρόπο συμπεριφοράς μας ειδικά για τα μεγάλα ζητήματα που αφορούν την εκπαίδευση» είπε, κλείνοντας, ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ.

Λαμβάνοντας ξανά τον λόγο ο Υπουργός Παιδείας είπε ότι «κι εμείς αυτό θέλουμε και θα ολοκληρώσουμε την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση».

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

«T» Podcast- The Newsroom: Ο Μαρίνος Νομικός «καυτηριάζει» την επικαιρότητα: Η πορεία του ΠτΔ, οι γάμοι ομόφυλων ζευγαριών, οι εκλογές και το Κυπριακό

Αποκαλύψεις στη θανατική ανάκριση του Θανάση Νικολάου - Πρόσωπο ομολόγησε ότι ο ίδιος μαζί με άλλα πρόσωπα τον χτύπησαν και τον σκότωσαν

Στη φυλακή 25χρονη γυναίκα: Μπαίνει χρόνια στο κελί για υπόθεση ναρκωτικών

Στο φως αδημοσίευτη συνέντευξη του Ναβάλνι – Τι έλεγε για το «διεφθαρμένο» δίκτυο Πούτιν στο Λονδίνο

Θλίψη στο Πανεπιστήμιο Κύπρου - Έφυγε από τη ζωή ο Νικόλας ΠαπαμιχαήλΠτΔ: «Η επίσκεψη Ματαρέλα έναυσμα για ακόμα πιο ουσιαστική ενίσχυση των διμερών σχέσεων»

ΠτΔ: «Η επίσκεψη Ματαρέλα έναυσμα για ακόμα πιο ουσιαστική ενίσχυση των διμερών σχέσεων»

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης παρέθεσε απόψε, στο Προεδρικό Μέγαρο, επίσημο δείπνο προς τιμή του Προέδρου της Ιταλίας κ. Σέρτζιο Ματαρέλλα, ο οποίος πραγματοποιεί την πρώτη επίσημη επίσκεψη Ιταλού Προέδρου στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top