Οι ΗΠΑ απελαύνουν 60 Ρώσους «κατασκόπους»

Οι ΗΠΑ απελαύνουν 60 Ρώσους «κατασκόπους»

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ διέταξε τη Δευτέρα 26/3 την απέλαση 60 Ρώσων από τις Ηνωμένες Πολιτείες

 

Παράλληλα ζήτησε το κλείσιμο του ρωσικού προξενείου στο Σιάτλ λόγω της φερόμενης ανάμιξης της Μόσχας στην επίθεση με νευροπαραλυτικό παράγοντα εναντίον του Ρώσου πρώην διπλού πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ νωρίτερα αυτό τον μήνα στη Βρετανία, δήλωσαν υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι των ΗΠΑ.

Η εντολή απέλασης περιλαμβάνει 12 αξιωματικούς των ρωσικών υπηρεσιών πληροφοριών από τη ρωσική αποστολή στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη και αντανακλά τις ανησυχίες ότι οι δραστηριότητες των ρωσικών υπηρεσιών πληροφοριών γίνονται όλο και περισσότερο επιθετικές, δήλωσαν υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι των ΗΠΑ, που μιλούσαν υπό τον όρο της ανωνυμίας.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, υψηλόβαθμος κυβερνητικός αξιωματούχος των ΗΠΑ δήλωσε πως 48 «γνωστοί πράκτορες των υπηρεσιών πληροφοριών» του προξενείου της Ρωσίας στο Σιάτλ (βορειοδυτικές ΗΠΑ) και άλλοι 12 της ρωσικής μόνιμης αντιπροσωπείας στον ΟΗΕ έχουν στη διάθεσή τους επτά ημέρες για να εγκαταλείψουν τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Εκτός Βουλής και σε τροχιά επιβίωσης: Παραιτήσεις, οικονομική ασφυξία και μάχη για την επόμενη μέρα σε ΕΔΕΚ, ΔΗΠΑ, Οικολόγους και Volt

Εκτός Βουλής και σε τροχιά επιβίωσης: Παραιτήσεις, οικονομική ασφυξία και μάχη για την επόμενη μέρα σε ΕΔΕΚ, ΔΗΠΑ, Οικολόγους και Volt

Η επόμενη ημέρα των βουλευτικών εκλογών αφήνει πίσω της ένα πολιτικό τοπίο γεμάτο αβεβαιότητα, εσωστρέφεια και έντονο προβληματισμό για τα κόμματα που έμειναν εκτός Βουλής.

BEST OF TOTHEMAONLINE