Σιζόπουλος για περί Ίδρυσης Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας. ‘Ο διορισμός των μελών του ΔΣ είναι παράνομος’

 Σιζόπουλος για περί Ίδρυσης Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας. ‘Ο διορισμός των μελών του ΔΣ είναι παράνομος’

Ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ, αφού ζήτησε αναβολή της συζήτησης για τον περί ίδρυσης ΟΚΥΥ, κάτι που δεν έγινε δεκτό, επενέβη στη συζήτηση.

Σε έντονο ύφος κατηγόρησε τόσο τον τέως υπουργό Υγείας, καθώς υπέγραψε το νομοσχέδιο την τελευταία μέρα πριν να αποχωρήσει όσο και την κυβέρνηση. Τόνισε ότι ο πρόεδρος του Οργανισμού είναι ο ίδιος που έκανε εκ μέρους εταιρείας τη μελέτη για την αυτονόμηση των δημόσιων νοσηλευτηρίων για το ΓεΣΥ.

Κατέθεσε επίσης πρακτικά στα οποία φαίνεται συνέδριο κατά το οποίο ο πρόεδρος του ΟΚΥΥ παρουσίασε την πιο πάνω μελέτη ως εκπρόσωπος της εταιρείας και με την παρουσία του τέως Υπουργού στις 11 Οκτωβρίου.

Άφησε επίσης αιχμές ότι υπάρχει σύγκρουση συμφερόντων και τούτο αποδεικνύουν τα πιο πάνω. Ο Μαρίνος Σιζόπουλος υπογράμμισε ότι έχει βαρύτατες ευθύνες ο τέως υπουργός και ζήτησε από την Επιτροπή Υγείας να τον επιβεβαιώσει ή να τον διαψεύσει.

Παράλληλα υποστήριξε ότι είναι παράνομος ο τρόπος διορισμού του ΔΣ καθώς τα μέλη δεν ξεκαθαρίζεται αν έχουν ή όχι άμεση σχέση με τους τομείς. Κι αυτό επιβεβαιώνουν τα πιο πάνω. ‘Αυτούς τους ανθρώπους θα τους εργοδοτήσουμε για να μας δώσουν λύσεις’, διερωτήθηκε θυμίζοντας και το παρελθόν του προέδρου του ΔΣ Σερ Νίκολσον.

Με τηλεδιάσκεψη, εξήγησε, έγιναν δύο συνεδρίες μεταξύ του ΔΣ του ΟΚΥΥ και του υπουργείου Υγείας, σημειώνοντας ότι πέντε από τα οκτώ διορισμένα μέλη δεν έχουν ιδέα από την Υγεία και το ΓεΣΥ.

Υπό το βάρος των πιο πάνω η ΕΔΕΚ κατέθεσε τροπολογία κατά την οποία στο ΔΣ του ΟΚΥΥ πρέπει να περιλαμβάνεται μέλος του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου με εμπειρία πέραν των δέκα χρόνων.

Παράνομο χαρακτήρισε και τον προϋπολογισμό του Οργανισμού, εξηγώντας ότι χρειάζεται έρευνα για τα 1,4 εκατομμύρια που περιλαμβάνει. Η ΕΔΕΚ κατέθεσε τροπολογία για σταύρωμα αυτού του κονδυλίου.

 

Αλέκος Μιχαηλίδης

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Το Ισραήλ επιτέθηκε στο Ιράν - Κοινή επιχείρηση με ΗΠΑ - Tην ονόμασαν «Lion's Roar»

LIVE: Το Ισραήλ επιτέθηκε στο Ιράν - Κοινή επιχείρηση με ΗΠΑ - Tην ονόμασαν «Lion's Roar»

Αναφορές για έκρηξη που ακούστηκε στην πρωτεύουσα του Ιράν, την Τεχεράνη, αναφέρουν τα διεθνή ΜΜΕ επικαλούμενα μαρτυρίες αυτοπτών, την ίδια ώρα σειρήνες ήχησαν στο Ισραήλ, καθώς οι αρχές προειδοποίησαν για «την πιθανότητα εκτόξευσης πυραύλων». Λίγη ώρα αργότερα το Ισραήλ ανακοίνωσε προληπτικό πλήγμα κατά του Ιράν, ενώ όπως μετέδωσε ο απεσταλμένος του ΕΤnews στο Τελ Αβίβ, Γιώργος Σιδέρης ο Υπουργός Άμυνας Ίσραελ Κατζ κήρυξε ειδική και άμεση κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε όλη τη χώρα.