Σε μποϋκοτάζ προϊόντων καλεί η Παγκύπρια Ένωση Καταναλωτών

Σε μποϋκοτάζ προϊόντων καλεί η Παγκύπρια Ένωση Καταναλωτών

Σε μποϋκοτάζ στα υπερφορολογημένα προϊόντα καλεί η Παγκύπρια Ένωση Καταναλωτών και Ποιότητας Ζωής (ΠΕΚΠΟΙΖΩ).

Σε ανακοίνωση αναφέρει ότι κάποιοι, χωρίς κανένα λόγο και χωρίς καμιά δικαιολογία, "συμφώνησαν εν είδη καρτέλ και χρησιμοποιώντας την προσφιλή τους μέθοδο της αισχροκέρδειας, σε μια βδομάδα μέσα να διπλασιάσουν και να τριπλασιάσουν τις τιμές μιας σειράς τροφίμων που είναι απόλυτα απαραίτητα για το πασχαλινό τραπέζι".

Η Ένωση αναφέρεται σε αυξήσεις τιμών στα πλείστα βασικά οπωροκηπευτικά, τα λαχανικά και κάποια φρούτα της εποχής, όπως οι ντομάτες, τα αγγουράκια, τα κολοκυθάκια, οι μελιτζάνες, οι πιπεριές, τα λεμόνια, οι φράουλες και άλλα.

Επικρίνει τις κρατικές υπηρεσίες για αδιαφορία και διερωτάται τι ευρωπαϊκό κράτος έχουμε "όταν αυτό δεν φροντίζει να διαμορφώνει και να προστατεύει τον ελεύθερο και γνήσιο ανταγωνισμό, χρησιμοποιώντας προς τούτο τα όπλα που οι κανόνες ανταγωνισμού της ΕΕ του δίνουν".

"Παράλληλα καλούμε όσους εμπόρους κάμουν δεύτερες σκέψεις και αποφασίσουν έμπρακτα να σεβαστούν τους καταναλωτές, από αύριο να μειώσουν τις τιμές και να τις επαναφέρουν στα λογικά επίπεδα των προηγούμενων εβδομάδων. Σε τέτοια περίπτωση, καλούμε τους καταναλωτές να επιλέξουν αυτούς για τα ψώνια τους, ανταμείβοντας τους", καταλήγει η ανακοίνωση.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Το θετικό κλίμα δεν αρκεί - Οι τρεις εκκρεμότητες Χριστοδουλίδη και η δύσκολη αποστολή της Ολγκίν - Τι αναμένεται από τις επαφές με την απεσταλμένη του ΟΗΕ

Κυπριακό: Το θετικό κλίμα δεν αρκεί - Οι τρεις εκκρεμότητες Χριστοδουλίδη και η δύσκολη αποστολή της Ολγκίν - Τι αναμένεται από τις επαφές με την απεσταλμένη του ΟΗΕ

Η νέα κινητικότητα γύρω από το Κυπριακό δημιουργεί ένα παράθυρο για επανεξέταση των δυνατοτήτων συνεννόησης μεταξύ των δύο πλευρών, χωρίς όμως να έχουν μέχρι στιγμής διαμορφωθεί οι προϋποθέσεις, για την επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων. Η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Τουφάν Ερχιουρμάν, στις 27 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε σε θετικό κλίμα, αλλά ολοκληρώθηκε χωρίς κοινό ανακοινωθέν και χωρίς δημοσιοποίηση συγκεκριμένων αποτελεσμάτων.

BEST OF TOTHEMAONLINE