ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πάει Λονδίνο και βλέπει Μέι ο Πρόεδρος

Πάει Λονδίνο και βλέπει Μέι ο Πρόεδρος

Στο Λονδίνο, όπου θα συμμετάσχει στη Σύνοδο των Αρχηγών Κρατών και Κυβερνήσεων των κρατών μελών της Κοινοπολιτείας, η οποία πραγματοποιείται μεταξύ 18 – 20 Απριλίου, μεταβαίνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος και θα έχει συνάντηση σήμερα με την Πρωθυπουργό της Βρετανίας Τερέζα Μέι, στο πρωθυπουργικό γραφείο.

Εκτός από τη συνάντησή του με την Τερέζα Μέι, η οποία θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Τρίτης (17/4), ο Προέδρος Αναστασιάδης θα έχει επίσης χωριστές συναντήσεις μεταξύ 18 και 20 Απριλίου με τον Πρίγκιπα Κάρολο και τους Πρωθυπουργούς της Αυστραλίας, της Νέας Ζηλανδίας και της Ινδίας.

Αύριο, Τετάρτη, θα παρακαθίσει σε δείπνο που θα παραθέσει η Πρωθυπουργός Μέι προς τιμή των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων που συμμετέχουν στη Σύνοδο. Επίσης, την ίδια ημέρα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού στην έδρα του Οργανισμού, στο Λονδίνο.

Την Πέμπτη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παραστεί στην εναρκτήρια τελετή της Συνόδου και θα τύχει επίσημης υποδοχής από την Πρωθυπουργό Μέι και τη Γενική Γραμματέα της Κοινοπολιτείας Πατρίσια Σκότλαντ.

Ακολούθως, θα συμμετάσχει στις εργασίες της Συνόδου.

Το βράδυ της ίδιας ημέρας θα παρακαθίσει σε δείπνο που θα παραθέσει η Βασίλισσα Ελισάβετ Β’ προς τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων.

Την Παρασκευή, 20 Απριλίου, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα παρακαθίσει σε πρόγευμα που θα παραθέσει η Ομοσπονδία Κοινοπολιτειακών Αγώνων και στη συνέχεια θα συμμετάσχει στις εργασίες της Συνόδου. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα παραστεί στην επίσημη τελετή λήξης της Συνόδου της Κοινοπολιτείας.

Το βράδυ της Παρασκευής, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παρακαθίσει σε δείπνο που θα παραθέσει προς τιμή του η Εθνική Ομοσπονδία Κυπρίων Ηνωμένου Βασιλείου, στο οίκημα της Κυπριακής Αδελφότητας στο Λονδίνο.

Τον Πρόεδρο Αναστασιάδη συνοδεύουν στο Λονδίνο ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης: Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου - Ο ρόλος της Ντόρας Μπακογιάννη

Ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης: Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου - Ο ρόλος της Ντόρας Μπακογιάννη

Με εισήγηση της Ντόρας Μπακογιάννη ως επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από την ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, για το θέμα της ένταξης του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top