ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Παναθηναϊκός – Ρεάλ Μαδρίτης 95-67: Ανεπανάληπτο, μοναδικό, Παναθηναϊκό!

Παναθηναϊκός – Ρεάλ Μαδρίτης 95-67: Ανεπανάληπτο, μοναδικό, Παναθηναϊκό!

Αυτό δεν ξανάγινε. Στο πάρτι του αιώνα ο Παναθηναϊκός ποδοπάτησε την Ρεάλ (95-67) και με μαέστρο τον Καλάθη των 16 ασίστ έγραψε το 1-0 μέσα σε ανεπανάληπτο ντελίριο από 20.000 κόσμο. Την Πέμπτη ο τελικός των τελικών με την πληγωμένη βασίλισσα…

αίζοντας εντυπωσιακό και επιβλητικό μπάσκετ ο διαβασμένος και καλοστημένος Παναθηναϊκός Superfoods του Τσάβι Πασκουάλ έκανε το 1-0 στη σειρά των πλέι οφ επί της Ρεάλ Μαδρίτης και έστειλε… μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση. Οι «πράσινοι» ήταν ασταμάτητοι, έπαιξαν τρομερές άμυνες, έβρισκαν σκορ όπως ήθελαν και προσπάθησαν να θέσουν τον δικό τους ρυθμό με το «καλημέρα». Έτσι, πάνε με ιδανική ψυχολογία στο Game 2 της Πέμπτης (19/4, 21:15).

Ο Μάικ Τζέιμς έκανε ακόμα μία μεγάλη εμφάνιση με σκορ (24π.), αλλά και ριμπάουντ (8ρ.), ενώ τρομερός ήταν και ο Νικ Καλάθης, που σημείωσε άλλο ένα double double σε πόντους και ασίστ (11π., 16ασ.). Μάλιστα, ο ηγέτης του «τριφυλλιού» έκανε και ρεκόρ καριέρας στις ασίστ. Στα «συν» για τον Παναθηναϊκό Superfoods η καλή εμφάνιση των Τζέιμς Γκιστ – Κρις Σίνγκλετον, ο θετικός Άντριαν Πέιν, οι βοήθειες του Μάρκους Ντένμον, αλλά και ο «σκληρός» Θανάσης Αντετοκούνμπο. Ο Έλληνας φόργουορντ έπαιξε πολλές καλές άμυνες, έβγαλε εκτός ρυθμού τον Λούκα Ντόντσιτς και πραγματοποίησε μία από τις κορυφαίες του εμφανίσεις με το «τριφύλλι».

ADVERTISING

Στην αντίπερα όχθη, η Ρεάλ Μαδρίτης είχε πολλά κενά διαστήματα, ενώ ήταν και πολύ άστοχη. Η απουσία του Φακούντο Καμπάτσο έκανε… μπαμ, ο Ντόντσιτς ήταν εκτός κλίματος και οι ψηλοί των Μαριλένων δεν βρήκαν ποτέ σταθερά πατήματα. Έτσι, οι Ισπανοί καλούνται να αλλάξουν πολλά, αν θέλουν να παρουσιάσουν διαφορετικό πρόσωπο στη συνέχεια.

Ο Παναθηναϊκός Superfoods ξεκίνησε… εξωπραγματικά το παιχνίδι. Οι παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ ήταν συγκεντρωμένοι και ορεξάτοι, έπαιξαν εξαιρετικές άμυνες και ξέφυγαν στο 20-0 στο 5′. Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο είχε «κλειδώσει» τον Λούκα Ντόντσιτς, ενώ ο Νικ Καλάθης ήταν πολύ καλός από νωρίς, με την Ρεάλ να κάνει το ένα λάθος μετά το άλλο. Το πρώτο καλάθι των Ισπανών στο 5′ από τον Τρέι Τόμπκινς έδωσε το… σύνθημα της αντεπίθεσης. Η ομάδα του Πάμπλο Λάσο «ροκάνισε» τη διαφορά (23-13 στο 10′), εκμεταλλευόμενη το γεγονός πως ο Θανάσης ήταν στον πάγκο με δύο φάουλ. Το δεκάλεπτο «έκλεισε» με double score και καθολική υπέροχη του «τριφυλλιού» (26-13). Στο 10′ οι «πράσινοι» είχαν 3/4 τρίποντα, ο Μάικ Τζέιμς 10π. και ο Καλάθης 5 ασίστ.

Οι πρωταθλητές Ελλάδας είχαν σταθερά το «πάνω χέρι» και στη δεύτερη περίοδο (33-23 στο 15′), παρά την βελτιωμένη εικόνα των Μαδριλένων. Ένα 7-0 στο 18′ πήγε το ματς στο +17 (40-23) με τους γηπεδούχους να ποντάρουν πολλά στην άμυνά τους και τον «ζεστό» Καλάθη. Ο Ντόντσιτς έμοιαζε εκτός παιχνιδιού, η Ρεάλ προσπάθησε να μειώσει ξανά, αλλά τα τρίποντα του Μάρκους Ντένμον διαμόρφωσαν το 46-30 του ημιχρόνου. Στο 20′ ο Παναθηναϊκός είχε 7/10 τρίποντα (!) με την Ρεάλ να μετράει μόλις 2/10 3π., καθώς και 10 λάθη.

Οι γηπεδούχοι επέστρεψαν από τα αποδυτήρια με το πόδι… κολλημένο στο γκάζι, ενώ οι Ισπανοί παρέμεναν «εγκλωβισμένοι» στις άμυνες του κόουτς Πασκουάλ. Η διαφορά έφτασε γρήγορα ξανά τους 20π. (54-34 στο 23′) και τους ξεπέρασε για το +29 (66-37 στο 26′), με τον Τζέιμς να σκοράρει… όπως θέλει και τον Καλάθη να οργανώνει με μαεστρία το παιχνίδι της ομάδας του. Το τρίποντο του Λοτζέσκι από την 14η ασίστ του Καλάθη «έγραψε» πρώτο +30 (70-40 στο 29′) με τους «πράσινους» να είναι απολαυστικοί (77-44 στο 30′). Ήδη από το τρίτο δεκάλεπτο ο Καλάθης είχε σπάσει το προσωπικό του ρεκόρ σε ασίστ σε ένα ματς.

Ο Άντριαν Πέιν πήρε πρωταγωνιστικό ρόλο, ο Ματ Λοτζέσκι ήταν θετικός και το «πράσινο» προβάδισμα παρέμενε σταθερά σε μεγάλα επίπεδα στην 4η περίοδο (84-52 στο 34′ και 90-58 στο 37′). Με τον τρόπο αυτό και με την ενέργεια του Παναθηναϊκού Superfoods να μην μειώνεται στο πέρασμα των λεπτών, ήρθε το 1-0 με… εκκωφαντικό τρόπο (95-67). Με τέτοια εμφάνιση ο κόσμος στα τελευταία λεπτά ζήτησε με τον δικό του τρόπο την «πράσινη» παρουσία στο Final Four του Βελιγραδίου.

Τα Δεκάλεπτα: 26-13, 46-30, 77-44, 95-67

O MVP: Ο Μάικ Τζέιμς και ο Νικ Καλάθης μοιράζονται αυτόν τον τίτλο δικαίως, αφού ο ένας έκοβε και ο άλλος… έραβε. Ο Τζέιμς είχε 24 πόντους και 8 ριμπάουντ, με τον Έλληνα συμπαίκτη του να μετράει 11 πόντους, 6 ριμπάουντ και 16 ασίστ (προσωπικό ρεκόρ). Όπως ήταν λογικό, ο Καλάθης έγινε για άλλη μια φορά σύνθημα στα χείλη των οπαδών του «τριφυλλιού».

Ο Σκληρός: Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο, ο ορισμός του «σκληρού». Ο Έλληνας φόργουορντ με εξαιρετικές άμυνες πάνω στον Λούκα Ντόντσιτς και έδωσε πολύτιμες βοήθειες σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού του Πασκουάλ.

Ο Αόρατος: Ο Λούκα Ντόντσιτς. Ξεκάθαρα εκτός κλίματος ο Σλοβένος ηγέτης της Ρεάλ Μαδρίτης, παρά το γεγονός πως τελείωσε το παιχνίδι με διψήφιο αριθμό πόντων. Έμεινε μακριά από τον καλό του εαυτό, δεν πήρε πολλές προσπάθειες και φάνηκε επηρεασμένος από την σκληρή άμυνα των γηπεδούχων.

Ο Πεσμένος: Ο Τζέισι Κάρολ. Περίμενε περισσότερα από τον «μπόμπερ» του ο Λάσο, αλλά τελικά δεν τα πήρε. Σε γενικές γραμμές πολλοί παίκτες των φιλοξενούμενων ήταν μακριά από τους μέσους όρους τους.

Η Στιγμή: Το «πράσινο»… ξέσπασμα με το «καλημέρα» (20-0) και η καταιγιστική τρίτη περίοδος (31-14). Οι γηπεδούχοι έκαναν ό,τι ήθελαν σε αυτά τα δύο χρονικά διαστήματα, «κλείδωσαν» τη νίκη και έφτασαν τελικά σε αυτή με επιβλητικό τρόπο.

Η Γκέλα: Το κάκιστο ξεκίνημα της Ρεάλ Μαδρίτης. Οι Ισπανοί για 5′ έμοιαζαν… εκτός γηπέδου, έκαναν το ένα λάθος μετά το άλλο και δέχθηκαν ένα γρήγορο 20-0 σερί του Παναθηναϊκού Superfoods που επηρέασε σε μεγάλο βαθμό τη συνέχεια της αναμέτρησης.

Η Διαιτησία: Ο ορισμός των Λαμόνικα, Γιαβόρ, Λάτισεβς αντιμετωπίστηκε με μεγάλη καχυποψία, ωστόσο στο Game1 πέρασαν απαρατήρητοι. Κάτι το αρχικό 20-0 αλλά και συνολικά η ισοπεδωτική εμφάνιση του Παναθηναϊκού δεν άφησε περιθώρια ούτε για να κριθούν οι διαιτητές. Παρόλα αυτά, στο σύνολο των σφυριγμάτων τους και ανεξαρτήτως διαφοράς, ήταν δίκαιοι και δεν άφησαν κανένα περιθώριο αμφισβήτησης. Είχαν ίδια κριτήρια, σφύριξαν ο,τι είδαν και έδειξαν ότι δεν είχαν καμία διάθεση να προβοκάρουν.

Η Εξέδρα: Τρομερή ατμόσφαιρα από 18.000+ φίλους του Παναθηναϊκού Superfoods στο ΟΑΚΑ. Οι «πράσινοι» στις εξέδρες δεν σταμάτησαν να χειροκροτούν την ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ και να την υποστηρίζουν. Νέες ηχηρές αποδοκιμασίες στο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων για τον Τζόρντι Μπερτομέου και την Euroleague. Στο κλειστό βρέθηκε και ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, του οποίου το όνομα φώναξαν ρυθμικά οι οπαδοί του «τριφυλλιού».

Πηγή: sdna.gr

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μας τα... χαλάει ο καιρός - Σε ισχύ κίτρινη προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι

Ζίζυρος, σακκουλλοδρομίες και άλλα 10 παραδοσιακά παιχνίδια του Πάσχα στην Κύπρο - Διατηρούνται αναλλοίωτα στο πέρασμα του χρόνου

Γρίπη των πτηνών και σε… αγελάδες: Πώς και πότε μεταδίδεται στον άνθρωπο - Απαντά στο «Τ» ο Δρ. Καραγιάννης

Επεισοδιακή νύχτα στη Λεμεσό - Έκαψαν περιπολικό και επιτέθηκαν σε αστυνομικούς

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα λειτουργήσει σύστημα καμερών για παράνομη στάθμευση - Οι λεπτομέρειες

Ιωάννα Τούνη: Δείχνει στους ακολούθους της τις εξωτικές διακοπές της - Δείτε φωτογραφίες



«Βράζει» η Αστυνομία μετά την επίθεση 100 κουκουλοφόρων - Συστάθηκε ειδικό κλιμάκιο, ψάχνουν τους δράστες

«Βράζει» η Αστυνομία μετά την επίθεση 100 κουκουλοφόρων - Συστάθηκε ειδικό κλιμάκιο, ψάχνουν τους δράστες

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Αστυνομίας για τον εντοπισμό των ατόμων που χθες βράδυ επιτέθηκαν σε μέλη της Αστυνομίας και προκάλεσαν ζημιές σε περιπολικά, στην περιοχή του Ύψωνα Λεμεσού. Σε δηλώσεις τους ο εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας Λεμεσού Λευτέρης Κυριάκου, ανέφερε ότι έχει συσταθεί κλιμάκιο, το οποίο αξιολογεί τεκμήρια και μαρτυρίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top