E/κ και τ/κ κόμματα ζητούν να επαναρχίσουν συνομιλίες

E/κ και τ/κ κόμματα ζητούν να επαναρχίσουν συνομιλίες

Οι αρχηγοί και εκπρόσωποι των ελληνοκυπριακών και τουρκοκυπριακών κομμάτων καλούν τους ηγέτες των δύο κοινοτήτων να επαναρχίσουν τις διαπραγματεύσεις για λύση του Κυπριακού και θεωρούν ότι οι ιδέες του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες μπορούν να βοηθήσουν προς αυτή την κατεύθυνση.

Οι συμμετέχοντες στη συνάντηση εξέφρασαν απόψεις επί του θέματος που πρότεινε το φιλοξενών τουρκοκυπριακό κόμμα Ενωμένη Κύπρος (BKP), με τίτλο «Μπορεί το πλαίσιο που πρότεινε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Γκουτέρες κατά τις συνομιλίες στο Κραν Μοντάνα, να αποτελέσει τη βάση λύσης του Κυπριακού;».

Στο κοινό ανακοινωθέν που εξεδόθη μετά την τακτική συνάντηση στο Λήδρα Πάλας, οι συμμετέχοντες «καλούν τους δύο ηγέτες να επαναρχίσουν τις διαπραγματεύσεις, σύμφωνα με τα ψηφίσματα του ΟΗΕ, υπό την αιγίδα του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ», σημειώνοντας ότι «θεωρούν ότι το πλαίσιο ιδεών του Γκουτέρες μπορεί να βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση».

Η επόμενη συνάντηση των κομμάτων θα πραγματοποιηθεί στις 30 Μαϊου στο Λήδρα Πάλας.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Σήκωσε το γάντι για τη διαμαρτυρία των κυνηγών ο ΠτΔ - «Πήρα τηλέφωνο για να σταματήσει η ταλαιπωρία, δεν θα ακολουθήσουμε την προεκλογική εκστρατεία»

Σήκωσε το γάντι για τη διαμαρτυρία των κυνηγών ο ΠτΔ - «Πήρα τηλέφωνο για να σταματήσει η ταλαιπωρία, δεν θα ακολουθήσουμε την προεκλογική εκστρατεία»

Στην προεκλογική εκστρατεία για τις Βουλευτικές Εκλογές του 2026 αποδίδει διάφορες επικρίσεις κατά της Κυβέρνησης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, σημειώνοντας ότι η Κυβέρνηση δεν εμπλέκεται σε καμία απολύτως περίπτωση στην προεκλογική εκστρατεία και δεν θα ακολουθήσει.

BEST OF TOTHEMAONLINE