ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Α. Καυκαλιάς: ‘Η Κύπρος αποτελεί απομονωμένη αγορά μικρού μεγέθους, χωρίς χερσαία διασυνδεσιμότητα’

Α. Καυκαλιάς: ‘Η Κύπρος αποτελεί απομονωμένη αγορά μικρού μεγέθους, χωρίς χερσαία διασυνδεσιμότητα’

Η Κύπρος αποτελεί απομονωμένη αγορά μικρού μεγέθους, χωρίς χερσαία διασυνδεσιμότητα δήλωσε ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Γεωργίας και Φυσικών Πόρων, Αντρέας Καυκαλιάς.

Σύμφωνα με ανακοινωθέν της Βουλής, ο κ. Καυκαλιάς,  συμμετείχε στις εργασίες της Διακοινοβουλευτικής Συνάντησης που διοργάνωσε η Επιτροπή Γεωργίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με θέμα το Μέλλον της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) μετά το 202

Ο Κύπριος βουλευτής «αναφέρθηκε στις σημαντικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η κυπριακή γεωργία λόγω του αυξημένου κόστους άσκησης γεωργικής δραστηριότητας, σημειώνοντας ότι η αγορά είναι απομακρυσμένη από τα διεθνή κέντρα και οι γεωργοί καλλιεργούν μικρά τεμάχια γης, γεγονός που μειώνει τη διαπραγματευτική τους δύναμη».

Πρόσθεσε ότι «η Κύπρος βιώνει τις έντονες επιπτώσεις των κλιματικών αλλαγών και τον αρνητικό αντίκτυπο του φαινομένου της αστυφιλίας και ότι οι ιδιαιτερότητες αυτές συνεπάγονται αύξηση του κόστους παραγωγής και διάθεσης των αγροτικών προϊόντων».

Στην παρέμβασή του ο κ. Καυκαλιάς έθεσε και θέμα μείωσης της γραφειοκρατίας, απλοποίησης των διαδικασιών, στόχευσης και εκσυγχρονισμού της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής καθώς και αύξησης της συνεκτικότητάς της με άλλες πολιτικές της Ένωσης.

Ο Κύπριος βουλευτής αναφέρθηκε και «στην ανάγκη απρόσκοπτης συνέχισης των προσπαθειών των κρατών μελών για τήρηση των περιβαλλοντικών προτύπων στους τομείς της γεωργίας και των τροφίμων στη βάση των προνοιών της Συμφωνίας των Παρισίων και των στόχων βιώσιμης ανάπτυξης του ΟΗΕ μέσω ενίσχυσης της παροχής κινήτρων σε ευρωπαϊκό επίπεδο».

Στην παρέμβασή του στη συζήτηση, ο κ. Καυκαλιάς, σημείωσε και την ανάγκη «να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην αντιμετώπιση των αθέμιτων εμπορικών πρακτικών με στόχο την επίτευξη μιας πιο ισορροπημένης αλυσίδας εφοδιασμού τροφίμων και την ενίσχυση της θέσης των γεωργών, όχι μόνο εντός της αλυσίδας, αλλά και ευρύτερα στη γεφύρωση του χάσματος ανάμεσα στο εισόδημα των αγροτών και των άλλων επαγγελματιών».

Αναφερόμενος στην πρόκληση της γήρανσης του αγροτικού πληθυσμού, υπογράμμισε την ανάγκη παροχής στοχευμένων μέτρων και κινήτρων για αποτελεσματική αντιμετώπισή της, ώστε να διασφαλιστεί η μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα της γεωργίας.

Τέλος, ο κ. Καυκαλιάς, αναφέρθηκε «στην ανάγκη διατήρησης του επιπέδου χρηματοδότησης της ΚΑΠ στο πλαίσιο του Πολυετούς Δημοσιονομικού Πλαισίου, μετά την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ, καθώς και τη διαφαινόμενη ιεράρχηση άλλων τομέων, όπως η άμυνα και η ασφάλεια, πιο ψηλά στις προτεραιότητες της ΕΕ».

ΑΠΟ ΚΥΠΕ 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top