ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΟΝΙΚΟ ΣΤΡΟΒΟΛΟΥ: Πλήρης επιβεβαίωση του ThemaOnline για Σκότλαντ Γιαρντ

ΦΟΝΙΚΟ ΣΤΡΟΒΟΛΟΥ: Πλήρης επιβεβαίωση του ThemaOnline για Σκότλαντ Γιαρντ

Πλήρης επιβεβαίωση των πληροφοριών που δημοσιοποίησε το ThemaOnline από την Τρίτη το βράδυ (24/04), περί καθόδου εμπειρογνώμονα της Σκότλαντ Γιαρντ στην Κύπρο σε σχέση με την υπόθεση του άγριου φονικού του ζεύγους στον Στρόβολο.

Πιο συγκεκριμένα, το ΚΥΠΕ σε δημοσίευμα του, στο οποίο φιλοξενεί και δηλώσεις του Εκπροσώπου Τύπου της Αστυνομίας, Ανδρέα Αγγελίδη, κάνει αναφορά στις πληροφορίες που το ThemaOnline μετέδωσε από την Τρίτη το βράδυ.

Όπως σημειώναμε την Τρίτη, "εμπειρογνώμονας της Σκότλαντ Γιαρντ έρχεται στην Κύπρο σε σχέση με την υπόθεση του άγριου φονικού στον Στρόβολο. Σύμφωνα με αστυνομική πηγή του ThemaOnline, πρόκειται για δικανικό ψυχολόγο. Δηλαδή, καταρτισμένο άτομο η μαρτυρία του οποίου μπορεί να γίνει αποδεκτή στο δικαστήριο.

Ο εν λόγω εμπειρογνώμονας θα παρευρεθεί στην κατάθεση που θα δώσει (πιθανότατα την Τετάρτη 25/04) ο 15χρονος γιος του ζεύγους που δολοφονήθηκε άγρια στην οικία του στον Στρόβολο.

Κατά πάσα πιθανότητα ο ανήλικος θα καταθέσει στα αγγλικά (γνωρίζει άπταιστα την γλώσσα σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες μας)".

 

Παραθέτουμε αυτούσια την είδηση από το Κυπριακό Πρακτόρειο Ειδήσεων.

Ξεπέρασαν τις 90 οι καταθέσεις για το διπλό φονικό στον Στρόβολο, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Ανδρέας Αγγελίδης.

Πέραν των ενενήντα καταθέσεων έχουν ληφθεί μέχρι στιγμής από τους ανακριτές, για το διπλό φονικό, που έγινε στον Στρόβολο, με θύματα το ζεύγος Γιώργο Χατζηγεωργίου και Νίτσα Σεργίου, ενώ αναμένεται να ληφθούν αρκετές ακόμη από διάφορα πρόσωπα, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Αντρέας Αγγελίδης.

«Από την αρχή της υπόθεσης έχουν ληφθεί, μεταξύ άλλων ενεργειών, πέραν των 90 καταθέσεων και συνεχίζεται τόσο η αξιολόγηση όσο και η λήψη επιπρόσθετων καταθέσεων από διάφορα πρόσωπα», ανέφερε.

Εξάλλου, η ηγεσία της Αστυνομίας αποφάσισε την ενίσχυση της ανακριτικής ομάδας που διερευνά το διπλό φονικό. Η απόφαση λήφθηκε σε σύσκεψη υπό τον Υπαρχηγό της Αστυνομίας, Κύπρο Μιχαηλίδη, ο οποίος δήλωσε νωρίτερα ότι από σήμερα εργάζονται δεκαπέντε συνολικά άτομα στην υπόθεση.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ: ΦΟΝΙΚΟ ΣΤΡΟΒΟΛΟΥ: Καταθέτει ο 15χρονος - Παρουσία ειδικού από εξωτερικό

Έρχεται ειδικός εμπειρογνώμονας της Scotland Yard

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες που εξασφάλισε το ΚΥΠΕ, αναμένεται η άφιξη ειδικού εμπειρογνώμονα και συμβούλου της Scotland Yard, ο οποίος θα συνδράμει στο έργο της ανακριτικής ομάδας για διερεύνηση της υπόθεσης.

Παραδίδεται η οικία στην οικογένεια των θυμάτων

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο κ. Αγγελίδης οι έρευνες στο σπίτι των θυμάτων έχουν λήξει, σημειώνοντας ότι η οικία παραδίδεται εντός της ημέρας στους συγγενείς των θυμάτων.

Παράλληλα, ανέφερε ότι συνεχίζονται οι έρευνες, με σκοπό τον εντοπισμό του φονικού μαχαιριού.

Επίσης, ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας είπε πως οι έρευνες συνεχίζονται με εντατικό ρυθμό, ωστόσο, σημείωσε πως «υπάρχει ακόμα πολύς δρόμος για να ολοκληρωθεί η έρευνα».

Διαδικασία για άρση τηλεπικοινωνιακών δεδομένων

Επιπλέον, σε εξέλιξη βρίσκεται και η διαδικασία της άρσης τηλεπικοινωνιακών δεδομένων, με βάση το νομοθετικό πλαίσιο, ενώ έχει εξασφαλιστεί διάταγμα από τους ανακριτές για έλεγχο των τραπεζικών λογαριασμών, αναφέρουν στο ΚΥΠΕ καλά πληροφορημένες πηγές.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, παραμένει άγνωστο ακόμα το πότε θα ληφθεί γραπτή κατάθεση από το 15χρονο γιο του ζεύγους.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Θλίψη στον Κυπριακό πολιτισμό: Πέθανε η Ελένη Νικήτα - Αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με απόφασή του διόρισε τον Γεώργιο Σκαλιά ως Ειδικό του Σύμβουλο για θέματα Εκπαίδευσης. Ο διορισμός του είναι άνευ απολαβών και δεν περιλαμβάνει οποιεσδήποτε εκτελεστικές αρμοδιότητες και εξουσίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top