ΠΑΦΟΣ: Κανονικά τα δρομολόγια των λεωφορείων

ΠΑΦΟΣ: Κανονικά τα δρομολόγια των λεωφορείων

Έληξε από την Πέμπτη (10/5) το απόγευμα η απεργία των εργαζομένων στον Οργανισμό Συγκοινωνιών Πάφου.

Μετά την καταβολή του μισθού τους για τον μήνα Απρίλιο επανάρχισαν την εργασία τους και άρχισαν να εκτελούνται κανονικά τα δρομολόγια του ΟΣΥΠΑ από το βράδυ της ίδιας μέρας.

Η απεργία των εργαζομένων στον ΟΣΥΠΑ ξεκίνησε από το πρωί της Τετάρτης (9//5) διαμαρτυρόμενοι για τη μη καταβολή των δεδουλευμένων τους. 

Η απεργία έληξε μετά τη συμφωνία που επήλθε μεταξύ του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων με τον Οργανισμό Συγκοινωνιών Πάφου, ως προς την διαφορά που είχε προκύψει αναφορικά με την καταβολή της κυβερνητικής συνεισφοράς. 

Η συμφωνία,  επιτεύχθηκε μετά από εντατικές προσπάθειες του Υπουργείου, που είχαν ως γνώμονα την αποφυγή περαιτέρω ταλαιπωρίας του επιβατικού κοινού και συγχρόνως, την προστασία του δημοσίου χρήματος.

Από την απεργία των εργαζομένων στον Οργανισμό Συγκοινωνιών Πάφου επηρεάστηκαν περίπου 6 χιλ. μαθητές που διακινούνται καθημερινά με τα λεωφορεία  καθώς επίσης 18 χιλ. τουρίστες, συνταξιούχοι και εργαζόμενοι που χρησιμοποιούν σε καθημερινή βάση τις δημόσιες μεταφορές. 

Σημειώνεται πως το Υπουργείο Μεταφορών με σχετική του ανακοίνωση εξέφρασε  τη λύπη του για την ταλαιπωρία που προκλήθηκε στο επιβατικό κοινό και απευθύνει έκκληση προς όλες τις εμπλεκόμενες εταιρείες στις Συμβάσεις Δημόσιων Μεταφορών, να επιδείξουν πνεύμα συνεργασίας και σύμπνοιας, για το καλό των δημόσιων συγκοινωνιών, των εργαζομένων και των επιβατών τους. 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Σχεδόν €1 δισ. από το Ταμείο Ανάκαμψης στην Κύπρο, δεν αφήσαμε να χαθεί χρόνος»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Σχεδόν €1 δισ. από το Ταμείο Ανάκαμψης στην Κύπρο, δεν αφήσαμε να χαθεί χρόνος»

Στο 97,3% αναμένεται να φθάσει η απορρόφηση των πόρων που αναλογούν στην Κύπρο από τον Μηχανισμό Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, με τις συνολικές εισπράξεις να υπολογίζεται ότι θα ανέλθουν σε περίπου €992 εκατ. μετά και την τελική εκταμίευση που αναμένεται τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας.

BEST OF TOTHEMAONLINE