Έκτακτο Συμβούλιο Ασφαλείας για Γάζα

Έκτακτο Συμβούλιο Ασφαλείας για Γάζα

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ θα συγκληθεί την Τρίτη για την κατάσταση στη Γάζα.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών θα συγκληθεί αύριο στις 10:00 τοπική ώρα (17:00 ώρα Κύπρου), έπειτα από αίτημα του Κουβέιτ, με θέμα συζήτησης την κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας, δήλωσε στο ρωσικό πρακτορείο Sputnik ένας εκπρόσωπος της ρωσικής αντιπροσωπείας στα Ηνωμένη Έθνη.

"Η συνεδρίαση θα διεξαχθεί στις 10:00 τοπική ώρα (17:00 ώρα Κύπρου) έπειτα από αίτημα του Κουβέιτ", είπε ο εκπρόσωπος.

Τουλάχιστον 55 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σήμερα και 2.700 τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις με τον ισραηλινό στρατό στις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας για τα εγκαίνια της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακή Προεδρία με φόντο την κατοχή: Μονομερή μέτρα, ευρωπαϊκά μηνύματα και το ανοιχτό στοίχημα του Κυπριακού

Κυπριακή Προεδρία με φόντο την κατοχή: Μονομερή μέτρα, ευρωπαϊκά μηνύματα και το ανοιχτό στοίχημα του Κυπριακού

Η ανάληψη της Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την Κυπριακή Δημοκρατία πραγματοποιείται σε μια περίοδο έντονων γεωπολιτικών αναταράξεων, αλλά και με μια βαριά ιστορική εκκρεμότητα που εξακολουθεί να σκιάζει την ευρωπαϊκή πορεία της Κύπρου, που δεν είναι άλλη, από την τουρκική κατοχή και τη συνεχιζόμενη διαίρεση της Κύπρου, εδώ και περισσότερο από μισό αιώνα.