ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνεχίζονται στα κατεχόμενα οι αντιδράσεις εναντίον του Ισραήλ

Συνεχίζονται στα κατεχόμενα οι αντιδράσεις εναντίον του Ισραήλ

Η γενοκτονία που γίνεται εναντίον του Παλαιστινιακού λαού δεικνύει πόσο πολύ ανάγκη υπάρχει για τις «ενεργές και έμπρακτες εγγυήσεις της Τουρκίας» στην Κύπρο, αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο «αναπληρωτής πρόεδρος της βουλής», Ζορλού Τορέ.


 Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο κ. Τορέ στη δήλωσή του χαρακτηρίζει τις ΗΠΑ, αλλά και τις μεγάλες χώρες μέλη της ΕΕ, υποστηρικτές και υποκινητές αυτής της γενοκτονίας – όπως γράφει – προσθέτοντας ότι «σίγουρα πρέπει να δημιουργηθεί απέναντι στην Αμερική μια νέα διεθνή τάξη που θα της πει σταμάτα». Η έκφραση του Τούρκου Προέδρου, Ταγίπ Ερντογάν «ο κόσμος είναι μεγαλύτερος από τους 5 (Μόνιμα Μέλη του ΣΑ του ΟΗΕ)» είναι μια πραγματικότητα, σύμφωνα με τον κ. Τορέ.
 
Η μεγαλύτερη ασφάλεια για τους Τ/κ είναι η Τουρκία και ο τουρκικός στρατός και οι Τ/κ δεν πρόκειται να αποδεχθούν ένα νέο σύστημα ασφαλείας που θα άρει το μονομερές παρεμβατικό δικαίωμα, υποστήριξε ο Ζορλού Τορέ που προέρχεται από το ΚΕΕ, λέγοντας για ακόμη μια φορά ότι η πρόταση Ακιντζί για το πλαίσιο Γκουτέρες «είναι σε λάθος δρόμο».
 
Σημειώνεται ότι η επίθεση των Ισραηλινών εναντίον των Παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας καταδικάστηκε χθες και από τα έξι «κοινοβουλευτικά» κόμματα με δήλωση του «προέδρου της βουλής», Τεμπερουκέν Ουλουτσάι στην ολομέλεια.
 
Την επίθεση των Ισραηλινών καταδίκασαν με ανακοινώσεις του το κόμμα Ενωμένη Κύπρο, η αριστερή κίνηση, το τ/κ εμπορικό επιμελητήριο, η ένωση ξένων δημοσιογράφων και οι δύο συντεχνίες των τ/κ εκπαιδευτικών, δασκάλων και καθηγητών. Η KTOEÖS, συντεχνία των καθηγητών, με δήλωση της προέδρου, Σελμά Εϊλέμ σήμερα, καταδικάζει την δολοφονία και την καταδυνάστευση των Παλαιστινίων κάνοντας αναφορά στον φυσικό πλούτο της περιοχής που μπορεί να χρησιμοποιηθεί προς όφελος όλων κατά τρόπο ισότιμο και δίκαιο.
 
Σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο πρώην ηγέτης των Τ/κ, Μεχμέτ Αλί Ταλάτ σημειωνει ότι η Μεσόγειος έγινε «λίμνη αίματος», από τη μια με τους πρόσφυγες που πνίγονται στη θάλασσα και από την άλλη η θάλασσα αίματος στη Μέση Ανατολή. Μιλά για «θηριώδες Ισραήλ και επιτιθέμενες και υποκινητές ΗΠΑ. «Θα έρθει η μέρα που η ανθρωπότητα θα ζητήσει το λογαριασμό από αυτά τα τρομοκρατικά κράτη και όσους τρέφονται από την τρομοκρατία. Και από όσους έχουν προκαλέσει πόνο στον δικό τους λαό και σε άλλους», συμπλήρωσε ο Ταλάτ.
 

 

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το Ισραήλ πιθανόν θα προτείνει στη Χαμάς συμφωνία για την απελευθέρωση 20 ομήρων

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο



Καταθέτει σήμερα ο Σαββίδης αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά Οδυσσέα - Κάνει λόγο για σχέδιο εξόντωσης του η Ελεγκτική

Καταθέτει σήμερα ο Σαββίδης αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά Οδυσσέα - Κάνει λόγο για σχέδιο εξόντωσης του η Ελεγκτική

O Γενικός Εισαγγελέας, Γιώργος Σαββίδης, καταθέτει σήμερα στο Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο αίτημα για εξέταση καταγγελίας για ανάρμοστη συμπεριφορά του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top