ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Α. ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ: Ευθύνες στην Κυβέρνηση για την κοινωνική ανασφάλεια

Α. ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ: Ευθύνες στην Κυβέρνηση για την κοινωνική ανασφάλεια

Ενώ ο κόσμος ζει σε συνθήκες ανασφάλειας, η Κυβέρνηση αναλώνεται σε επικοινωνιακό χειρισμό των ζητημάτων, και αυτό έγινε και χθες, δήλωσε σήμερα ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, στο πλαίσιο επίσκεψής του στο Φεστιβάλ Βιβλίου Λευκωσίας.

Ο κ. Κυπριανού έκανε λόγο για "τεράστιες ευθύνες της Κυβέρνησης, του Υπουργού Δικαιοσύνης, για όλα αυτά τα οποία συμβαίνουν, και το αίσθημα ανασφάλειας που επικρατεί στην κοινωνία".

"Το πιο καθοριστικό για να πει κάποιος τί συμβαίνει αυτή τη στιγμή στον τόπο είναι να ρωτήσει τον απλό πολίτη κατά πόσον σήμερα νοιώθει περισσότερο ασφαλής ή περισσότερο ανασφαλής. Και νομίζω ότι αβίαστα η απάντηση είναι πως νοιώθει ανασφαλής ο τόπος και αυτό δείχνει ακριβώς και την αποτυχία της Κυβέρνησης", είπε ο κ. Κυπριανού.

Σημείωσε πως επί διακυβέρνησης Χριστόφια ό,τι και να συνέβαινε, "όποιος και να είχε ευθύνες, τις ευθύνες τις είχε απολύτως η Κυβέρνηση, ο αρμόδιος Υπουργός, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, οι υπηρεσιακοί δεν ευθύνονταν για τίποτα".

"Σήμερα βλέπουμε να συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο, ό,τι και να συμβαίνει όσες ευθύνες κα να έχει ο Πρόεδρος και οι Υπουργοί, επιμένουν να λένε ότι για τα πάντα φταίνε οι υπηρεσιακοί. Αυτή η προσέγγιση πρέπει νομίζω ότι δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή", ανέφερε.

Σημείωσε πως "προχθές έγινε μια επιχείρηση της Αστυνομίας, η οποία προβλήθηκε απευθείας από τα κανάλια και χθες έγινε νέα επιχείρηση, η οποία προβλήθηκε από τον Υπουργό Δικαιοσύνης με τρόπο που κάθε άλλο παρά οδηγεί σε αντιμετώπιση του σοβαρού εγκλήματος, με την έννοια ότι αναλώθηκε σε δηλώσεις – πυροτεχνήματα, οι οποίες στόχευαν να εντυπωσιάσουν την κοινή γνώμη".

"Και αυτό που μας ενδιαφέρει δεν είναι οι κινήσεις εντυπωσιασμού, ή συλλήψεις οι οποίες να μου επιτρέψετε να πω, τουλάχιστον από το τί διαβάσουμε, είναι συλλήψεις πολύ μικρής εμβέλειας, δεν οδηγούν στη ρίζα των προβλημάτων. Και ταυτόχρονα ακούμε να καταγγέλλεται από τον Δήμαρχο της Πάφου, ανεξάρτητα από το ποιαν άποψη μπορεί να έχει για τον τρόπο με τον οποίο συμπεριφέρεται ο Δήμαρχος της Πάφου ο καθένας από μας, να γίνονται καταγγελίες ότι κάποια πράγματα", ανέφερε, σημειώνοντας πως "έχουν λεχθεί και στον Υπουργό Δικαιοσύνης και στην Αστυνομία εδώ και μερικά χρόνια και δεν είχαν γίνει οι οποιεσδήποτε συγκεκριμένες ενέργειες".

"Η απαίτησή μας λοιπόν είναι η Κυβέρνηση να συνειδητοποιήσει τις ευθύνες της. Βρίσκεται στην εξουσία εδώ και έξι χρόνια. Ακούσαμε κατ’ επανάληψη δηλώσεις και από τον Υπουργό Δικαιοσύνης και από τον Αρχηγό της Αστυνομίας ότι όχι απλά και μόνον το οργανωμένο έγκλημα έχει ελεγχθεί αλλά έχει και αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά και ξαφνικά διαπιστώνουμε ότι η στυγνή πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική", σημείωσε ο κ. Κυπριανού.

Ερωτηθείς πού αποδίδει την έξαρση του εγκλήματος, ο κ. Κυπριανού είπε πως είναι δύο τα ζητήματα, σημειώνοντας ότι ο ίδιος δεν γνωρίζει πόσο ψηλά ο υπόκοσμος έχει απλώσει τα πλοκάμια του και τις διασυνδέσεις των ανθρώπων του υποκόσμου με πολιτικά πρόσωπα και ότι αυτό είναι κάτι  στο οποίο θα πρέπει να δώσει απαντήσεις η Κυβέρνηση.

"Δεν γίνεται ο Υπουργός Δικαιοσύνης να βγαίνει και να δηλώνει θα εκπλαγείτε με το ποίοι είναι εμπλεγμένοι με το οργανωμένο έγκλημα. «Καλά τι έκαναν τόσα χρόνια, γιατί δεν τους αντιμετώπισαν αποτελεσματικά αφού γνώριζαν ποιοι είναι αυτοί;" διερωτήθηκε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ.

Το δεύτερο, επεσήμανε, είναι το γεγονός ότι έχει  εξαπλωθεί το έγκλημα γενικότερα "και ο λόγος είναι απλός. Εδώ και χρόνια ακούγονται φωνές ότι υπάρχει διασύνδεση με την Αστυνομία", ανέφερε, σημειώνοντας πως θεωρεί ότι η πλειοψηφία των μελών της αστυνομικής δύναμης είναι άνθρωποι έντιμοι που προσπαθούν να κάνουν σωστά τη δουλειά τους.

"Έστω και εκείνοι οι λίγοι όμως είναι αρκετοί για να προκαλέσουν τη ζημιά και αν νοιώθει ένας εγκληματίας ότι δρα ανενόχλητος γιατί να μην συνεχίζει;", διερωτήθηκε.

"Λυπούμαι να πω ότι η Κυβέρνηση έχει διεξαγάγει ολόκληρη έρευνα για να δει ποίοι είναι οι διεφθαρμένοι στο αστυνομικό σώμα και τον μόνο που βρήκαν ήταν τον Υπαρχηγό της Αστυνομίας, τάχα γιατί θεωρούν ότι διέρρευσε ένα έγγραφο το οποίο, λένε, ήταν απόρρητο. Είναι αστεία πράγματα, δείχνει ακριβώς τη σκοπιμότητα αλλά και την αδυναμία τους να διαχειριστούν τα ζητήματα που αφορούν στο έγκλημα", κατέληξε ο κ. Κυπριανού.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top