ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Στον δικό του κόσμο ο Μάρκεθ! (ΒΙΝΤΕΟ)

Στον δικό του κόσμο ο Μάρκεθ! (ΒΙΝΤΕΟ)

Και τώρα πιάστε τον, αν μπορείτε: ο Μαρκ Μάρκεθ εκμεταλλεύτηκε την πτώση του Ντοβιτσιόζο και έκανε… πλάκα (και) στη Γαλλία, αυξάνοντας κι άλλο τη διαφορά του στη βαθμολογία. Δεύτερος ο Πετρούτσι, τρίτος ο Ρόσι.

Μοιάζει ένα αρκετά πολύπλοκο μηχανοκίνητο άθλημα: χιλιάδες μικρές λεπτομέρειες, τηλεμετρία, αναλύσεις, «κρυφτούλι» με τους αντιπάλους σου, εκατομμύρια δεδομένα επί δεδομένων, υπολογιστές και ούτω καθεξής. Ναι, το ΜotoGP είναι ένα αρκετά σύνθετο άθλημα.

Ωστόσο, φέτος η κατάσταση είναι πάρα, μα πάρα πολύ απλή: η Honda έχει- με τεράστια διαφορά- την καλύτερη μοτοσυκλέτα. Ο Μαρκ Μάρκεθ είναι ο κορυφαίος αναβάτης. Επομένως, ο συνδυασμός αυτών των δύο είναι απλά ανίκητος, όπως επιβεβαιώθηκε και σήμερα στην πίστα «Λε Μαν».

Ο Ισπανός είδε, βέβαια, και την τύχη να του χαμογελάει, καθώς ο Αντρέα Ντοβιτσιόζο- που μόλις είχε ανέβει στην κορυφή- έπεσε… οικειοθελώς στον 5ο γύρο, λίγο αφότου πέρασε τον Λορένθο, ενώ την ίδια τύχη είχε και ο Ζοάν Ζαρκό που πίεζε τον παγκόσμιο πρωταθλητή για τη 2η θέση στο σημείο του αγώνα που είδε το “Crash” να συνοδεύει τ’ όνομά του.

 

Από κείνο το σημείο και μετά, λοιπόν, ο απίστευτος Μαρκ εκμεταλλεύτηκε την πρωτοφανή δυναμική της Honda και χάθηκε στον ορίζοντα, καθώς «κατάπιε» για πλάκα τον ανταγωνισμό και έφτασε στην 3η σερί νίκη του.

Πίσω από τον απλησίαστο Μάρκεθ τερμάτισε ο σταθερότατος Πετρούτσι, ο οποίος ήταν η πρώτη Ducati στην πίστα και έδειξε στους ανθρώπους της πως μάλλον αξίζει τη θέση του (δυνατού, όπως πάντα, στην αρχή του αγώνα, απογοητευτικού μετά) Λορένθο στην δορυφορική μοτοσυκλέτα της ιταλικής ομάδας.

Το βάθρο συμπλήρωσε ο- σχεδόν… συγκινητικός- Βαλεντίνο Ρόσι της τραγικής, όταν ανεβαίνει η θερμοκρασία, Yamaha, ο οποίος, φυσικά, επωφελήθηκε από το γεγονός πως έπεσαν 2 αναβάτες μπροστά του που δεν είχε καμία πιθανότητα να πιάσει στον αγώνα.

 

 Μίλερ, Πεντρόσα, Λορένθο (δε λειτουργεί, εμφανώς πια, καλά πάνω στην Ducati), Βινιάλες, Κράτσλοου (τρομερή προσπάθεια μετά το χθεσινό του ατύχημα), Αλέιξ Εσπαργκαρό και Ρινς συμπλήρωσαν την πρώτη δεκάδα του, ελαφρώς βαρετού από το μέσο και μετά, αγώνα.

Και σήμερα Μάρκεθ, λοιπόν. Μπορεί να βρισκόμαστε μόλις στον 5ο αγώνα της σεζόν και ν’ απομένουν 14 ολόκληροι μέχρι το φινάλε, όμως δεδομένης της δυναμικής του συνδυασμού Repsol/ Μαρκ και της ήδη υπάρχουσας διαφοράς του από τους υπόλοιπους, το πράγμα στην υπόθεση «τίτλος» αρχίζει να θυμίζει έντονα εκείνο το μήνυμα που έβγαινε όταν έχανες παλιά στα ηλεκτρονικά:

“Game Over”.

Βαθμολογία αναβατών

1) Μάρκεθ 95

2) Βινιάλες 59

3) Ζαρκό 58

4) Ρόσι 56

5) Πετρούτσι 54

6) Μίλερ 49

7) Ιανόνε 47

8) Κράτσλοου 46

9) Ντοβιτσιόζο 46

10) Πεντρόσα 29

Πηγή: www.sdna.gr

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Τατάρ: Απέρριψε πρόταση της Ολγκίν για τριμερή συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη

Τατάρ: Απέρριψε πρόταση της Ολγκίν για τριμερή συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη

Ο ηγέτης της τουρκοκυπριακής κοινότητας Ερσίν Τατάρ δήλωσε ότι η Ειδική Αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, πρότεινε σήμερα κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους μια τριμερή συνάντηση με τον ίδιο και τον Πρόεδρο Νίκο Χριστοδουλίδη, αλλά η πρόταση αυτή απορρίφθηκε από τον ίδιο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top