Μέτρα πρόληψης κοινού από υψηλά επίπεδα σκόνης στην ατμόσφαιρα

Μέτρα πρόληψης κοινού από υψηλά επίπεδα σκόνης στην ατμόσφαιρα

Λόγω της παρουσίας υψηλών επιπέδων σκόνης στην ατμόσφαιρα, οι Ιατρικές Υπηρεσίες και Υπηρεσίες Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας υπενθυμίζουν στο κοινό και ειδικότερα προς τις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, τα βασικά μέτρα για πρόληψη από τις ανεπιθύμητες επιδράσεις των υψηλών επιπέδων σκόνης στην ατμόσφαιρα.

Άτομα υψηλού κινδύνου:

• Άτομα με αναπνευστικά προβλήματα
• Καρδιοπαθείς
• Νεφροπαθείς
• Ανοσοανεπάρκειες
• Παιδιά
• Άτομα άνω των 65 ετών

Θα πρέπει:

• Να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις σε περιοχές στις οποίες υπάρχει επιβάρυνση της ατμόσφαιρας.
• Να αποφεύγουν τη σωματική άσκηση σε εξωτερικούς χώρους.
• Να παραμένουν σε καλά αεριζόμενους και κλιματιζόμενους χώρους.
• Σε περίπτωση εμφάνισης συμπτωμάτων δύσπνοιας, να απευθύνονται στο θεράποντα ιατρό τους ή στα Τμήματα Πρώτων Βοηθειών.
• Άτομα με Χρόνια Αναπνευστική Πνευμονοπάθεια, βρογχικό άσθμα, βρογχεκτασίες, εμφύσημα, διάμεσα πνευμονικά νοσήματα και άλλες χρόνιες αναπνευστικές παθήσεις μπορεί να χρειαστούν αύξηση της δόσης των φαρμάκων τους, για αυτό θα πρέπει να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των ιατρών τους.
• Άτομα που αντιμετωπίζουν έντονο αναπνευστικό πρόβλημα, προτρέπονται να χρησιμοποιούν κατά τις μετακινήσεις τους ειδική προστατευτική μάσκα.
Γενικός πληθυσμός
• Αποφυγή κάθε σωματικής άσκησης.
• Περιορισμός του χρόνου παραμονής σε εξωτερικούς χώρους, ιδιαίτερα σε περιοχές στις οποίες υπάρχει επιβάρυνση της ατμόσφαιρας.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Χριστοδουλίδης - Ερχιουρμάν: Η συνάντηση των χαμηλών προσδοκιών και το δύσκολο στοίχημα της επανεκκίνησης

Κυπριακό: Χριστοδουλίδης - Ερχιουρμάν: Η συνάντηση των χαμηλών προσδοκιών και το δύσκολο στοίχημα της επανεκκίνησης

Στη σκιά των χαμηλών προσδοκιών, αλλά με το βλέμμα στραμμένο στην επόμενη ημέρα του Κυπριακού, συναντώνται σήμερα στις 16:00 στη νεκρή ζώνη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης και ο κατοχικός ηγέτης Τουφάν Ερχιουρμάν. Πρόκειται για το πρώτο ουσιαστικό τετ α τετ των δύο ανδρών, μετά την πρόσφατη παρουσία του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες στην Κύπρο και ως εκ τούτου, η πολιτική σημασία της συνάντησης, είναι μεγαλύτερη από τα άμεσα αποτελέσματα, που σήμερα θεωρείται πιθανό να παραχθούν.

BEST OF TOTHEMAONLINE