ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στις χειρότερες χώρες για μετανάστες η Κύπρος- ΧΑΡΤΗΣ

Στις χειρότερες χώρες για μετανάστες η Κύπρος- ΧΑΡΤΗΣ

Η Κύπρος βρίσκεται στην 51η θέση από 65 χώρες όσον αφορά την ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και οικογενειακής, για τους μετανάστες ζωής σύμφωνα με έρευνα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με έρευνα του οργανισμού Internations, που ασχολείται με εργαζόμενους που εργάζονται έξω από τη χώρα τους, η Δανία, το Μπαχρέιν, η Νορβηγία, η Τσεχία, η Νέα Ζηλανδία, η Σουηδία, η Κόστα Ρίκα, οι Κάτω Χώρες, το Ομάν και η Μάλτα προσφέρουν την καλύτερη ισορροπία μεταξύ εργασίας και οικογενειακής ζωής για τους μετανάστες.

Οι χειρότερες χώρες για αλλοδαπούς εργαζόμενους είναι, η Ιαπωνία στην 51η θέση, το Κουβέιτ, η Ιταλία, η Ελλάδα, το Χονγκ Κονγκ, η Χιλή, η Ινδία, το Ισραήλ, το Περού, η Νότια Κορέα, η Τουρκία, το Κατάρ, η Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και η Κύπρος. Η Ρωσία βρίσκεται στην 50η θέση.

Σε παγκόσμια κλίμακα, οι μετανάστες που εργάζονται με πλήρη απασχόληση περνούν κατά μέσο όρο 44,3 ώρες την εβδομάδα στην εργασία, ενώ περίπου τρεις στους πέντε από αυτούς είναι ικανοποιημένοι με την ισορροπία εργασίας-προσωπικής τους ζωής (60%), καθώς και με το ωράριο εργασίας τους (61% , έδειξε η έκθεση.

"Είναι ενδιαφέρον ότι όπως φαίνεται, δεν είναι μόνο ο αριθμός των ωρών εργασίας που οδηγούν σε υψηλή ικανοποίηση όσον αφορά την ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής", αναφέρεται στην έρευνα.

Με βάση τις εκτιμήσεις περίπου 13.000 ερωτώμενους από 188 χώρες στην έρευνα, το InterNations, το μεγαλύτερο δίκτυο στον κόσμο για ανθρώπους που ζουν και εργάζονται στο εξωτερικό, συνέταξε λίστα με κατάταξη των προορισμών με την καλύτερη ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής.

"Οι εργαζόμενοι που ζουν στις χώρες με μεγάλη επαγγελματική ισορροπία είναι συχνά πολύ μορφωμένοι: στη Δανία και τη Σουηδία το ποσοστό των εργαζομένων που κατέχουν διδακτορικό είναι διπλάσιο από τον παγκόσμιο μέσο όρο (6% έναντι 12%)», πρόσθέτει η έκθεση. Οι μετανάστες που εργάζονται με πλήρη απασχόληση στη Δανία έχουν τη συντομότερη εργάσιμη εβδομάδα από τις χαρακτηρισμένες χώρες.

"Η κατάταξη δείχνει ότι όσοι είναι πιο ικανοποιημένοι από την ισορροπία εργασίας-προσωπικής ζωής τους δεν εργάζονται κατ 'ανάγκην σημαντικά λιγότερες ώρες. Αλλά στις περισσότερες χώρες, εκφράζουν την υπεραπλουστευμένη ικανοποίηση με τη γενικότερη ζωή τους στο εξωτερικό ».

Επιμέλεια Χ. Ζήνωνος

*Με πληροφορίες από Cyprus Mail/ internations.org

*Κεντρική φωτογραφία αρχείου

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top