Το Πεκίνο καλεί σε κινήσεις καλής θέλησης ΗΠΑ και Β. Κορέα

Το Πεκίνο καλεί σε κινήσεις καλής θέλησης ΗΠΑ και Β. Κορέα

Η Κίνα κάλεσε σήμερα (25/5) τη Βόρεια Κορέα και τις Ηνωμένες Πολιτείες να επιδείξουν «καλή θέληση» και «υπομονή», την επομένη της ακύρωσης της συνόδου κορυφής που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί ανάμεσα στον Ντόναλντ Τραμπ και τον Κιμ Γιονγκ Ουν.

«Η πρόσφατη διπλωματική αποκλιμάκωση στην κορεατική χερσόνησο επιτεύχθηκε με πολύ υψηλό τίμημα και η διαδικασία πολιτικής διευθέτησης εξακολουθεί να αντιμετωπίζει μια σπάνια ιστορική ευκαιρία», σχολίασε ενώπιον των δημοσιογράφων ο εκπρόσωπος της κινεζικής διπλωματίας Λου Κανγκ.

Από την πλευρά της η γερμανική κυβέρνηση εξέφρασε τη λύπη της για την ακύρωση της προγραμματισμένης συνάντησης του προέδρου των ΗΠΑ με τον Βορειοκορεάτη ηγέτη.

«Κατά την άποψη της γερμανικής κυβέρνησης, ο διάλογος στο υψηλότερο επίπεδο είναι ένα σημαντικό βήμα προς την αποκλιμάκωση στην κορεατική χερσόνησο», δήλωσε η εκπρόσωπος στο Βερολίνο.

Η Βόρεια Κορέα δήλωσε σήμερα ότι παραμένει ανοικτή σε συνομιλίες με τις Ηνωμένες Πολιτείες μετά την ακύρωση της συνόδου κορυφής από τον Τραμπ, εκφράζοντας την ελπίδα ότι η «φόρμουλα Τραμπ» θα μπορέσει να επιλύσει την αντιπαράθεση για το πρόγραμμα πυρηνικών όπλων της.

Από ΚΥΠΕ

*Φωτογραφία αρχείου

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ολγκίν στην Κύπρο σε 8 ημέρες: Οι επαφές που ίσως κρίνουν τις επόμενες εξελίξεις

Ολγκίν στην Κύπρο σε 8 ημέρες: Οι επαφές που ίσως κρίνουν τις επόμενες εξελίξεις

Επί της ουσίας του Κυπριακού θα είναι οι επαφές της Προσωπικής Απεσταλμένης του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο, όπου φτάνει σε 8 ημέρες. Προς το παρόν είναι γνωστό ότι η Μαρία Άγκελα Ολγκίν θα έχει χωριστές συναντήσεις με τους δύο ηγέτες, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη και τον Τ/κ ηγέτη Τουφάν Έρχιουρμαν χωρίς να είναι μέχρι στιγμής γνωστό κατά πόσο θα υπάρξει τριμερής συνάντηση, όπως στο τελευταίο της ταξίδι.

BEST OF TOTHEMAONLINE