ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Και μετά τους ομίλους τι παίζουμε στο Μουντιάλ; Προβλέψεις από τον γκουρού του στοιχήματος «Δάσκαλο»

Και μετά τους ομίλους τι παίζουμε στο Μουντιάλ; Προβλέψεις από τον γκουρού του στοιχήματος «Δάσκαλο»

Προβλέψεις για το μέχρι που μπορεί να φτάσει η κάθε χώρα σε αυτό το παγκόσμιο κύπελο από τον γκουρού του στοιχήματος «Δάσκαλο».

Γεια σας φίλοι και φίλες της αθλητικής στήλης της ιστοσελίδας μας, σε συνέχεια του προηγούμενου μου άρθρου, στο οποίο σκιαγράφησα τους ομίλους του παγκόσμιου κυπέλου, σήμερα θα γαρνιρίσω τις προβλέψεις μου με τις δυνατότητες των ομάδων που θα προκριθούν από τη φάση των ομίλων αλλά και τις διασταυρώσεις τους…οι οποίες θα καθορίσουν ως ένα βαθμό και την πορεία τους στο τουρνουά.

Δείτε επίσης: Το Μουντιάλ της Αγγλίας, εφόσον έρθει δεύτερη στον όμιλο – Ακολουθήστε τον «Δάσκαλο» για να πάτε ταμείο

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν με τις ομάδες που θα προκριθούν σίγουρα, κατά την προσωπική μου άποψη βέβαια, από τους ομίλους τους. Στην επόμενη φάση προκρίνονται, σύμφωνα και με το προηγούμενο μου άρθρο, οι ακόλουθες:

Α΄ όμιλος: Ουρουγουάη και Ρωσία

Β΄ όμιλος: Ισπανία και Πορτογαλία

Γ΄ όμιλος: Γαλλία

Δ΄όμιλος: Αργεντινή

Ε΄όμιλος: Βραζιλία

Στ΄όμιλος: Γερμανία

Ζ΄όμιλος: Βέλγιο και Αγγλία

Η΄όμιλος: Κολομβία και Σενεγάλη

*Στους ομίλους που επέλεξα μόνο μια ομάδα είναι, όπως καταλαβαίνετε, διότι η πρόκριση παίζεται 50-50 ή και 33-33-33 μεταξύ των υπόλοιπων ομάδων.

Πάμε να δούμε τώρα τις πιθανότητες και δυνατότητες της κάθε επιλεγμένης χώρας για τη συνέχεια της διοργάνωσης:

Ουρουγουάη: Μια εθνική με έμπειρο ρόστερ και προπονητή που την έχει κοουτσάρει άλλες τρεις φορές σε Μουντιάλ και στην κατάκτηση τυ Κόπα Αμέρικα το 2011. Έχει επιθετική φιλοσοφία και έξυπνες τακτικές ο 61χρονος Ταμπάρες και θεωρείται από τους παίκτες του ως «πατέρας» τους. Ξεχωρίζουν ο Σουάρες και ο Καβάνι μπροστά, προσθέτω και τον έμπειρο Ντιέγο Γκοδίν πίσω, που η απόδοση τους θα είναι και το βαρόμετρο στην πορεία της ομάδας. Προκρίνεται ως πρώτη στον όμιλο και πάει να συναντήσει στους 16 την Πορτογαλία, δηλαδή τη 2η του Β ομίλου. Δύσκολες οι προβλέψεις σε αυτό το ματς, έχει τις πιθανότητες της αλλά πολύ μικρές με αντίπαλο την Πορτογαλία οπότε την αφήνω μέχρι εδώ.

Ρωσία: Συμπαθητική ομάδα η Ρωσία, χωρίς το μεγάλο όνομα στο ρόστερ, διοργανώτρια και με την κερκίδα υπέρ της, δύσκολα θα μείνει έξω από τους ομίλους, κάτι που δε θα το ΄θελε ούτε και ο Πούτιν. Δυστυχώς γι΄ αυτήν πέφτει πάνω στην Ισπανία στους 16 και κάπου εκεί θα τελειώσει και το ταξίδι της σε αυτό το Μουντιάλ.

Ισπανία: Όπως προανέφερα, η Ισπανία ως πρώτη του ομίλου της συναντά τη Ρωσία στους 16 και περνάει στην επόμενη φάση χωρίς πολλά πολλά. Κυριάρχησε από το 2008 μέχρι το 2012 σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο στερέωμα και όπως είχα γράψει τότε, έπαιζε με «μηχανή» Μπαρτσελόνα και «γρανάζια» Ρεάλ, φέτος όμως η μηχανή της ομάδας ανήκει στη Ρεάλ και την Αθλέτικο αφού η πλειοψηφία των παικτών προέρχεται από τη Μαδρίτη. Στους 8 η ομάδα του Λοπετέγι συναντάει σε έναν τεράστιο και αμφίρροπο αγώνα την Αργεντινή και η μπίλια μπορεί να κάτσει οπουδήποτε αν και δίνω περισσότερες πιθανότητες στην Ισπανία, θα πάρω την τιμή της Ισπανίας 1,60 να φτάσει σίγουρα μέχρι τα Quarter Finals.

Πορτογαλία: Προκρίνεται ως 2η στον όμιλο της και συναντάει στους 16 την Ουρουγουάη, η ομάδα του Σάντος, ο οποίος πολύ έξυπνα έκανε μεγάλο μπόλιασμα με νεαρούς και διψασμένους παίκτες στην εθνική και θα τον στηρίξω στο να του βγει το ρίσκο αυτό, προβλέποντας ότι θα περάσει το εμπόδιο της ομάδας του Ταμπάρες και θα φτάσει μέχρι τους 8 με τιμή 2,45 όπου εκεί θα της κόψει τα φτερά η Γαλλία και ο ευρηματικός Γκριεζμάν.

Γαλλία: Εξαιρετική φέτος η ομάδα του Ντεσάμπ, περνά εύκολα ως πρώτη στον όμιλο, θα αντιμετωπίσει στους 16 πιθανόν την Κροατία και θα περάσει στους 8. Εκεί θα παίξει με την Πορτογαλία και θα καθαρίσει εύκολα ή δύσκολα και αυτό το εμπόδιο, φτάνοντας στα ημιτελικά, όπου δυστυχώς χτυπάει πάνω στη Βραζιλία και αποκλείεται, όσο απλό και αν ακούγεται, διότι η φετινή Βραζιλία απλά δε θα ΄χει αντίπαλο. Η τιμή της Γαλλίας να φτάσει στον ημιτελικό 2,25 και κάνω τούμπες.

Αργεντινή: Πολλοί αθλητικογράφοι, μεταξύ αυτών και έμπειρος φίλος σε γνωστό κυπριακό κανάλι, υποστηρίζουν ότι φέτος θα το σηκώσει ο Μέσι και η παρέα του γιατί πολύ απλά αυτός ο τεράστιος παίκτης δε γίνεται να μη σηκώσει στα χέρια του το τρόπαιο του Μουντιάλ στην καριέρα του. Έλα όμως που δεν είναι ο Μαραντόνα. Και η ομάδα της Αργεντινής έδειξε στον προκριματικό γύρο της Νοτίου Αμερικής ότι δυσκολεύεται να καθαρίσει τα ματς και το πήγε μέχρι τέλους για να πάρει την πρόκριση. Μπορεί ο Ντιμπάλα και ο Λο Τσέσλο να έκαναν εξαιρετικές χρονιές με τις ομάδες τους στα εγχώρια πρωταθλήματα αλλά είναι μόνο δύο νεαρά ανερχόμενα ταλέντα χωρίς καθόλου εμπειρία επιπέδου Μουντιάλ. Φτάνει στους 8 φυσικά η Αργεντινή με τιμή 1,65 ξεπερνώντας στους 16 πιθανόν τη Δανία και συναντάει όπως είπαμε την Ισπανία στα Quarter Finals.

Βραζιλία: Τα έχω πει για τη Βραζιλία, δεν έχει αντίπαλο φέτος, επιστρέφει πανηγυρικά μετά από πολλά χρόνια (2002) στην κορυφή του Παγκόσμιου Ποδοσφαίρου, αδιανόητο για τους Βραζιλιάνους η απουσία 16 χρόνων, κάτι που τους κάνει ακόμη πιο διψασμένους για διάκριση. Σηκώνει το τρόπαιο με τιμή δώρο 5,00, σύμφωνα και με πασίγνωστο μπουκ στον Άγιο Δομέτιο. Απλά εδώ θα ήθελα να κάνω μια διόρθωση στο προηγούμενο μου άρθρο, όπου βλέποντας το φιλικό με την Αυστρία, με τελικό σκορ 0-3 υπέρ της Βραζιλίας, διαπίστωσα ότι ο Γκάμπριελ Χέσους έπαιξε καθαρόαιμος επιθετικός και έκανε τατάδες, κάτι που με οδηγεί στο να προτείνω στην αγορά Νικητής/Πρώτος σκόρερ και την επιλογή Βραζιλία-Χέσους με την εξαιρετική τιμή 40,00.

Γερμανία: Σταθερή αξία τα τελευταία χρόνια η ομάδα του Λεβ αλλά η πολύχρονη παραμονή του συγκεκριμένου τεχνικού στην θέση αυτή και οι παρόμοιες τακτικές που χρησιμοποιεί στα συστήματα του εδώ και χρόνια, έκανα την εθνική πολύ προβλεπτική στους άλλους προπονητές και αυτό θα της στοιχίσει φέτος. Προσωπικά δεν τη βλέπω να φτάνει πολύ μακριά σε αυτό το τουρνουά. Αν τελικά περάσει ως 1η στον όμιλο, θα συναντήσει στους 16 ή την Ελβετία ή τη Σερβία, δύσκολοι μεν αντίπαλοι κατά την άποψη μου, μπορεί δε να τους ξεπεράσει αλλά μέχρι εκεί. Στους 8 θα συναντηθεί είτε με Βέλγιο, είτε με Αγγλία και κάπου εκεί θα σταματήσουν τα όνειρα της Μέρκελ για repeat του θρίαμβου του 2014. Δε θα ρισκάρω στην επιλογή της Γερμανίας να φτάσει στους 8, λόγω χαμηλής τιμής 1,50 αλλά και λόγω του δύσκολου κατά τη γνώμη μου προγράμματός της.

Βέλγιο: Το Βέλγιο έχει ίσως τις καλύτερες μονάδες παικτών από όλες τις εθνικές που λαμβάνουν μέρος στο φετινό Μουντιάλ, με κυριότερες τον Αζάρ, τον Ντε Μπρούιν και τον τερματοφύλακα Κουρτουά. Αν δε συναντήσει στο διάβα της την Βραζιλία περνάει στον τελικό ανεπιφύλακτα. Έδειξε τα δόντια της το 2014 όπου έχασε άδικα στους 8 από την Αργεντινή και τώρα τα ίδια παιδιά με 4 χρόνια περισσότερης εμπειρίας μπορούν να πετύχουν ακόμη περισσότερα. Αυτό θα το πετύχουν μόνο αν τερματίσει 2ο στον όμιλο του, έτσι ώστε να αποφύγει το σταύρωμα με τη Βραζιλία στους 8. Αλλά επειδή με το αν δεν παίζεις στοίχημα θα επιλέξω το σίγουρο που είναι να φτάσει στους 8 με τιμή 1,65, γιατί το εμπόδιο της Βραζιλίας είναι για μένα ανυπέρβλητο. Στους 16 δε θα έχει πρόβλημα είτε με Κολομβία, είτε με Σενεγάλη.

Αγγλία: Εξαρτάται από τη θέση που θα καταλάβει στον όμιλο η πορεία της. Αν τερματίσει 1η στον όμιλο περνάει στους 8 εύκολα και αποκλείεται μετέπειτα από τη Βραζιλία. Αν τερματίσει όμως 2η συγκρούεται στους 16 με την Κολομβία ή τη Σενεγάλη και περνάει στους 8. Εκεί κλείνει ραντεβού πιθανόν με τη Γερμανία και όπως ανέφερα πιο πάνω, έχει όλα τα φόντα να την βγάλει και να περάσει μετά από κάτι αιώνες στα ημιτελικά κάνοντας επιτέλους την υπέρβαση. Και ποιος ξέρει ίσως ήρθε η στιγμή για τα νεαρά σχετικά εγγλεζάκια να πάνε και τελικό. Όλα αυτά φυσικά στη θεωρία γιατί θα συμβούν μόνο εάν περάσουν ως 2οι και όχι 1οι στον όμιλο τους (τους συμφέρει δηλαδή όπως και στους Βέλγους αυτό το σενάριο). Εγώ δε θα το ρισκάρω ιδιαίτερα και θα παίξω το σίγουρο για μένα και πάλι και που είναι να περάσει η Αγγλία στους 8 στη τιμή 1,80 που θα το πάρουμε είτε τερματίσει 1η είτε 2η στον όμιλο της.

Σενεγάλη και Κολομβία: Όπως ανέφερα και στο προηγούμενο μου άρθρο πιστεύω ότι περνούν από τον πολύ αμφίρροπο όμιλο τους, με ρίσκο βέβαια, αλλά στους 16 θα σταματήσουν και οι δύο πάνω στο Βέλγιο και την Αγγλία.

*Συνοψίζοντας (Οι ομάδες μπορούν να φτάσουν μέχρι εκεί χωρίς να σημαίνει ότι αν προχωρήσουν θα χάσουμε το στοίχημα):

Ισπανία 1,60 στα Quarter Finals.

Πορτογαλία 2,45 στα Quarter Finals.

Αργεντινή 1,65 στα Quarter Finals.

Βέλγιο 1,65 στα Quarter Finals.

Αγγλία 1,80 στα Quarter Finals.

Γαλλία 2,25 στα Semi Finals.

Βραζιλία 2,10 στα Semi Finals.

*Απόδοση κουπονιού: 90,00

Αυτό είναι και το φετινό μου δώρο στους χιλιάδες αναγνώστες του www.tothemaonline.com και www.themasports.tothemaonline.com.

Φυσικά μπορείτε να εκτοξέυσετε τα κέρδη σας ποντάροντας στο πιο πάνω κουπόνι αλλά με τη Βραζιλία να φτάσει στον τελικό με τιμή 3,35 (απόδοση κουπονιού 143,00) αλλά και την Βραζιλία να το σηκώσει τελικά με τιμή 5,00 (απόδοση κουπονιού 214,00). Καλά κέρδη σε όλους, μαζί και πάλι στις 29 του Ιούνη για απολογισμό των ομίλων και για καθορισμό των επόμενων πονταρισμάτων μας!

 

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

«Τσάκωσαν» άνδρα στη Λευκωσία με πυροβόλο όπλο και σφαίρες και του πέρασαν χειροπέδες

Eurovision 2024: Οριστικά εκτός τελικού η Ολλανδία - Η ανακοίνωση και η πρώτη αντίδραση του τραγουδιστή - Βίντεο

Τα έσοδα και οι δαπάνες του κράτους το πρώτο τρίμηνο του 2024 - Πόσα ξόδεψε και πόσα έβαλε στα ταμεία

Με μια βαλίτσα στο χέρι οι Κύπριοι – Πού σπατάλησαν τα περισσότερα χρήματα και ποιοι οι κυριότεροι λόγοι ταξιδιών

Δικηγόροι Μοναχών: Τους καταβλήθηκαν οι μισθοί τους μετά από οδηγίες του Ησαΐα

«Πνίγεται» στη σκόνη η Κύπρος - Οι μετρήσεις σε κάθε πόλη και η περιοχή με τη μεγαλύτερη συγκέντρωση



Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Ζητά ακύρωση του πορίσματος της θανατικής ανακρίτριας ο Σταυριανού

Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Ζητά ακύρωση του πορίσματος της θανατικής ανακρίτριας ο Σταυριανού

Το πόρισμα της θανατικής ανακρίτριας για την υπόθεση του Εθνοφρουρού Θανάση Νικολάου είδε χθες (10/05) το φως της δημοσιότητας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top