Φωτιά σε εξέλιξη στην Αλόννησο – Εκκενώθηκε ξενοδοχείο

Φωτιά σε εξέλιξη στην Αλόννησο – Εκκενώθηκε ξενοδοχείο

Επί ποδός βρίσκεται η Πυροσβεστική στην Αλόννησο στην περιοχή Γερακίνας Λάκκα για την φωτιά η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη από το πρωί της Πέμπτης (14/06). 

Στο σημείο επιχειρούν 4 οχήματα με 17 πυροσβέστες και οκτώ άτομα πεζοπόρο. Στις οκτώ το πρωί, θα αναχωρήσουν για το νησί με πλοίο της γραμμής, ακόμα έξι οχήματα με 12 πυροσβέστες.

Παράλληλα, για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν από αέρος 2 Καναντέρ και ένα ελικόπτερο Σούπερ Πούμα.

Στην περιοχή δεν πνέουν ισχυροί άνεμοι ωστόσο η πυρκαγιά εξαπλώνεται με γοργούς ρυθμούς καθώς καίει πευκοδάσος.

Αργά το βράδυ της Τετάρτης η φωτιά προχωρούσε προς ένα ξενοδοχείο που βρίσκεται στην περιοχή Μαρπούντα, με αποτέλεσμα την προληπτική εκκένωσή του από την υπηρεσία πολιτικής προστασίας. Απομακρύνθηκαν περίπου 70 άτομα.

 

Ο δήμαρχος του νησιού, Πέτρος Βαφίνης, με δηλώσεις του στην ΕΡΤ, έκανε λόγο για εμπρησμό ενώ εκτίμησε ότι μέχρι στιγμής έχουν γίνει στάχτη 500-600 στρέμματα.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Νέα ισχύς στο καλώδιο Ελλάδας-Κύπρου – Τι ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης και το μήνυμα στην Άγκυρα

Νέα ισχύς στο καλώδιο Ελλάδας-Κύπρου – Τι ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης και το μήνυμα στην Άγκυρα

Τη συμφωνία για είσοδο του γαλλικού επενδυτικού ομίλου Meridiam ως πλειοψηφικού μετόχου στην εταιρεία Great Sea Interconnector χαιρετίζει ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κυριάκος Μητσοτάκης, σημειώνοντας ότι προσδίδει νέα χρηματοδοτική και τεχνική ισχύ στην ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου.

BEST OF TOTHEMAONLINE