Απειλές κατά της ζωής του καταγγέλλει ο Νίκος Κοτζιάς: «Έχω πάρει κούτες με αίματα»

Απειλές κατά της ζωής του καταγγέλλει ο Νίκος Κοτζιάς: «Έχω πάρει κούτες με αίματα»

Νέες απειλές κατά της ζωής του υποστήριξε ότι δέχεται ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, μετά τη συμφωνία για το ονοματολογικό της πΓΔΜ.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο 24/7 ο κ. Κοτζιάς σημείωσε ότι έχει λάβει περισσότερες από 800 απειλητικές επιστολές και πρόσθεσε: «Έχω πάρει κούτες με αίματα και με χώματα ποτισμένα με αίμα. Πού είναι ο εισαγγελέας; Μιλάμε για βαριά κακουργήματα στα οποία δεν βλέπω κανείς να αντιδρά. Βρήκα τα τηλέφωνα τις διευθύνσεις και τα ονόματα ανθρώπων που με απειλούν τηλεφωνικά. Οι αρχές κάνουν απλώς συστάσεις. Όλο αυτό θυμίζει την περίοδο 63-65. Έχουμε εκτροπή σε ρητορική μίσους. Έχετε δει κανέναν εισαγγελέα να ενοχλείται;».

Όσον αφορά τις αντιδράσεις για τη συμφωνία με την πΓΔΜ, ο κ. Κοτζιάς υπογράμμισε ότι στα συλλαλητήρια ακούγονται συνθήματα για τα οποία θα έπρεπε να παρέμβει εισαγγελέας και αναρωτήθηκε γιατί η ΝΔ δεν καταδικάζει συνθήματα όπως το «φέρτε μας τα όπλα να πάρουμε τα Σκόπια».

Αναφορικά με το δημοψήφισμα στην πΓΔΜ, ο κ. Κοτζιάς σημείωσε ότι αυτό θα γίνει στα μέσα Σεπτεμβρίου και ακολούθως θα προχωρήσουν οι συνταγματικές αλλαγές προσθέτοντας ότι μόλις ολοκληρωθούν όλα τα βήματα, η συμφωνία θα φτάσει στην ελληνική βουλή για επικύρωση.

Τέλος, ο κ. Κοτζιάς απέρριψε το ενδεχόμενο ψηφοφορίας με αυξημένη πλειοψηφία λέγοντας: «Το Σύνταγμα προβλέπει 180 ψήφους για συμφωνίες εκχώρησης εθνικής κυριαρχίας. Δεν έχει καμία σχέση αυτό με το Μακεδονικό».

KYΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Η ΕΔΕΚ στην κρισιμότερη καμπή της ιστορίας της- Από την κρίση ηγεσίας στη μάχη της 5ης Σεπτεμβρίου - Οι υποψήφιοι για την προεδρία

Η ΕΔΕΚ στην κρισιμότερη καμπή της ιστορίας της- Από την κρίση ηγεσίας στη μάχη της 5ης Σεπτεμβρίου - Οι υποψήφιοι για την προεδρία

Η 5η Σεπτεμβρίου δεν αποτελεί απλώς ακόμη μία εσωκομματική εκλογική διαδικασία για την ΕΔΕΚ. Αποτελεί μια αναμέτρηση με ιδιαίτερο πολιτικό βάρος, καθώς το αποτέλεσμα για την ανάδειξη του Προέδρου του κόμματος-μέχρι τον Νοέμβριο του τρέχοντος έτους, όπου θα πραγματοποιηθεί το εκλογικό συνέδριο-  αναμένεται να καθορίσει, και την κατεύθυνση που θα ακολουθήσει η ΕΔΕΚ σε μια από τις πιο δύσκολες περιόδους της σύγχρονης ιστορίας της.

BEST OF TOTHEMAONLINE