ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνάντηση Τ/κ με Υπουργό Εσωτερικών για υπηκοότητες

Συνάντηση Τ/κ με Υπουργό Εσωτερικών για υπηκοότητες

Αρχές Αυγούστου η συνάντηση Ελτσίλ – ΥΠΕΣ για τις υπηκοότητες παιδιών μικτών γάμων.

Τις 5.233 έφτασαν σε 5 μήνες οι αιτήσεις από παιδιά μικτών γάμων, κυρίως Τ/κ με Τούρκους υπηκόους στα κατεχόμενα, προς τις δύο οργανώσεις των τ/κ εκπαιδευτικών (KTOS και KTOEOS) που δεν μπορούν να πάρουν την υπηκοότητα και το διαβατήριο της Κυπριακής Δημοκρατίας.
 
Σημειώνεται ότι στις 15 Φεβρουαρίου οι δύο συντεχνίες είχαν πραγματοποιήσει συγκέντρωση στην Λευκωσία καλώντας όσους έχουν τέτοια προβλήματα να αποταθούν κοντά τους, ξεκινώντας εκστρατεία που μπορεί να οδηγήσει και σε νομικά μέτρα.
 
Σύμφωνα με το πρωτοσέλιδο της Γενί Ντουζέν, οι αιτήσεις συνεχίζονται ενώ ο γγ της συντεχνίας των τ/κ δασκάλων, Σενέρ Ελτζίλ θα συναντηθεί για να συζητήσει το θέμα με τον ΥΠΕΣ, Κωνσταντίνο Πετρίδη στις 3 Αυγούστου.
 
Ο Ελτζίλ δήλωσε ότι η νομικής οδός είναι η τελευταία επιλογή τους αλλά πρώτα θα ολοκληρώσουν την διαδικασία των αιτήσεων και θα συζητήσουν με τον ΥΠΕΣ Πετρίδη το όλο θέμα. Δεν έχουν κάνει μέχρι τώρα προσφυγή στα δικαστήρια, είπε, επειδή υπάρχει μια μερίδα αιτητών που είναι όμηροι των κριτηρίων. Μιλώντας για την διαδικασία, είπε ότι μπορεί να χρειαστεί ένα με δυο χρόνια στα δικαστήρια (της Κυπριακής Δημοκρατίας) και εάν το αποτέλεσμα εκεί είναι αρνητικό, θα προσφύγουν μετά στο ΕΔΑΔ. Εκεί, πρόσθεσε, θα περάσουν 2-3 χρόνια μέχρι την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top