ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΦΟΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΛΕΜΕΣΟΥ: Με πανό υποδέχθηκαν τον αστυνομικό στο Αεροδρόμιο - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΦΟΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΛΕΜΕΣΟΥ: Με πανό υποδέχθηκαν τον αστυνομικό στο Αεροδρόμιο - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Κρατώντας πανό που ανέγραφε με κεφαλαία γράμματα «ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΕΣ ΑΔΕΛΦΕ», υποδέχθηκαν από το Ισραήλ τον αστυνομικό Γιώργο Γεωργίου που τραυματίστηκε σοβαρά στη εναντίον του φονική επίθεση που έγινε στις 5 Μαΐου στον Ύψωνα της Λεμεσού.

Της Ιωάννας Μάντζιηπα

Συνοδευόμενος από την σύζυγό του που βρισκόταν μαζί του στη γειτονική χώρα όπου νοσηλευόταν, ο Γιώργος Γεωργίου βρέθηκε γύρω στις 17:00 της Παρασκευής (6/7) στο Αεροδρόμιο Λάρνακας.

Δεν έλειψαν και τα δάκρυα χαράς από συγγενείς και φίλους του αστυνομικού που βρέθηκαν εκεί για να τον αγκαλιάσουν και πάλι μετά από δύο μήνες.

Μετά που πήρε το πολυπόθητο «ΟΚ» από τους θεράποντες ιατρούς του στο Ισραήλ όπου νοσηλευόταν, ο Γιώργος Γεωργίου ταξίδεψε με την πρώτη ευκαιρία στην Κύπρο.

Στο χώρο του αεροδρομίου βρέθηκαν ο Βοηθός Αρχηγός της Αστυνομίας Χριστάκης Μαυρής, καθώς και ο Αστυνομικός Διευθυντής Λεμεσού Νίκος Νίκου.

Να σημειώσουμε πως στην πτήση από Ισραήλ προς Κύπρο τον συνόδευσε και ο συνάδελφός του Κρίστης Νικολάου, ο οποίος τον είχε επισκεφθεί προηγουμένως.

Ο Κρίστης Νικολάου, είναι ο αστυνομικός ο οποίος βρισκόταν μαζί του την νύχτα της 5ης Μαϊού όταν δέχθηκαν τα πυρά από τον Ηλία Μούζο, σύμφωνα με δική του παραδοχή. Ο Κρίστης Νικολάου την νύχτα του Σαββάτου 05/05 τραυματίστηκε στον θώρακα ενώ ο Γιώργος Γεωργίου τραυματίστηκε κρίσιμα έτσι μεταφέρθηκε άμεσα στο χειρουργείο και μετέπειτα σε κλινική του Ισραήλ.

Ο Γιώργος Γεωργίου δήλωσε κατά την άφιξή του, ότι τόσο ο ίδιος όσο και ο συνάδελφος του Κρίστης Νικολάου, «θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε και το κράτος αλλά και τον απλό κόσμο για τη στήριξη που είχαμε».

Ανέφερε, συγκεκριμένα, ότι ευχαριστούν «τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Υπουργό Υγείας, τον Υπουργό Δικαιοσύνης», ενώ ιδιαίτερες ευχαριστίες απεύθυνε «στον αρχηγό της Αστυνομίας που στάθηκε σαν πατέρας μας, στον Νίκο Νίκου που ήταν πάντα στο πλευρό μας, τους γιατρούς στη Κύπρο οι οποίοι έκαναν ένα θαύμα, αλλά και τους γιατρούς στο Ισραήλ».

Καταλήγοντας είπε: «Ελπίζουμε να πάνε όλα καλά».

Να θυμίσουμε ότι μετά από εισηγητική επιστολή του Αστυνομικού Διευθυντή Λεμεσού οι δύο αστυνομικοί που κτυπηθήκαν από τα πυρά του Μούζου θα πάρουν επ' ανδραγαθία προαγωγή και θα προαχθούν στον βαθμό του λοχία.

Για την προαγωγή του Γεωργίου, κατατέθηκε τροποποιητικό νομοσχέδιο στην Βουλή, έτσι ώστε να δικαιούται να διοριστεί ως αστυνομικός (ήταν ειδικός αστυφύλακας) και ακολούθως να προαχθεί επ' ανδραγαθία και αυτός στο βαθμό του Λοχία.

 

Οι δύο αστυνομικοί που δέχθηκαν τα πυρά από τον Μούζο με ένα συνάδελφο τους

Στην φωτογραφία ο Γιώργος Γεωργίου μαζί με τον υπεύθυνο του Χριστάκη Καπηλιώτη

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top