Τράμπ: Ευκολότερη η συνάντηση με Πούτιν παρά με ΝΑΤΟ

Τράμπ: Ευκολότερη η συνάντηση με Πούτιν παρά με ΝΑΤΟ

Η συνάντηση με τον Πούτιν μπορεί να είναι πιο εύκολη από τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, λέει ο Τραμπ.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι η συνάντησή του με τον Βλαντιμίρ Πούτιν στο Ελσίνκι μπορεί να είναι πιο εύκολη από τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες ή ακόμα και από την ίδια την επίσκεψή του στο Ηνωμένο Βασίλειο, στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Ευρώπη.

«Υπάρχει το ΝΑΤΟ, το Ηνωμένο Βασίλειο (...) και υπάρχει και ο Πούτιν», δήλωσε από τους κήπους του Λευκού Οίκου, αναφερόμενος στο πρόγραμμα της ευρωπαϊκής του περιοδείας λίγο πριν αναχωρήσει από την Ουάσινγκτον. «Ειλικρινά, ο Πούτιν θα μπορούσε να είναι το πιο εύκολο από όλα. Ποιος θα το πίστευε», δήλωσε ο Τραμπ για την πρώτη του διμερή συνάντηση κορυφής την ερχόμενη Δευτέρα με τον Ρώσο ομόλογό του.

Παράλληλα, ο Αμερικανός Πρόεδρος απέκρουσε τις δικαστικές αποφάσεις σε βάρος της πολιτικής της κυβέρνησής του για την κράτηση των μεταναστών, λέγοντας ότι οι μετανάστες δεν θα πρέπει να φθάνουν παράνομα στις ΗΠΑ.

«Έχω μία λύση: πείτε στον κόσμο να μην έρχεται στη χώρα μας παράνομα. Αυτή είναι η λύση», δήλωσε σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο, μία ημέρα αφού ομοσπονδιακή δικαστής απέρριψε αίτημα της κυβέρνησης Τραμπ να επιτρέψει τη μακροχρόνια κράτηση ανήλικων παράτυπων μεταναστών. «Ελάτε νομίμως», πρόσθεσε.

Από ΑΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Νεκρή Ζώνη: Αναμονή για επίσκεψη Λακρουά στην Κύπρο – Βλέπει Χριστοδουλίδη για UNFICYP και αυξανόμενη ένταση

Νεκρή Ζώνη: Αναμονή για επίσκεψη Λακρουά στην Κύπρο – Βλέπει Χριστοδουλίδη για UNFICYP και αυξανόμενη ένταση

Συνάντηση με ιδιαίτερη σημασία θα πραγματοποιηθεί το πρωί της Τρίτης στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης θα δεχθεί τον Αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ για τις ειρηνευτικές επιχειρήσεις, Ζαν-Πιερ Λακρουά, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Κύπρο.

BEST OF TOTHEMAONLINE