ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Καυστικός και έντονος Πράνιτς για Ανόρθωση! Τι είπε για την «Κυρία», αλλά και για τον τελικό του Μουντιάλ

Καυστικός και έντονος Πράνιτς για Ανόρθωση! Τι είπε για την «Κυρία», αλλά και για τον τελικό του Μουντιάλ

Δηλώσεις του Κροάτη ποδοσφαιριστή της Ανόρθωσης, Ντάνιελ Πράνιτς, φιλοξενεί σήμερα (Κυριακή) η έκδοση της αθλητικής εφημερίδας «Goal».

Αναλυτικά το δημοσίευμα:

«Καυστικός και έντονος με την απόδοση της Ανόρθωσης αλλά και το αποτέλεσμα κόντρα στη Λάτσι παρουσιάστηκε ο Ντάνιελ Πράνιτς σε δηλώσεις που παραχώρησε στο «Goal». Ο Κροάτης ποδοσφαιριστής δεν δίστασε να πει ότι αν δεν περάσει η Ανόρθωση, καλύτερα θα είναι να πάνε όλοι σπίτια τους και πρόσθεσε ότι όλοι οι ποδοσφαιριστές πρέπει να… αλλάξουν μυαλά. «Δεν φοβάμαι αυτή την ομάδα, φοβάμαι εμάς», ήταν μία από τις ατάκες του.

Ντάνιελ, ήταν δύσκολο το παιχνίδι με τη Λάτσι ή η Ανόρθωση το έκανε δύσκολο;

«Η Ανόρθωση το έκανε δύσκολο. Αυτή είναι μία ομάδα δεύτερης κατηγορίας και το ότι κερδίσαμε μόνο με 2-1, είναι απίστευτο. Πρέπει να… αλλάξουμε μυαλά στο δεύτερο παιχνίδι, επειδή αν δεν περάσουμε αυτή την ομάδα, δεν ξέρω… Θα πρέπει όλοι μαζί να πάμε σπίτια μας».

Ίσως ήταν και η κούραση από την προετοιμασία που επηρέασε την απόδοσή σας;

«Δεν ξέρω ποιος ήταν ο λόγος που δεν είχαμε καλύτερο αποτέλεσμα. Στο τέλος έχουμε το 2-1. Έχουμε μεγαλύτερη ποιότητα απ’ αυτούς και πρέπει να το δείξουμε στο γήπεδο. Σε διαφορετική περίπτωση δεν θα είναι καλό».

Ο επαναληπτικός θα είναι δύσκολος για την Ανόρθωση ή πιστεύεις ότι με την ποιότητά της η ομάδα σας θα περάσει;

«Αν παίξουμε όπως ξέρουμε και όλοι για την ομάδα, θα είναι εύκολο. Δεν φοβάμαι αυτή την ομάδα, φοβάμαι εμάς. Είχαμε την ευκαιρία να τελειώσουμε το παιχνίδι καλύτερα αλλά δεν είχαμε συγκέντρωση και παίξαμε πολύ αργά. Στο τέλος πρέπει να είμαστε και ικανοποιημένοι που πήραμε το 2-1, αλλά -όπως είπα- πρέπει να… αλλάξουμε μυαλά και να αρχίσουμε να παίζουμε ποδόσφαιρο».

Στο δεύτερο ημίχρονο ο προπονητής σας άλλαξε το σύστημα· έπαιξε με δυο επιθετικούς. Ήταν «κλειδί» αυτή η κίνηση;

«Δεν ξέρω, είναι δύσκολο να πω κάτι. Σκοράραμε δύο γκολ στο δεύτερο ημίχρονο και θα έπρεπε να σκοράρουμε περισσότερα. Αυτή η ομάδα ήρθε εδώ μόνο για να αμυνθεί και να προσπαθήσει για κάτι καλό. Αυτό έδειξαν. Είναι μία ομάδα δεύτερης κατηγορίας και κερδίσαμε μόνο 2-1. Δεν είναι αρκετό αλλά θα δούμε. Ελπίζω ότι θα περάσουμε. Μάλλον, δεν ελπίζω, πρέπει να περάσουμε επειδή οτιδήποτε άλλο θα είναι καταστροφή».

Ήταν δύσκολο που κληθήκατε να παίξετε χωρίς τον κόσμο σας;

«Πάντα είναι δύσκολο αλλά πρέπει να βρεις κίνητρο. Είμαστε επαγγελματίες ποδοσφαιριστές. Η Ανόρθωση μετά από πέντε χρόνια παίζει ξανά στην Ευρώπη και αυτό θα έπρεπε να είναι από μόνο του κίνητρο για κάθε ποδοσφαιριστή. Φυσικά και μας έλειψαν οι οπαδοί μας αλλά οι οπαδοί δεν παίζουν μπάλα. Έρχονται στο γήπεδο, μας στηρίζουν, δημιουργούν ωραία ατμόσφαιρα. Στο γήπεδο πρέπει να δείξουμε την ποιότητά μας».

Επιπλέον, ο Ντανιέλ Πράνιτς, στην ίδια έκδοση, μίλησε και για το Μουντιάλ 2018.

Αναλυτικά το δημοσίευμα με τις απαντήσεις του για το Παγκόσμιο Κύπελλο:

«Πριν ένα μήνα (και κάτι…) δήλωνε ότι θα μπορούσε να ήταν στην Eθνική Κροατίας και να διεκδικούσε ακόμη και φανέλα βασικού. Το πείσμα, η μαχητικότητα, ο επαγγελματισμός και η αδιαμφισβήτητη ποιότητά του είναι στοιχεία που τον γεμίζουν αυτοπεποίθηση και στα 36 του νιώθει ότι έχει πολλά ακόμη να δώσει. Φόρεσε τη φανέλα της Εθνικής Κροατίας 58 φορές και σκόραρε ένα τέρμα. Αγωνίστηκε και στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014 και γενικά οι εμπειρίες που κουβαλά είναι τεράστιες.

Επομένως, με όλα αυτά που έχει ζήσει στην πλούσια καριέρα του, κάτι περισσότερο θα έχει να μας πει για τον σημερινό σπουδαίο τελικό της Κροατίας με τη Γαλλία. Ο Ντάνιελ Πράνιτς, περί ου ο λόγος, είναι δίχως αμφιβολία ο ιδανικός για να μας πει δυο λόγια για το πώς βλέπει τη μεγάλη και ιστορική αυτή αναμέτρηση για τη χώρα του. Θα παρακολουθήσει τον μεγάλο τελικό στο σπίτι του κολλητού του, φίλου και συμπατριώτη του, Γκόρντον Σίλντενφελντ, και ετοιμάζονται να στήσουν κερκίδα. Διαβάστε αναλυτικά τι δήλωσε αποκλειστικά στο «Goal» για τον ιστορικό τελικό του Μουντιάλ.

Ντάνιελ, η Κροατία προκρίθηκε στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Πώς αισθάνεσαι;

«Όλοι είναι χαρούμενοι και φυσικά το ίδιο κι εγώ. Αυτό είναι το καλύτερο αποτέλεσμα που πέτυχε στην ιστορία της η Κροατία και το μόνο που μπορώ να πω είναι συγχαρητήρια σε όλους. Για μας είναι ήδη πρωταθλητές και δεν μας απασχολεί τι θα γίνει στον τελικό, αλλά πιστεύουμε ότι θα είμαστε οι παγκόσμιοι πρωταθλητές, επειδή αν δούμε όλο το τουρνουά, νομίζω, το αξίζαμε. Το πώς παλέψαμε τα ματς, παίξαμε τρεις φορές παράταση, δυο φορές στα πέναλτι και έγιναν τόσα πολλά…».

Λες να πάει στα πέναλτι ξανά και να το πάρετε;

«Θα δούμε… Αποδείξαμε και στο τελευταίο παιχνίδι ότι αυτοί οι παίκτες είναι απίστευτοι. Έδειξαν φοβερή ποιότητα και ακόμη και σε δύσκολες στιγμές κατάφεραν να επιστρέψουν. Νομίζω, η Κροατία θα είναι η νέα παγκόσμια πρωταθλήτρια».

Δεν σε φοβίζει ο παράγοντας κούραση και το γεγονός ότι η Κροατία έπαιξε τρεις φορές παράταση;

«Όχι, έδειξαν και απέναντι στην Αγγλία ότι μπορούν να τρέξουν πολύ. Κόντρα στην Αγγλία όλοι περίμεναν ότι η Κροατία στην παράταση θα έχανε δυνάμεις αλλά έδειξε ότι ήταν πιο φρέσκια. Ο Λούκα Μόντριτς είναι απίστευτος. Είναι τρελό να το βλέπεις αυτό από έναν παίκτη…».

Θεωρείς ότι μπορεί να κατακτήσει και τη «Χρυσή Μπάλα»;

«Στα σίγουρα. Το αξίζει. Έπαιξε το καλύτερο ποδόσφαιρο στη Ρωσία και μαζί με τον Ράκιτιτς ήταν απίστευτοι».

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Την Παρασκευή η διαδικασία αίτησης των μοναχών για ακύρωση δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό

Στον αέρα η ανάπτυξη λιμανιού-μαρίνας Λάρνακας - «Το έργο θα γίνει» διαμηνύει ο Βαφεάδης



Σε ύφεση η πυρκαγιά στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού - Επιχειρούνται οι τελικές κατασβέσεις

Σε ύφεση η πυρκαγιά στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού - Επιχειρούνται οι τελικές κατασβέσεις

Το Τμήμα Δασών του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος ανακοινώνει ότι η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024 και ώρα 09:50 στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού, βρίσκεται σε ύφεση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top