ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΓΛΩΣΣΑΡΙ: Παραιτήσεις και τριγμοί στην Ένωση Λογοτεχνών Κύπρου - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΓΛΩΣΣΑΡΙ: Παραιτήσεις και τριγμοί στην Ένωση Λογοτεχνών Κύπρου - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Οι έντονες αντιδράσεις που προκάλεσε το «Γλωσσάριο για τους δημοσιογράφους» στην Κύπρο, δημιούργησε τριγμούς και στην Ένωση Λογοτεχνών Κύπρου.

Ενώ το Σάββατο (14/7) οι Λεωνίδας Γαλάζης (Πρόεδρος), Αγγέλα Καϊμακλιώτη (Αντιπρόεδρος) και Νάσα Παταμίου (Μέλος) διευκρίνισαν με ανακοίνωση ότι η Ένωση Λογοτεχνών δεν είχε εμπλοκή στη συγγραφή του «Γλωσσαρίου», εντούτοις αυτό δεν έσβησε τις φωτιές.

Η ανακοίνωσή τους ήταν ξεκάθαρη και σημείωνε ότι «βασικές συνιστώσες της θέσης μας για το άλυτο ακόμη κυπριακό πρόβλημα είναι η ελευθερία του λόγου, η τόνωση του αγωνιστικού φρονήματος του λαού μας, η καλλιέργεια της φιλειρηνικής διάθεσης και της ανεκτικότητας, χωρίς ωστόσο παραχάραξη της ιστορικής αλήθειας, απ’ οπουδήποτε και αν προέρχεται, καθώς επίσης και χωρίς ωραιοποίηση των τραγικών συνεπειών της τουρκικής εισβολής και κατοχής».

Υποχρεώθηκαν να διαχωρίσουν τη θέση τους, καθώς η Μαρία Σιακαλλή, εκ των συγγραφέων του «Γλωσσαρίου», είναι και Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Λογοτεχνών Κύπρου.

Ωστόσο, την Κυριακή (15/7), ο τέως Πρόεδρος Λεωνίδας Γαλάζης ανήγγειλε μέσω κοινωνικών δικτύων την παραίτησή του. «Από σήμερα, καμία ανακοίνωση ή ενέργεια του ΔΣ της ΕΛΚ δεν με δεσμεύει», τόνισε.

Με τον ίδιο τρόπο, ανακοίνωσε και η τέως Αντιπρόεδρος, Αγγέλα Καϊμακλιώτη τη δική της παραίτηση.

Πάντως, τις παραιτήσεις σχολίασε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και η εμπλεκόμενη στο «Γλωσσάριο» Μαρία Σιακαλλή, η οποία τόνισε ότι «η Ένωση Λογοτεχνών Κύπρου δεν υιοθετεί το γλωσσάρι».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ναυαγεί το λιμάνι Λάρνακας: Δεν κατέθεσε την εγγυητική η Kition - Συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή μεταφορών

Πρωτοτυπία ΔΗΠΑ για την κατάθεση των υποψηφιοτήτων  για τις ευρωεκλογές

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Έρχονται χώροι στάθμευσης για οικογένειες - Σε ποια μέρη θα υλοποιηθεί

Λίβανος: Η Χεζμπολάχ λέει πως εξαπέλυσε επίθεση με δεκάδες ρουκέτες εναντίον του Ισραήλ



Τεράστιο ενδιαφέρον για την ακτοπλοϊκή σύνδεση: Οι κρατήσεις, το πρόγραμμα και οι τιμές - Αναμένεται να επεκταθεί;

Τεράστιο ενδιαφέρον για την ακτοπλοϊκή σύνδεση: Οι κρατήσεις, το πρόγραμμα και οι τιμές - Αναμένεται να επεκταθεί;

Σηκώνει άγκυρα στις 29 Μαΐου το επιβατικό οχηματαγωγό Daleela για το πρώτο δρομολόγιο της θαλάσσιας επιβατικής σύνδεσης με τον Πειραιά για τη νέα σεζόν και όπως όλα δείχνουν το ενδιαφέρον φέτος είναι αρκετά αυξημένο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top