ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Έρχονται αυξήσεις στα σκύβαλα – Υπερδιπλασιασμός στα τέλη

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Έρχονται αυξήσεις στα σκύβαλα – Υπερδιπλασιασμός στα τέλη

Αυξήσεις στα τέλη σκυβάλων από το τρέχον έτος και συγκεκριμένα από τον Σεπτέμβριο αποφάσισαν να επιβάλουν οι Δήμοι Λευκωσίας.

Η απόφαση είναι αποτέλεσμα της απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστήρίου για άμεσο τερματισμό της λειτουργίας της χωματερής του Κοτσιάτη και εκτροπής των οικιακών αποβλήτων της επαρχίας Λευκωσίας στη Κόσιη.

Όπως μετέδωσε το Τρίτο πρόγραμμα του κρατικού ραδιοφώνου, σε διάσκεψη Tύπου εκ μέρους των Δημάρχων Λευκωσίας, ο δήμαρχος Στροβόλου, Ανδρέας Παπαχαραλάμπους είπε ότι το υφιστάμενο κόστος συλλογής μεταφοράς και χρήσης του χώρου σκυβάλων θα ανέλθει από οκτώ ευρώ τον τόνο, σε 43 ευρώ τον τόνο.

Με βάση τις ισχύουσες νομοθετικές ρυθμίσεις, έχει τεθεί οροφή στα 250 ευρώ για κάθε νοικοκυριών και περιορισμός για ετήσια αύξηση που δεν θα ξεπερνά το 14%.

Εκ μέρους του υπουργείου Γεωργίας, ο Αναπληρωτής Διευθυντής του Τμήματος Αναπτύξεως Υδάτων, Χαράλαμπος Χατζηπάκκος είπε ότι επιβάλλεται η λήψη μέτρων για μείωση των σκυβάλων και ενθάρρυνσης της ανακύκλωσης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Φτάνει απόψε στην Κύπρο η Ολγκίν – Πότε συναντά Χριστοδουλίδη και Έρχιουρμαν – Το ραντεβού της 9ης Νοεμβρίου

Κυπριακό: Φτάνει απόψε στην Κύπρο η Ολγκίν – Πότε συναντά Χριστοδουλίδη και Έρχιουρμαν – Το ραντεβού της 9ης Νοεμβρίου

Αργά το βράδυ της Πέμπτης αναμένεται να αφιχθεί στην Κύπρο η προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, η οποία αναμένεται να έχει συνάντηση την Παρασκευή με τον Πρόεδρο Νίκο Χριστοδουλίδη, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ.

BEST OF TOTHEMAONLINE