Αναμένεται να γίνει viral – Το ποίημα στο «Cy Police Check Point» - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Αναμένεται να γίνει viral – Το ποίημα στο «Cy Police Check Point» - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Ποίημα για την οδήγηση, γραμμένο στην κυπριακή διάλεκτο, δημοσιεύθηκε στην γνωστή σελίδα του Facebook, «Cy Police Check Point».

Έξυπνος μπορεί να χαρακτηριστεί ο τρόπος που επέλεξε χρήστης της σελίδας,να στείλει σωστά μηνύματα σε όσους χρησιμοποιούν το οδικό δίκτυο.

Μάλιστα, το ποίημα αναμένεται σύντομα να γίνει viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 

Το ποίημα που δημοσίευσε στην σελίδα του Facebook, στην οποία συμμετέχουν πέραν των 100 χιλ. χρηστών, αναφέρεται στην σωστή οδική συμπεριφορά που πρέπει να έχουν όσοι κάθονται πίσω από ένα τιμόνι.

Μάλιστα, γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στην ζώνη ασφαλείας που πρέπει να φέρουν οι οδηγοί, αλλά και στην ταχύτητα που πολλοί οδηγοί αναπτύσσουν στους δρόμους, με δικαιολογία ότι έχουν καθυστερήσει.

Διαβάστε πιο κάτω το ποίημα:

Αντάν να κάτσεις φίλε μου, 

πίσω που το τιμόνι,

να μεν είσαι αμπάλατος, 

τζιαι η κκελλέ σου αμόνι. 

 

Να σέβεσαι τους οδηγούς, 

πουν πίσω σου τζι' ομπρός σου,

οι στράτες εν για ούλλους μας, 

εν τζιεν χωρκόν δικό σου.

 

Τη ζώνη πάντα να φορείς, 

για να σε προστατεύκει, 

ο χάρος εν τζιεν φουαρτάς, 

μήτε τζιαι χωραττεύκει.

 

Να μεν βουράς σαν τον πελλόν,

τάχα για να προφτάσεις, 

τζιάν αρκήσεις τζιαι δκυό λεπτά,

τίποτε εν θα χάσεις. 

 

Κράτα καλήν απόστασην,

που τον ομπροστινόν σου

βάστα καλά την πάντα σου 

τζιαι γλέπε το πλευρό σου. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Τράμπ - «Πολύ δύσκολο» να ζητήσω από το Ισραήλ να σταματήσει τις επιθέσεις - Η συνάντηση Ιράν με Ευρωπαϊους

Τράμπ - «Πολύ δύσκολο» να ζητήσω από το Ισραήλ να σταματήσει τις επιθέσεις - Η συνάντηση Ιράν με Ευρωπαϊους

Ισραήλ και Ιράν συνεχίζουν να ανταλλάσσουν επιθέσεις στην όγδοη μέρα της σύγκρουσής τους, με το ενδεχόμενο αμερικανικής εμπλοκής να μην έχει απομακρυνθεί.Ο Ιρανός ΥΠΕΞ συναντήθηκε στη Γενεύη με τους ομολόγους του, της Βρετανίας της Γαλλίας και της Γερμανίας και την κορυφαία διπλωμάτη της ΕΕ. Οι Ευρωπαίοι ΥΠΕΞ δήλωσαν ότι θέλουν να δουν τις συζητήσεις να συνεχίζονται και ανάμεσα σε Ιράν και ΗΠΑ. Η Τεχεράνη ζητά να σταματήσει πρώτα η επιθετικότητα του Ισραήλ.Ο Τραμπ δήλωσε, ανάμεσα σε άλλα, ότι «είναι δύσκολο να πούμε στο Ισραήλ να σταματήσει τις αεροπορικές επιθέσεις ενώ κερδίζει». Το ThemaOnline σας μεταφέρει ζωντανά όλες τις εξελίξεις.

BEST OF TOTHEMAONLINE