Στην Ελλάδα έφτασε η κυπριακή αποστολή βοήθειας για τις πυρκαγιές

Στην Ελλάδα έφτασε η κυπριακή αποστολή βοήθειας για τις πυρκαγιές

Στην Ελλάδα για να δώσουν βοήθεια στην κατάσβεση των πυρκαγιών άρχισαν να φτάνουν μετά το μεσημέρι της Τρίτης 24/07 τα μέλη της κυπριακής αποστολής, ενώ η άφιξη ολόκληρης της αποστολή αναμένεται να ολοκληρωθεί το απόγευμα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πυροσβεστικής, 45 μέλη της Υπηρεσίας και τα δύο πυροσβεστικά οχήματα αφίχθησαν στο Αεροδρόμιο Ελευσίνας λίγο πριν τις 13.00.  Τα 10 μέλη της Πολιτικής Άμυνας αναχώρησαν στις 10.30 με ιδιωτική  αεροπορική εταιρεία και στις 16.30 αναχωρούν 9 μέλη από την Πυροσβεστική Υπηρεσία για να ενσωματωθούν με την υπόλοιπη αποστολή.

Τα μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Πολιτικής Άμυνας σύμφωνα με τις οδηγίες που τους δόθηκαν από το Πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδος θα επιχειρήσουν στην περιοχή Μάτι και το Τμήμα Δασών στην περιοχή Κινέτα.

Την αποστολή αποτελούν 20 μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας  Κύπρου , 20 μέλη του Τμήματος Δασών , 20 μέλη της Πολιτικής Άμυνας και 4 μέλη της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων.  Επίσης, ομάδα 40 μελών από Πυροσβεστική Υπηρεσία , Τμήμα Δασών , Πολιτικής Άμυνας και Εθελοντικής Ομάδας πυροσβεστών ΕΤΕΑ βρίσκονται σε ετοιμότητα αν χρειαστεί να ανταποκριθούν.

 ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Συνάντηση ΕΕ – Τουρκίας εντός Οκτωβρίου μετά από παράκληση Γκουτέρες – Προσδοκίες για εξελίξεις στο Κυπριακό

ΠτΔ: Συνάντηση ΕΕ – Τουρκίας εντός Οκτωβρίου μετά από παράκληση Γκουτέρες – Προσδοκίες για εξελίξεις στο Κυπριακό

Συνάντηση της ΕΕ με την Τουρκία στο υψηλότερο επίπεδο θα πραγματοποιηθεί εντός Οκτωβρίου, για να συζητηθούν η προσπάθεια επανέναρξης των συνομιλιών για το Κυπριακό και ενδεχόμενη πρόοδος στις ευρωτουρκικές σχέσεις, προανήγγειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά την προσέλευσή του την Παρασκευή το πρωί για τη δεύτερη μέρα της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, στις Βρυξέλλες.

BEST OF TOTHEMAONLINE