ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: Ετοιμότητα για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων - Εξελίξεις στην Ενέργεια

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: Ετοιμότητα για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων - Εξελίξεις στην Ενέργεια

Αναμένουμε από τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ να αναλάβει πρωτοβουλία για επανέναρξη της διαπραγμάτευσης, λέει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Η θέση της δικής μας πλευράς είναι ότι θέλουμε και περιμένουμε ο ΓΓ του ΟΗΕ να πάρει την πρωτοβουλία για να ξεκινήσει ξανά η διαπραγμάτευση από εκεί όπου είχαμε φτάσει στο πλαίσιο των διαδικασιών των ΗΕ, που είναι γνωστές, δήλωσε σήμερα δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου, προσθέτοντας πως για το Κυπριακό η διαδικασία είναι συμφωνημένη εδώ και χρόνια.

Απαντώντας σε ερωτήσεις μετά τη συνεδρίαση των αρχηγών των πολιτικών δυνάμεων υπό τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, στην οποία παρόντες ήταν και οι πρώην Πρόεδροι της Δημοκρατίας, ο κ. Προδρόμου είπε πως ο ΓΓ του ΟΗΕ έχει αναθέσει στην απεσταλμένη του Τζέιν Χολ Λουτ, να καταγράψει τις θέσεις των πλευρών, απευθύνοντας συγκεκριμένα ερωτήματα.

"Δεν γίνεται συζήτηση για τη διαδικασία. Γίνεται συζήτηση κατά πόσον ο ΓΓ μπορεί, προσφέρονται οι συνθήκες και οι τοποθετήσεις των εμπλεκόμενων μερών για να επαναρχίσει τη διαπραγμάτευση", είπε ο Εκπρόσωπος.

Σημείωσε πως Πρόεδρος της Δημοκρατίας έκανε εκτενή ενημέρωση για τη συνάντηση που είχε με την απεσταλμένη του ΓΓ κ. Λουτ όσο και γενικότερα για τις εξελίξεις γύρω από το εθνικό θέμα κατά την τελευταία περίοδο.

Πρόσθεσε πως ο Πρόεδρος ενημέρωσε τους πολιτικούς αρχηγούς για τη θέση της ε/κ πλευράς όπως την κατέθεσε στην κ. Λουτ, δηλαδή την ετοιμότητα και τη θέληση της ε/κ πλευράς για επανέναρξη της διαπραγμάτευσης από το σημείο όπου αυτή είχε διακοπεί στο Κραν Μοντάνα και με δεδομένο το πλαίσιο Γκουτέρες.

Ο κ. Προδρόμου είπε επίσης πως έγινε ενημέρωση για τις εξελίξεις στο ενεργειακό πρόγραμμα όπου τα πράγματα προχωρούν και αναλυτική ενημέρωση από τον Υπουργό Ενέργειας Γιώργο Λακκοτρύπη σχετικά με το αυξημένο ενδιαφέρον εταιρειών συνεργατών της Κυπριακής Δημοκρατίας για δραστηριότητες στην κυπριακή ΑΟΖ και για διαπραγματεύσεις με τους αδειοδοτημένους εταίρους μας και την επικείμενη αξιοποίηση του κοιτάσματος Αφροδίτη.

Ανέφερε ακόμη πως συμφωνήθηκε ότι μετά τη γενική ενημέρωση στο επόμενο διάστημα οι πολιτικές δυνάμεις μπορούν μέσω εξειδικευμένων δικών τους εμπειρογνωμόνων να πάρουν στοιχεία και να έχουν πλήρη ενημέρωση από το Υπουργείο και τον κ. Λακκοτρύπη.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top