ΕΛΛΑΔΑ

Συγκλονιστική αποκάλυψη διασώστη: Έτσι βρήκα ζωντανή την Ιρλανδή στην πυρκαγιά στο Μάτι

Συγκλονιστική αποκάλυψη διασώστη: Έτσι βρήκα ζωντανή την Ιρλανδή στην πυρκαγιά στο Μάτι

Η Ζόε Χόλοχαν και ο Μπράιαν Ο’ Κάλαχαν-Γουέστροπ από την Ιρλανδία είχαν παντρευτεί την προηγούμενη εβδομάδα και ήρθαν στην Ελλάδα, επιλέγοντας το Μάτι.

Την ώρα της φονικής πυρκαγιάς την περασμένη Δευτέρα, μέσα στον πανικό τους και στην προσπάθειά τους να σωθούν από την πύρινη λαίλαπα χωρίστηκαν. Η γυναίκα τα κατάφερε, όμως όχι και ο σύζυγός της. Εντοπίστηκε νεκρός, λίγες ημέρες αργότερα.

 

Ο εθελοντής πυροσβέστης Μανώλης Τσαλιαγκός ήταν αυτός που βοήθησε την Ιρλανδή να σωθεί από τις φλόγες στο Μάτι.

Μιλώντας στον Real Fm 97,8 περιέγραψε τις δραματικές στιγμές που έζησε.

«Η πυρκαγιά είχε πάει σε ένα σημείο, όπου δεν είχαμε πλέον τι να σβήσουμε, παρά μόνο να σώσουμε ανθρώπινες ζωές. Βρέθηκα στο Κόκκινο Λιμανάκι με δύο συναδέλφους, με κίνηση κατά βούληση. Οργανωμένο σχέδιο εκείνη την ώρα δεν μπορεί να λειτουργήσει. Αυτό που κοιτάς είναι η ασφάλειά σου, η ασφάλεια του προσωπικού και να σώσεις όσες περισσότερες ζωές μπορείς. Αφού λοιπόν προσπαθούσαμε να διώξουμε τα οχήματα και τον κόσμο για να πάει σε ασφαλές σημείο, κάποια στιγμή περνάει δίπλα μου ένα όχημα με τρεις ηλικιωμένους στο μπροστά κάθισμα και 5-6 παιδιά στο πίσω. Όπως περνάει δίπλα μου, βλέπω το πορτ μπαγκάζ ανοιχτό. Σκέφτηκα ότι πάνω στον πανικό το είχαν αφήσει ανοιχτό. Πάω κοντά να το κλείσω ενώ ήταν εν κινήσει το αυτοκίνητο, και βλέπω μέσα μια κοπέλα ξαπλωμένη, της οποίας ολόκληρο το σώμα, εκτός από το πρόσωπο, ήταν γεμάτο με κάρβουνα και αποκαΐδια. Σταμάτησα το όχημα και την έβγαλα έξω, την φέραμε στο κλιμάκιό μας, την παρέλαβε ασθενοφόρο και της δώσαμε τις πρώτες βοήθειες. Εκ των υστέρων έμαθα ότι είναι από την Ιρλανδία και ότι έχασε τον σύζυγό της» είπε χαρακτηριστικά.

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Εργατικό ατύχημα στη Λεμεσό: Παραμένει κρίσιμα ο 23χρονος – Μεταφέρθηκε ξημερώματα στο ΓΝ Λευκωσίας

• «Έσβησε» κατάδικος των Κεντρικών Φυλακών - Εν αναμονή της νεκροτομής επί της σορού του

• Παραλίες: Ξεκίνησε το μάζεμα πετσετών από τα κρεβατάκια – Έτσι θα λειτουργεί το νέο μέτρο – «Μας αντιγράφουν και οι τουρίστες»

• Ταξιδιωτικό «χάος»: «Απανωτές» καταγγελίες κατά αεροπορικών - Επιβάτες ταξιδεύουν μέχρι και με αεροπλάνα διαφορετικών εταιρειών

• Η τοποθέτηση της Αστυνομίας για την έρευνα με το έργο τερματικού εισαγωγών υγροποιημένου φυσικού αερίου

• Ανείπωτη θλίψη - «Έφυγε» η μικρή Έλενα Νικολάου - Η συγκινητική παράκληση της οικογένειας

• Συγκινεί η Ιλάειρα Ζήση: Η φωτογραφία της κόρης της και το μήνυμα όλο νόημα



Ανοίγει νέο κεφάλαιο στον ΔΗΣΥ - Οι θητείες αξιωματούχων και το καταστατικό

Ανοίγει νέο κεφάλαιο στον ΔΗΣΥ - Οι θητείες αξιωματούχων και το καταστατικό

Σε νέες περιπέτειες ενδέχεται να εισέλθει ο ΔΗΣΥ, αυτή τη φορά για το θέμα των θητειών αξιωματούχων στο κόμμα. Σύμφωνα με τις πρόνοιες του καταστατικού, το οποίο τροποποιήθηκε στις 29 Απριλίου 2023, μέλος του κόμματος που κατέχει κάποιο εκ των αξιωμάτων του Βουλευτή, Ευρωβουλευτή, Δήμαρχου, Δημοτικού Συμβούλου, Σχολικού Εφόρου, Προέδρου ή Μέλους Κοινοτικού Συμβουλίου, δικαιούται να διεκδικήσει επανεκλογή στο ίδιο αξίωμα, μόνο αν κατά τη λήξη της τρέχουσας θητείας του, δεν συμπληρώσει τρεις θητείες σε αυτό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top