ΠΑΡΑ-ΘΕΜΑ: Το «γύρισε» στα κυπριακά η Google – Και όμως δεν είναι photoshop – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

ΠΑΡΑ-ΘΕΜΑ: Το «γύρισε» στα κυπριακά η Google – Και όμως δεν είναι photoshop – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Μια έκπληξη μας περίμενε όταν γυρίσαμε να δούμε το πληκτρολόγιό μας και η κυπριακή διάλεκτος πήρε τη θέση των ελληνικών!

Του Μιχάλη Μενελάου

Απίστευτο αλλά όντως αληθινό, είναι το γεγονός πως η Google αναγνωρίζει την κυπριακή διάλεκτο.

Ο λόγος για το Gboard, το πληκτρολόγιο που «έρχεται» εργοστασιακά με όλα τα έξυπνα τηλέφωνα που φέρουν το λειτουργικό λογισμικό της Google, το λεγόμενο Αndroid.

Εκεί, πέραν των συνηθισμένων επιλογών γλωσσών (Αγγλικά, Ελληνικά, Γαλλικά, Γερμανικά, κτλ) πλέον έρχεται και με διαλέκτους.

Μεγάλη ήταν λοιπόν η έκπληξή μας όταν είδαμε το πληκτρολόγιό μας και στη θέση των ελληνικών, εκεί που βρίσκεται το space bar, πήραν τα «Κυπριακά».

Δείτε τις φωτογραφίες και θα καταλάβετε:

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Προεδρία της Βουλής: Οδυσσέας άφησε υπονοούμενα για Χαραλαμπίδου – Απόλυτη απόρριψη Χρίστου σε Αννίτα και ΑΚΕΛ

Προεδρία της Βουλής: Οδυσσέας άφησε υπονοούμενα για Χαραλαμπίδου – Απόλυτη απόρριψη Χρίστου σε Αννίτα και ΑΚΕΛ

Τέσσερις ημέρες πριν από τις Βουλευτικές Εκλογές 2026, οι πολιτικοί αρχηγοί και εκπρόσωποι κομμάτων βρέθηκαν στο μεγάλο debate του Alpha Κύπρου, σε μια τηλεοπτική αναμέτρηση με εντάσεις, σπόντες και πολιτικά μηνύματα λίγο πριν ανοίξουν οι κάλπες. Η συζήτηση κινήθηκε από την οικονομία και το Κυπριακό μέχρι τις πιθανές συνεργασίες και την επόμενη Προεδρία της Βουλής.

BEST OF TOTHEMAONLINE