ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συμφώνησαν να μην κάνουν δηλώσεις οι εκπαιδευτικοί και ο υπουργός Παιδείας

Συμφώνησαν να μην κάνουν δηλώσεις οι εκπαιδευτικοί και ο υπουργός Παιδείας

Σε εξέλιξη βρίσκεται από το πρωί (σ.σ. 11π.μ.) του Σαββάτου (4/8) ο διάλογος ανάμεσα στο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού και τις εκπαιδευτικές οργανώσεις ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ και ΟΛΤΕΚ, με στόχο την ομαλή στελέχωση των σχολείων και την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς ομαλά, στα πλαίσια του εξορθολογισμού των δαπανών στην παιδεία.

Μετά την αποστολή αργά το βράδυ της Παρασκευής (4/8) της κοινής επιστολής των εκπαιδευτικών οργανώσεων προς τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού, Κώστα Χαμπιαούρη, στην οποία υπάρχουν τρία παραρτήματα, ένα για κάθε οργάνωση, με την οποία κατατίθενται οι εισηγήσεις κάθε οργάνωσης, για την αντιμετώπισης της κρίσης στο χώρο της παιδείας, ο Υπουργός κάλεσε σήμερα το πρωί, στο Υπουργείο Παιδείας, σύσκεψη για συζήτηση επί των προτάσεων των οργανώσεων.

Η σύσκεψη βρίσκεται από τις 11 το πρωί σε εξέλιξη, υπό την προεδρία του κ. Χαμπιαούρη, και στην παρουσία των Διευθύνσεων Μέσης, Δημοτικής και Τεχνικής Εκπαίδευσης, εκπροσώπου του Υπουργείου Εργασίας και υπηρεσιακών λειτουργών του Υπουργείου Παιδείας.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, η σύσκεψη ενδεχομένως να συνεχιστεί μέχρι και το βράδυ και ενδεχομένως και την Κυριακή (5/8).

Ενημερώνοντας τα ΜΜΕ για την εξέλιξη της σύσκεψης, η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, Αίγλη Παντελάκη είπε ότι ο διάλογος συνεχίζεται σήμερα και έχει συμφωνηθεί ότι όσο ο διάλογος διαρκεί, δεν θα γίνονται δηλώσεις από καμία πλευρά .

Οι εκπαιδευτικές οργανώσεις, σε πρόσφατες δηλώσεις τους στο ΚΥΠΕ είχαν αναφέρει ότι οι εισηγήσεις τους δεν απειλούν την ποιότητα της εκπαίδευσης, ούτε λειτουργούν σε βάρος μαθητών ή άλλων εμπλεκομένων στο χώρο της εκπαίδευσης.

Σημείωσαν ότι την ερχόμενη Δευτέρα θα συνέλθουν σε ξεχωριστές συνεδρίες τα Διοικητικά Συμβούλια των οργανώσεων των εκπαιδευτικών.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πάσχα 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Τι ισχύει για τα κοινοτικά νηπιαγωγεία

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Εντοπίστηκε πτώμα σε βραχώδη περιοχή - Βρισκόταν σε κατάσταση αποσύνθεσης

Αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Εβελίνα Σκίτσκο: Είναι ερωτευμένη και μόλις μας έδειξε τον σύντροφο της



Επέβαινε σε μοτοσικλέτα ο στόχος της απόπειρας φόνου - Δείτε φωτογραφία από το σημείο

Επέβαινε σε μοτοσικλέτα ο στόχος της απόπειρας φόνου - Δείτε φωτογραφία από το σημείο

Σε συναγερμό τέθηκαν οι Αρχές το μεσημέρι της Τρίτης (23/04) στη Λευκωσία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top