ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΣΜΟΣ: 'Ευθύμιος Πανταζής - 'Υπήρχε έλλειψη ελέγχου και ικανοτήτων πριν από το 2013'

ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΣΜΟΣ: 'Ευθύμιος Πανταζής - 'Υπήρχε έλλειψη ελέγχου και ικανοτήτων πριν από το 2013'

Στην έλλειψη πραγματικής εξουσίας της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας (ΣΚΤ) στα κατά τόπους Συνεργατικά Πιστωτικά Ιδρύματα (ΣΠΙ) πριν από το 2013 και στην μη αξιολόγηση των ικανοτήτων των ατόμων που συμμετείχαν στις Επιτροπείες των κατά τόπους ΣΠΙ, αναφέρθηκε το στέλεχος της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας Ευθύμιος Πανταζής, κατά την κατάθεσή του ενώπιον της Ερευνητικής Επιτροπής για την κατάρρευση του Συνεργατικού Πιστωτικού Συστήματος.

Ο κ. Πανταζής, σήμερα Διευθυντής της Διεύθυνσης Έγκρισης Πιστωτικών Διευκολύνσεων, ανέφερε ότι τα άτομα που εκλέγονταν στις Επιτροπείες των ΣΠΙ πριν την αναδιάρθρωση, δεν είχαν ιδιαίτερες ικανότητες ή γνώσεις στα χρηματοοικονομικά, κάτι που αποτέλεσε τον βασικό λόγο για την ποιότητα των δανειοδοτήσεων που είχαν δοθεί πριν την αναδιάρθρωση της Συνεργατικής.

Αναφέρθηκε επίσης σε βραχυκύκλωση των εξουσιών ελέγχου της ΣΚΤ για λήψη μέτρων όταν δεν υπήρχε συμμόρφωση ΣΠΙ, λόγω και τη σύγκρουσης με τις αρμοδιότητες της Υπηρεσία Εποπτείας και Ανάπτυξης Συνεργατικών Εταιρειών κατά την περίοδο 2008-2013.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Live: Κλιμακώνεται για 7η ημέρα η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή – Σε επιφυλακή παραμένει η Κύπρος

Live: Κλιμακώνεται για 7η ημέρα η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή – Σε επιφυλακή παραμένει η Κύπρος

Η Μέση Ανατολή έχει πάρει φωτιά και η κατάσταση παραμένει ανεξέλεγκτη για 7η συνεχόμενη ημέρα με το Ισραήλ και τις ΗΠΑ να εξαπολύουν συνεχείς επιθέσεις σε Ιράν και Λίβανο, την ώρα που η Τεχεράνη και η Χεζμπολάχ χτυπούν στο Τελ Αβίβ και στις χώρες του Κόλπου.  Παράλληλα σε επιφυλακή παραμένει η Κύπρος, με τις βρετανικές βάσεις να έχουν τεθεί σε καθεστώς αυξημένης ετοιμότητας, ενώ την ίδια ώρα αφίχθηκαν και ελικόπτερα τύπου Wildcat. Λεπτό προς λεπτό όλες οι εξελίξεις πιο κάτω:

BEST OF TOTHEMAONLINE