ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΣΜΟΣ: 'Ευθύμιος Πανταζής - 'Υπήρχε έλλειψη ελέγχου και ικανοτήτων πριν από το 2013'

ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΣΜΟΣ: 'Ευθύμιος Πανταζής - 'Υπήρχε έλλειψη ελέγχου και ικανοτήτων πριν από το 2013'

Στην έλλειψη πραγματικής εξουσίας της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας (ΣΚΤ) στα κατά τόπους Συνεργατικά Πιστωτικά Ιδρύματα (ΣΠΙ) πριν από το 2013 και στην μη αξιολόγηση των ικανοτήτων των ατόμων που συμμετείχαν στις Επιτροπείες των κατά τόπους ΣΠΙ, αναφέρθηκε το στέλεχος της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας Ευθύμιος Πανταζής, κατά την κατάθεσή του ενώπιον της Ερευνητικής Επιτροπής για την κατάρρευση του Συνεργατικού Πιστωτικού Συστήματος.

Ο κ. Πανταζής, σήμερα Διευθυντής της Διεύθυνσης Έγκρισης Πιστωτικών Διευκολύνσεων, ανέφερε ότι τα άτομα που εκλέγονταν στις Επιτροπείες των ΣΠΙ πριν την αναδιάρθρωση, δεν είχαν ιδιαίτερες ικανότητες ή γνώσεις στα χρηματοοικονομικά, κάτι που αποτέλεσε τον βασικό λόγο για την ποιότητα των δανειοδοτήσεων που είχαν δοθεί πριν την αναδιάρθρωση της Συνεργατικής.

Αναφέρθηκε επίσης σε βραχυκύκλωση των εξουσιών ελέγχου της ΣΚΤ για λήψη μέτρων όταν δεν υπήρχε συμμόρφωση ΣΠΙ, λόγω και τη σύγκρουσης με τις αρμοδιότητες της Υπηρεσία Εποπτείας και Ανάπτυξης Συνεργατικών Εταιρειών κατά την περίοδο 2008-2013.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Τα βλέμματα στη Νέα Υόρκη - Κρίσιμες επαφές του ΠτΔ για το Κυπριακό

Τα βλέμματα στη Νέα Υόρκη - Κρίσιμες επαφές του ΠτΔ για το Κυπριακό

Στη Νέα Υόρκη μεταφέρεται τις επόμενες ημέρες το ενδιαφέρον για το Κυπριακό, καθώς η παρουσία των εμπλεκόμενων πλευρών στην 81η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών δημιουργεί την ευκαιρία για επαφές και συζητήσεις σχετικά με τα επόμενα βήματα της διαδικασίας.