Τ/κ θέλουν να αφήσουν την τουρκική λίρα και να περάσουν στο ευρώ – «Η οικονομία θα καταρρεύσει»

Τ/κ θέλουν να αφήσουν την τουρκική λίρα και να περάσουν στο ευρώ – «Η οικονομία θα καταρρεύσει»

Το νέο οικονομικό μοντέλο της Τουρκίας αναμένεται να ανακοινώσει ο Τούρκος Υπουργός Δημοσιονομικών και Θησαυροφυλακίου, Μπεράτ Αλμπαϊράκ, στις 14.30 περίπου, ενώ ευρώ και δολάριο έχουν σήμερα για πρώτη φορά σπάσει το φράγμα των 7 τουρκικών λιρών.

Το δε δολάριο πλησιάζει τις 6 ΤΛ και στα κατεχόμενα όπως μεταδίδεται μια νέα αύξηση στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος, της τάξης των 4 κουρούς (υποδιαίρεση της ΤΛ, 1 ΤΛ = 100 κουρούς) είναι «στην πόρτα».
 
Σε δηλώσεις του στην Κίπρις Ποστασί ο «πρόεδρος» της «αρχής ηλεκτρισμού», Αχμέτ Χιουντάογλου ανέφερε ότι εάν συνεχίσει την άνοδο το δολάριο δεν θα μπορέσουν να αποφύγουν την επιβολή αυξήσεων λόγω του κόστους των καυσίμων.

Διαβάστε περισσότερα στο BusinessNews

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Δεν ξεκινούμε από το μηδέν, αξιοποιείται το διαπραγματευτικό κεκτημένο» - Ποιο είναι το... κλειδί

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Δεν ξεκινούμε από το μηδέν, αξιοποιείται το διαπραγματευτικό κεκτημένο» - Ποιο είναι το... κλειδί

Έχουμε θετική ανακοίνωση που αφορά το γεγονός ότι όλοι έχουν αποδεχθεί τη σύγκληση μιας διευρυμένης διάσκεψης που δεν ήταν δεδομένη πριν έρθει ο ΓΓ των ΗΕ στην Κύπρο, είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

BEST OF TOTHEMAONLINE