Διαφωνία στο Δ.Σ. Αμμοχώστου για «Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία» - Και το ΔΗΚΟ στους αντιδρούντες

Διαφωνία στο Δ.Σ. Αμμοχώστου για «Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία»  - Και το ΔΗΚΟ στους αντιδρούντες

Διαφωνία εξέφρασαν τέσσερα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Αμμοχώστου σχετικά με τον όρο «Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία» όπως αυτός συμπεριλήφθηκε στο ψήφισμα του ΔΣ που εγκρίθηκε στην έκτακτη συνεδρία της ολομέλειας, η οποία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 14 Αυγούστου, επέτειο της κατάληψης της πόλης από τα τουρκικά στρατεύματα.                 

Σε ανακοίνωσή τους, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Αμμοχώστου Ανδρέας Σιοπαχάς - ΔΗΚΟ, Δημήτρης Σαβουλλής - ΕΔΕΚ, Ανδρέας Μορφίτης - Κίνημα Αλληλεγγύη και Πόλυς Ευαγγελίδης – ΕΛΑΜ αναφέρουν ότι διαφωνούν «με την αναφορά στον όρο ‘Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία’ όπως αυτός συμπεριλήφθηκε στο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Αμμοχώστου που εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία στην έκτακτη συνεδρία της ολομέλειας που πραγματοποιήθηκε στις 14/08/2018, επέτειο της κατάληψης της πόλης μας από τα τουρκικά στρατεύματα».

Σύμφωνα με τους τέσσερις δημοτικούς συμβούλους, η θέση τους «εστιάζεται στο επιχείρημα ότι δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες των οργάνων της τοπικής αυτοδιοίκησης η διατύπωση και η δημόσια τοποθέτηση σε σχέση με καθαρά πολιτικές θέσεις όπως η υποστήριξη στη Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία, γιατί αυτό αποτελεί έργο και ευθύνη του Εθνικού Συμβουλίου της χώρας».

Αναφέρουν ότι τη διαφωνία «επί τούτου εκφράσαμε κατά τη διάρκεια της πιο πάνω συνεδρίας με την εισήγηση να αναφερθεί ότι το ψήφισμα εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, εισήγηση η οποία απορρίφθηκε».

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Σπάει τη σιωπή της η Πρώτη Κυρία για το επίμαχο βίντεο: «Δεν θα επιτρέψω να διασύρουν την οικογένειά μου» - Αποχωρεί από τον Ανεξάρτητο Φορέα

Σπάει τη σιωπή της η Πρώτη Κυρία για το επίμαχο βίντεο: «Δεν θα επιτρέψω να διασύρουν την οικογένειά μου» - Αποχωρεί από τον Ανεξάρτητο Φορέα

Σε μια εκτενή και ιδιαίτερα φορτισμένη τοποθέτηση, η Πρώτη Κυρία της Κυπριακής Δημοκρατίας, Φιλίππα Καρσερά Χριστοδουλίδη, απαντά δημόσια στις έντονες αντιδράσεις και στα όσα διακινούνται το τελευταίο διάστημα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με αφορμή το επίμαχο βίντεο.

BEST OF TOTHEMAONLINE