ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σερντάρ Ντεκτάς: Να κυκλοφορείτε με ποδήλατο για να εξοικονομήσετε

Σερντάρ Ντεκτάς: Να κυκλοφορείτε με ποδήλατο για να εξοικονομήσετε

Εξοικονομήστε όπως κάνω εγώ, προτρέπει ο Σερντάρ Ντενκτάς που κυκλοφορεί με ποδήλατο.

Σε εξοικονόμηση κάλεσε όλους ο Σερντάρ Ντενκτάς για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, φέροντας ως παράδειγμα το γεγονός ότι ο ίδιος εδώ και πέντε μέρες κυκλοφορεί με ποδήλατο.

Μιλώντας στη «βουλή» μετά την εξαγγελία του πακέτου μέτρων για την οικονομία από τον «πρωθυπουργό», Ερχιουρμάν, ο «υπουργός δημοσιονομικών» - που πήγε όντως με το ποδήλατο στη «βουλή» - είπε ότι λόγω της πτώσης της τουρκικής λίρας το «κράτος» έχει απώλειες εσόδων

Ωστόσο, συνέχισε, δεν μπορεί να λυθεί το πρόβλημα μόνο με τις αποφάσεις που θα λάβει η «κυβέρνηση», λέγοντας ότι η εξοικονόμηση έχει ξεκινήσει ήδη στα «κρατικά τμήματα». Όπου υπάρχουν δύο κλιματιστικά, θα λειτουργεί το ένα, σύστησε εξοικονόμηση στα κεράσματα κ.ο.κ.

Αυτά, είπε, πρέπει να ισχύουν για κάθε σπίτι, ο καθένας να κάνει εξοικονόμηση και λιτότητα για το εαυτό του. «Πρόκειται για μια έκτακτη κατάσταση, επηρεαζόμαστε από γεγονότα που δεν αφορούν εμάς».

Ο Σερντάρ Ντενκτάς ξεκαθάρισε ότι το αίτημα για πέρασμα στο ευρώ, όπως έχει γραφεί και στον Τύπο, δεν είναι εφικτό και πρόσθεσε πως πρέπει όλοι μαζί να ενεργήσουν με ενότητα.

Επικριτικός ήταν ο αρχηγός της αντιπολίτευσης, Χουσείν Οζγκιουργκιούν που είπε ότι υπήρξαν πολύ πιο σοβαρές κρίσεις και καταστάσεις στο παρελθόν αλλά είναι δουλειά της «κυβέρνησης» και όχι της «βουλής» να πάρει αποφάσεις και μέτρα για την επίλυση των προβλημάτων.

Εδώ και 15 μέρες που η «κυβέρνηση» μελετούσε τα μέτρα, συνέχισε, το συνάλλαγμα αυξήθηκε κι άλλο και η κατάσταση χειροτέρεψε.

Παρέμβαση και πάλι του Σερντάρ Ντενκτάς που, μεταξύ άλλων, ανακοίνωσε περικοπές στα κονδύλια των «βουλευτών» προκάλεσε την έντονη αντίδραση των «βουλευτών» του ΚΕΕ Ολγκούν Αμτζιάογλου και Ντουρσούν Ογούζ, με τον πρώτο να δηλώνει ότι εάν βρεθεί γραφειοκράτης να το εγκρίνει αυτό, ο ίδιος θα παραιτηθεί. Έξω οι άνθρωποι κλαίνε και εμείς αυτό θα συζητήσουμε τώρα, διερωτήθηκε ο Ντενκτάς που τους κάλεσε εάν θεωρούν πως μια τέτοια ρύθμιση είναι αντισυνταγματική να προσφύγουν στο «συνταγματικό δικαστήριο».

«Αλλαγή επιδέσμου» είναι αυτά τα μέτρα και όχι γιατρειά, δήλωσε ο πρόεδρος του κόμματος Αναγέννησης, Ερχάν Αρικλί. Και το 1994 υπήρξε οικονομική κρίση στα κατεχόμενα, είπε, αλλά τότε τα μέτρα λήφθηκαν πολύ νωρίτερα. Εάν θέλετε να κάνετε εξοικονόμηση, κόψτε τις βάρδιες και συζητήστε για τους εκπροσώπους του «ψευδοκράτους» στο εξωτερικό που παίρνουν 6.000 δολάρια και δεν κάνουν τίποτα, ανέφερε ο Αρικλί λέγοντας ότι αφού ο Σερντάρ Ντενκτάς πηγαίνει στη δουλειά με το ποδήλατο για να κάνει εξοικονόμηση, ας δει και το ζήτημα των «υπηρεσιακών» αυτοκινήτων.

Στο μεταξύ, σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του κόμματος Κοινοτικής Σωτηρίας – Νέες δυνάμεις, Μεχμέτ Τσακιτζί προειδοποίησε ότι η κοινωνία και ιδιαίτερα οι μικροέμποροι και μικροί καταστηματάρχες που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στα έξοδά τους, αντιμετωπίζουν πολλά ψυχολογικά προβλήματα και πολύ πιθανόν να ακολουθεί μια κοινωνική έκρηξη στη «χώρα».

Εξάλλου, η Κίπρις ποστασί γράφει σήμερα ότι ο «υπουργός τουρισμού» Φικρί Ατάογλου δήλωσε πως η κρίση έχει βοηθήσει τον τουριστικό τομέα στα κατεχόμενα με την πληρότητα ενόψει της Γιορτής των Θυσίων την ερχόμενη εβδομάδα να φτάνει το 90-95%. Επιβεβαίωσε επίσης ότι υπάρχει μια αύξηση 35-40% στη διοργάνωση εκδρομών από την Τουρκία στα κατεχόμενα.

Εξάλλου, η Χαβαντίς δημοσιεύει φωτογραφία από το χώρο στάθμευσης υπεραγοράς στην κατεχόμενη Λευκωσία και γράφει ότι έχοντας φτάσει τις 7 ΤΛ το ευρώ, αυξάνονται οι Ε/κ που πηγαίνουν από το οδόφραγμα του Αγίου Δομετίου για να κάνουν τα ψώνια τους στο «βορρά». Ιδιαίτερα χθες, στο εν λόγω οδόφραγμα υπήρχε ουρά και εκατοντάδες ήταν οι Ε/κ που πέρασαν για να κάνουν ψώνια και να βάλουν καύσιμα, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ενώ παρόμοια ήταν και η κατάσταση στα Στροβίλια.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top