ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΠΥΡΚΑΓΙΑ-ΜΗΛΙΚΟΥΡΙ: Σύλληψη υπόπτου - Πήγε να ανάψει κάρβουνα

ΠΥΡΚΑΓΙΑ-ΜΗΛΙΚΟΥΡΙ: Σύλληψη υπόπτου - Πήγε να ανάψει κάρβουνα

Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που άναψε σε χώρο κοντά στο χωριό Μηλικούρι.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Διευθυντή του Τμήματος Δασών Χαράλαμπου Αλεξάνδρου στο απογευματινό δελτίο ειδήσεων του TvOne άνθρωπος που πήγε να ανάψει κάρβουνα εντός της δασικής περιοχής είχε ως τελικό αποτέλεσμα να δημιουργηθεί η πυρκαγιά.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του κ. Αλεξάνδρου ο ύποπτος αναμένεται να προσαχθεί την Πέμπτη (16/8) ενώπιον δικαστηρίου όπου θα αποφασιστεί η κράτηση του η όχι.

Συγκεκριμένα φαίνεται ότι, ο 66χρονος που έχει εξοχική κατοικία στην περιοχή, στην προσπάθεια του να ανάψει κάρβουνα προκλήθηκε η πυρκαγιά.

Για την φωτιά ο κ. Αλεξάνδρου δήλωσε ότι ήταν μια πολύ δύσκολη περίπτωση η κατάσβεση της αφού η ανάπτυξη της θα σήμαινε άμεσο κίνδυνο για το χωριό.

Η κατεύθυνση του ανέμου ήταν βοηθητικός για τους δασοπυροσβέστες με την άμεση επέμβαση τους να γλιτώνουμε τα χειρότερα.

Η πυρκαγιά τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο γύρω στις 17:15, αφού έκαψε 10 εκτάρια πευκοδάσους και άλλης άγριας βλάστησης.

Για την κατάσβεση της ασχολήθηκαν 30 Δασικοί Λειτουργοί και 80 Δασοπυροσβέστες με 28 πυροσβεστικά οχήματα και τρείς προωθητές γης, 5 πυροσβεστικά οχήματα και άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας καθώς και πυροσβεστικά οχήματα της Ιεράς Μονής Κύκκου. Στην κατάσβεση συμμετείχαν επίσης έξι πτητικά μέσα της Κυπριακής Δημοκρατίας καθώς και ένα ελικόπτερο των Βρετανικών Βάσεων. Για τον συντονισμό των δυνάμεων της κατάσβεσης, στην περιοχή μετέβηκε ο Διευθυντής του Τμήματος Δασών κ. Χαράλαμπος Αλεξάνδρου.

Στην περιοχή θα παραμείνουν δυνάμεις καθ’ όλη τη διάρκεια της νύκτας για έλεγχο τυχόν αναζωπυρώσεων. 

Η πυρκαγιά ξεκίνησε στις παρυφές της κοινότητας και τα αίτια πρόκλησης διερευνώνται από την Αστυνομία και το Τμήμα Δασών.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top