ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Με ένα ημίχρονο καθυστέρηση φόρεσε το Ευρωπαϊκό κουστούμι και ο θρύλος έθελξε

Με ένα ημίχρονο καθυστέρηση φόρεσε το Ευρωπαϊκό κουστούμι και ο θρύλος έθελξε

Ο ΑΠΟΕΛ είναι ένα βήμα πριν από τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ!

Με μια εκπληκτική παρουσία, οι πρωταθλητές μας έκαμψαν την αντίσταση της Χάποελ Μπερ Σέβα και με συνολικό σκορ 5-3 είναι στα play offs του Γιουρόπα Λίγκ.

Παρά το ότι βρέθηκαν πίσω στο σκορ, είχαν τα ψυχικά αποθέματα και έφεραν τούμπα τον αγώνα και δικαιωματικά πήραν τη νίκη και συνάμα μια πρόκριση που σημαίνει πολλά.

Του Αντρέα Μιχαήλ

Μπαρούτι θύμιζε το γήπεδο πριν καν την έναρξη του αγώνα…

Σε ένα ματς που μύριζε μπαρούτι από την αρχή του μέχρι και το τέλος, έγιναν αρκετά πράγματα που χρειάζονται σχολιασμό.

Αρχικά το επεισοδιακό ξεκίνημα με 15 λεπτά καθυστέρηση, λόγω των οπαδών που ήταν έξω από το γήπεδο, στη συνέχεια οι εντάσεις στη βόρεια και τη νότια κερκίδα και η διακοπή του παιχνιδιού στο πρώτο μόλις λεπτό της αναμέτρησης.

Δείτε επίσης: Χόρεψαν σάμπα οι Σόουζα και Καζού και διέλυσαν την Μπερ Σεβά

Τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας της αστυνομίας, ήταν αυτά που καθυστέρησαν την έναρξη του αγώνα, ο μεγάλος έλεγχος που έγινε στον κόσμο που θα παρακολουθούσε τον αγώνα, έγινε με τόση ακρίβεια που ανάγκασε την Ουέφα να δώσει το πράσινο φως για την καθυστέρηση στην έναρξη του.

Παράλληλα, την ίδια ώρα μέσα στο γήπεδο, οι Ισραηλίτες προκαλούσαν στις κερκίδες, με αποκορύφωμα την ένταση που δημιουργήθηκε πριν την έναρξη της αναμέτρησης, με την παρέμβαση της αστυνομίας να είναι καταλυτική.

Καθώς ο κόσμος μπήκε όλος στο γήπεδο και ο αγώνας ξεκίνησε κανονικά, δεν προλάβαμε να συμπληρώσουμε το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης και εκεί είχαμε την πρώτη διακοπή.

Αντικείμενα και κυρίως πυρσοί έκαναν την εμφάνιση τους στο γήπεδο από την κερκίδα που φιλοξενούσε τους φίλους της Μπερ Σεβά, αναγκάζοντας τον ρεφ να διακόψει τη ροη του αγώνα.

Το παιχνίδι…

Τα πράγματα ξεκίνησαν το ίδιο και για τις δυο ομάδες. Αρκετές δυνατές μονομαχίες στο κέντρο, σκληρά φάουλ και ένταση ήταν το ζουμί του αγώνα πριν σκοράρει ο Μπεν Μπασάτ.

Στο 19ο λεπτό λοιπόν, ο επιθετικός της Μπερ Σέβα πήρε τη μπάλα μετά από τη σέντρα του Σέιμαν και με κοντινό πλασέ, έβαλε την ομάδα του μπροστά στο σκορ.

Οι πρωταθλητές μας είχαν την κατοχή της μπάλας, αλλά το άγχος και η πίεση που ένιωθαν, βάραινε τα πόδια τους και έτσι δεν είχαν το καθαρό μυαλό για να καταφέρουν να αντιδράσουν άμεσα. Είχαν βέβαια καλές στιγμές στο πρώτο μισό, που πέρασαν ανεκμετάλλευτες.

Η αρχή του δεύτερου ημιχρόνου δεν ήταν καλή για τον ΑΠΟΕΛ. Από την πρώτη φάση που βρήκαν οι Ισραηλίτες απείλησαν, με τον Βάτερμαν να κάνει στο τέλος της μέρας την απόκρουση της πρόκρισης.

Ο Έζρα βγήκε φάτσα με τον Μπόι, ο οποίος τον ψάρεψε και κατάφερε να αποσοβήσει τον κίνδυνο. Η φάση αυτή ξύπνησε τους πρωταθλητές μας, οι οποίοι από τη φάση αυτή και μετά, μετέτρεψαν τον αγώνα σε προσωπική τους υπόθεση.

Σειρά ευκαιριών με Μοράις και Σόουζα, φτάνοντας τελικά στο πολυπόθητο τέρμα. Ο Καζού με πλασέ μέσα από την περιοχή έκανε το 1-1 και πλέον οι ισορροπίες του αγώνα άλλαξαν.

Μέχρι και και τη φάση του 80’, όπου το παιχνίδι γύρισε με τον Σόουζα, ο ΑΠΟΕΛ είχε τον έλεγχο και την κατοχή της μπάλας και προσπαθούσε να τελειώσει το παιχνίδι, αλλά αυτό καθυστέρησε μέχρι και το τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα.

Ο Τάμαρι με μια εκπληκτική ενέργεια, περνώντας όποιον βρήκε μπροστά του, έβγαλε τον τερματοφύλακα νοκ αουτ και ο Σόουζα με κοντινό πλασέ σε κενή εστία έκανε το 2-1.

Οι Ισραηλινοί προσπάθησαν να αντιδράσουν, κάνοντας αλλαγές στην προσπάθεια τους να φέρουν το ματς στο 2-2 και να πάνε στην παράταση. Η εμπειρία του ΑΠΟΕΛ όμως μίλησε και στο 94’ σε μια αντεπίθεση σκόραρε ξανά και έστειλε… σπίτι τους Ισραηλινούς.

Δείτε επίσης: Τα γκολ και οι καλύτερες φάσεις από τη σπουδαία νίκη-πρόκριση του ΑΠΟΕΛ! – ΒΙΝΤΕΟ

Το κοουτσάρισμα του Μπαλταζάρ…

Ο Πορτογάλος τεχνικός έδειξε ότι δεν μασάει και με άριστο τρόπο έκλεισε το κενό του Ντελατόρε στην επίθεση. Κοντινές και μικρές αποστάσεις μεταξύ των ποδοσφαιριστών, με τους Σάλαϊ και Ζαχίντ να είναι κοντά στον Ντε Βινσέντι.

Στα αρνητικά του Μπαλταζάρ, ήταν ο πανικός που δημιούργησε στην ομάδα στο χώρο της άμυνας.

Το παιχνίδι ήταν στο 2-1 και σε περίπτωση ισοφάρισης της Μπερ Σέβα, η ομάδα θα οδηγούταν στην παράταση με 6 (!) αμυντικούς, αφού αγωνίζονταν οι Καρλάο, Βούρος, Ιωάννου, Μιλάνοφ, Καζού και Νσούε. Με τις μονάδες αυτές, θα ήταν δύσκολο να δημιουργήσει προϋποθέσεις για γκολ…

Δείτε επίσης: Νέα απώλεια ο Ντέβι

Σόουζα… Σόουζα… Σόουζα…

Ο Βραζιλιάνος μέσος σήμερα ήταν ξανά ΑΠΟΛΑΥΣΤΙΚΟΣ. Είναι ο ποδοσφαιριστής που κάνει τα πάντα μέσα στο γήπεδο, κόβει, δημιουργεί και σκοράρει. Είναι ο συνδετικός κρίκος ολόκληρης της ομάδας.

Στα θετικά, η παρουσία του Ντε Βινέντι που ήταν αρκετά κινητικός και του Καζού με το τέρμα και την ασίστ που έδωσε στο τρίτο τέρμα.

Καταλυτική ήταν για ακόμη μια φορά η παρουσία του Βούρου στην άμυνα, αφού ο Ελλαδίτης άσος κάνει απίστευτα παιχνίδια με τον Καρλάο στο πλάι του και παιχνίδι με παιχνίδι είναι ολοένα και καλύτερος.

Σε μέτρια επίπεδα κινήθηκαν οι Σάλαϊ και Ζαχίντ, που δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα…

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



 «Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

«Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top