ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Εξευτελιστική μεταχείριση του Μουσταφά από τις Αρχές της Κυπριακής Δημοκρατιάς»

«Εξευτελιστική μεταχείριση του Μουσταφά από τις Αρχές της Κυπριακής Δημοκρατιάς»

Η Κίνηση για Ισότητα με ανακοίνωσή της σχετικά με την έκδοση του Seif Eldin Mostafa Mohamed Emam στην Αίγυπτο κάνει λόγο για 'εξευτελιστική μεταχείριση' του από τις Αρχές της Δημοκρατίας.

"Η ΚΙΣΑ με λύπη της ανακοινώνει ότι ο κ. Εμάμ, άλλως γνωστός στα ΜΜΕ ως Αιγύπτιος Αεροπειρατής, υπό το βάρος της απάνθρωπης και εξευτελιστικής μεταχείρισης την οποία υπέστη από τις αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας καθόλη τη διάρκεια κράτησής του στις Κεντρικές Φυλακές, αποφάσισε όπως αποσύρει όλες τις αιτήσεις του που εκκρεμούσαν ενώπιον του ΕΔΑΔ και του Διοικητικού Δικαστηρίου και παραδοθεί οικειοθελώς στις αιγυπτακές αρχές" αναφέρει.

Προσθέτει ότι "η ΚΙΣΑ είναι πεπεισμένη ότι η μακρόχρονη κράτησή του στο Φρουραρχείο και στο Μπλοκ 10 υπό συνθήκες απάνθρωπης και εξευτελιστικής μεταχείρισης και η πλήρης άρνηση της Διεύθυνσης των Κεντρικών Φυλακών να εξετάσει τα παράπονά του που κατ΄επανάληψη υπέβαλε μέσω τόσο της ΚΙΣΑ όσο και των δικηγόρων του, έκαμψε τις αντιστάσεις του Εμάμ με αποτέλεσμα να ζητήσει «οικειοθελώς» την παράδοσή του στις αιγυπτιακές αρχές και την απόσυρση όλων των υποθέσεών του στο πλαίσιο ενδεχομένως υποδείξεων είτε των αρχών της Δημοκρατίας είτε των αρχών της Αιγύπτου".

Τέλος, η ΚΙΣΑ δηλώνει ότι "εξακολουθεί να θεωρεί τη Δημοκρατία υπεύθυνη για τις παραβιάσεις των δικαιωμάτων του Εμάμ και ότι η έκδοσή του στην Αίγυπτο τον θέτει σε σοβαρό κίνδυνο παραβιάσεων θεμελιωδών δικαιωμάτων του", προσθέτοντας ότι θα παρακολουθεί την υπόθεση και τον τρόπο μεταχείρισης του από τις αιγυπτιακές αρχές.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Την Παρασκευή η διαδικασία αίτησης των μοναχών για ακύρωση δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό

Στον αέρα η ανάπτυξη λιμανιού-μαρίνας Λάρνακας - «Το έργο θα γίνει» διαμηνύει ο Βαφεάδης



Σε ύφεση η πυρκαγιά στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού - Επιχειρούνται οι τελικές κατασβέσεις

Σε ύφεση η πυρκαγιά στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού - Επιχειρούνται οι τελικές κατασβέσεις

Το Τμήμα Δασών του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος ανακοινώνει ότι η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024 και ώρα 09:50 στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού, βρίσκεται σε ύφεση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top