ΛΕΜΕΣΟΣ: Κινδύνεψε 30χρονος στην θάλασσα – Ξέρουν την αιτία οι ναυαγοσώστες – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

ΛΕΜΕΣΟΣ: Κινδύνεψε 30χρονος στην θάλασσα – Ξέρουν την αιτία οι ναυαγοσώστες – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Σωτήρια ήταν η επέμβαση των ναυαγοσωστών στην ακτή Ολύμπιων (έναντι από ΓΣΟ), οι οποίοι διέσωσαν 30χρονου που κινδύνεψε να πνιγεί.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο Επαρχιακός Ναυαγοσωστικός Όμιλος Λεμεσού, το περιστατικό συνέβη γύρω στις 17:00 το απόγευμα της Κυριακής (19/8).

Το περιστατικό αφορούσε Αιγύπτιο, γύρω στα 30,που ξαφνικά άρχισε να βυθίζεται στο νερό 50 περίπου μέτρα από την ακτή. 

Οι ναυαγοσώστες έδρασαν έγκαιρα χρησιμοποιώντας διασωστικό σκάφος (Jet Ski ) περισυλλέγοντας τον 30χρονο και μεταφέροντας τον στην στεριά με ασφάλεια, χωρίς να χρειαστεί να του παρασχεθούν οι οποιεσδήποτε βασικές πρώτες βοήθειες. 

Ξέρουν την αιτία οι ναυαγοσώστες:

Ο Ναυαγοσωστικός Όμιλος Λεμεσού, σε ανακοίνωσή του, αναφέρει ότι παρόλο που η συγκεκριμένη παραλία είναι από τις πιο ξεβαθες της επαρχίας, οι παραλίγο πνιγμοί στο εν λόγω σημείο, δεν λένε να κοπάσουν και ο κυριότερος λόγος είναι ότι το βάθος των νερών, μεταξύ των κυματοθραυστών(διάκενα)δεν είναι το ίδιο με τον υπόλοιπο πυθμένα της περιοχής αλλά ακριβώς το αντίθετο.

Δηλαδή, αρκετά πιο βαθύ με αποτέλεσμα οι λουόμενοι (κυρίως από τρίτες χώρες) διαχρονικά, λόγο της απότομης αλλαγής του βάθους να πανικοβάλλονται και να κινδυνεύουν από πνιγμό.

Εισήγηση του Ε.Ν.Ο.Λ είναι όπως η αρμόδια τοπική αρχή, προχωρήσει στην τοποθέτηση πινακίδων σε διάφορες γλώσσες, κυρίως αραβικά (εφόσον τα περισσότερα περιστατικά αφορούν αραβικής καταγωγής λουόμενους) ώστε να τυχαίνουν κάποιας στοιχειώδης πληροφόρησης για την μορφολογία του πυθμένα οι λουόμενοι της περιοχής, αποφεύγοντας έτσι τον αόρατο και υπαρκτό κίνδυνο(απότομο βάθος).

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Το πασχαλινό μήνυμα με ξεκάθαρο πολιτικό νόημα - «Μαζί και ενωμένοι» - Βίντεο

ΠτΔ: Το πασχαλινό μήνυμα με ξεκάθαρο πολιτικό νόημα - «Μαζί και ενωμένοι» - Βίντεο

Λίγες ώρες πριν την Ανάσταση, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης απηύθυνε το καθιερωμένο πασχαλινό του μήνυμα προς τον κυπριακό λαό, στέλνοντας ευχές, αλλά και μηνύματα ενότητας, ελπίδας και συνέχισης του αγώνα για μια ελεύθερη και επανενωμένη Κύπρο.

BEST OF TOTHEMAONLINE