ΤΣΑΒΟΥΣΟΓΛΟΥ: «Ο Τραμπ ας δοκιμάσει τη διπλωματία»

ΤΣΑΒΟΥΣΟΓΛΟΥ: «Ο Τραμπ ας δοκιμάσει τη διπλωματία»

Αντί ο Τραμπ να ανεβάζει τους δασμούς ας δοκιμάσει τη διπλωματία, σημειώνει ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σε άρθρο του στην USA Today.

Στο ίδιο άρθρο ο Τούρκος ΥΠΕΞ αναφέρει ότι η Τουρκία φιλοξενεί στη βάση Ιντζιρλίκ τους Αμερικανούς στρατιώτες, οι οποίοι πολεμούν το Ισλαμικό Κράτος (ISIS), προσθέτοντας ότι ενώ θα έπρεπε να ενισχύονται οι σχέσεις των δύο χωρών, υπό το φως της παγκόσμιας απειλής, αντίθετα αποδυναμώνονται.

«Οι δασμοί που επέβαλε ο Αμερικανός Πρόεδρος έχουν στόχο να επηρεάσουν την τουρκική οικονομία. Επιπλέον αυτοί οι δασμοί θα επηρεάσουν αρνητικά το εμπόριο ΗΠΑ – Ευρώπης», σημειώνει ο Τσαβούσογλου

«Και το Εμπορικό Επιμελητήριο ΗΠΑ αντέδρασε κατά του Τραμπ τονίζοντας ότι πρέπει να τερματιστεί αυτή η ανευθυνότητα», αναφέρει ο Τούρκος ΥΠΕΞ, προσθέτοντας ότι «για το καλό όλων πρέπει να λύσουμε τα προβλήματα μεταξύ μας δια της διπλωματίας».

ΚΥΠΕ

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Η Κύπρος στο επίκεντρο της ευρωπαϊκής σκηνής: Η Διάσκεψη των Προέδρων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ως πρόβα τζενεράλε για την Κυπριακή Προεδρία του 2026

Η Κύπρος στο επίκεντρο της ευρωπαϊκής σκηνής: Η Διάσκεψη των Προέδρων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ως πρόβα τζενεράλε για την Κυπριακή Προεδρία του 2026

Σε μια χρονική συγκυρία που η Ευρωπαϊκή Ένωση δοκιμάζεται από γεωπολιτικές εντάσεις, ενεργειακή αβεβαιότητα και την πίεση του μεταναστευτικού, η Κύπρος καλείται να αναλάβει το 2026 τα ηνία της Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ. H Διάσκεψη των Προέδρων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που πραγματοποιείται σήμερα και αύριο στη Λευκωσία, λειτουργεί ως μια εξαιρετικά κρίσιμη πολιτική πρόβα, πριν από την ανάληψη των ευθυνών της Κυπριακής Δημοκρατίας.

BEST OF TOTHEMAONLINE