ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ: 'Νεκροταφείο μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της Ε.Ε και της Ιαπωνίας, η Κύπρος - Στα συρτάρια το σχέδιο απόσυρσης'

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ: 'Νεκροταφείο μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της Ε.Ε και της Ιαπωνίας, η Κύπρος - Στα συρτάρια το σχέδιο απόσυρσης'

Η κυβέρνηση δυστυχώς  εγκαταλείπει το σχέδιο απόσυρσης παλιών αυτοκινήτων σε συνδυασμό με την επιχορήγηση αγοράς του ηλεκτρικού αυτοκινήτου, αναφέρει σε ανακοίνωση το Κίνημα Οικολόγων τη Δευτέρα 27/08.

Συγκεκριμένα, επισημαίνουν πως «σε μια εποχή όπου η κλιματική αλλαγή «εκδικείται» για τους ρύπους – και όχι μόνο – που προκαλούμε ως άνθρωποι στον πλανήτη, η κυβέρνηση Νίκου Αναστασιάδη βάζει στα συρτάρια μια πρόταση  που θα εξομάλυνε μια από τις πιο ρυπογόνους ανθρώπινες ανάγκες και θα βοηθούσε την Κύπρο να ανταποκριθεί στις ευρωπαϊκές της υποχρεώσεις.

Ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών κ. Γιώργος Περδίκης, υπό την βουλευτική του ιδιότητα, ρώτησε μέσω της Βουλής την Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κα. Βασιλική Αναστασιάδου σχετικά με το ενδεχόμενο να τεθεί ξανά σε εφαρμογή το σχέδιο απόσυρσης και αντικατάστασης παλαιών οχημάτων, καθώς το ενδεχόμενο συμπερίληψης αυτού του σχεδίου στον προϋπολογισμό του 2019 είχε μείνει ανοικτό επί υπουργίας του κ. Μάριου Δημητριάδη σε ανάλογη απάντηση του σε κοινοβουλευτική ερώτηση πριν από ένα χρόνο.

Σύμφωνα με την πρόσφατη  απάντηση του υπουργείου, η ιδέα για σχέδιο απόσυρσης παλιών αυτοκινήτων σε συνδυασμό με την επιχορήγηση αγοράς ηλεκτρικών αυτοκινήτων, έχει εγκαταλειφθεί.

Μεταφέρεται για το 2021, όπως μας πληροφορούν, στο πλαίσιο της ετοιμασίας εθνικού σχεδίου δράσης για το κλίμα και την ενέργεια, εν αναμονή σχετικών – αν υπάρξουν - αποφάσεων.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών υπενθυμίζουμε ότι παρόμοια προγράμματα που λειτούργησαν πριν από την τραπεζική κρίση είχαν εξαιρετικά αποτελέσματα αφού βοήθησαν στην απόσυρση παλιών αυτοκινήτων και την εισαγωγή νέων λιγότερο ρυπογόνων αυτοκινήτων.

Σήμερα η Κύπρος κινδυνεύει και πάλιν να καταντήσει το νεκροταφείο των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της Ευρώπης και της Ιαπωνίας.

Από την άλλη ως Κύπρος είμαστε πολύ μακριά στην εισαγωγή στις μεταφορές εναλλακτικών "μη ρυπογόνων" καυσίμων όπως προνοεί η δέσμευση της χώρας έναντι της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top