Τουρκική προκλητικότητα με 47 παραβιάσεις στο Αιγαίο

Τουρκική προκλητικότητα με 47 παραβιάσεις στο Αιγαίο

Μπαράζ τουρκικών παραβιάσεων σημειώθηκε και την Τρίτη 28/8 πάνω από το Αιγαίο.

Συγκεκριμένα, έξι τουρκικά μαχητικά προχώρησαν την Τρίτη σε 47 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου σε βορειοανατολικό, κεντρικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Οι 32 έγιναν από δύο CN-235 και οι 15 από τους δύο σχηματισμούς F-16.

Σε τέσσερις περιπτώσεις παραβιάστηκαν και οι κανόνες εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών.

Τα τουρκικά μαχητικά, δύο εκ των οποίων ήταν οπλισμένα, αναγνωρίστηκαν κι αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Παρουσίασε συγκεκριμένη πρόταση στον Στάρμερ για τις βάσεις - «Δεν θα χρησιμοποιηθούν σε επιθετικές επιχειρήσεις»

ΠτΔ: Παρουσίασε συγκεκριμένη πρόταση στον Στάρμερ για τις βάσεις - «Δεν θα χρησιμοποιηθούν σε επιθετικές επιχειρήσεις»

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε σήμερα μακρά τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου, κατόπιν πρωτοβουλίας του τελευταίου, στο πλαίσιο των τακτικών επαφών των δύο ηγετών επι των γεωπολιτικών εξελίξεων στην ευρύτερη περιοχή.

BEST OF TOTHEMAONLINE