ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περικοπές μισθών «αξιωματούχων» μεταξύ των νέων μέτρων στα κατεχόμενα

Περικοπές μισθών «αξιωματούχων» μεταξύ των νέων μέτρων στα κατεχόμενα

Σε περικοπές στους μισθούς του «προέδρου», των «υπουργών» και των «βουλευτών» για 6 μήνες προχωρούν στα κατεχόμενα. Οι περικοπές ανακοινώθηκαν στο πλαίσιο των νέων μέτρων που αποφάσισε σήμερα το «υπουργικό» για ανάσχεση των επιπτώσεων από την υποτίμηση της τουρκικής λίρας.

 
Μιλώντας στα κατεχόμενα μετά τη συνάντηση, που διήρκεσε περίπου τρεισήμισι ώρες, ο «πρωθυπουργός» Τουφάν Ερχιουρμάν έκανε λόγο για «έκτακτες συνθήκες» ενώ πρόσθεσε ότι κάποιοι δεν αντιλαμβάνονται τη σοβαρότητα του προβλήματος.
 
Μεταξύ άλλων, είπε ότι αποφασίστηκε 20% επιπλέον φορολόγηση των καζίνο και των γραφείων στοιχημάτων για 6 μήνες, καταβολή αποζημιώσεων για την ξηρασία, εφάπαξ καταβολή 1.000 τουρκικών λιρών για λήπτες επιδόματος αναπηρίας ή φτώχειας τον Σεπτέμβριο, μετατροπή των συμβάσεων μίσθωσης με την «κυβέρνηση» σε τουρκικές λίρες, εκπτώσεις στον «ΦΠΑ» εστιατορίων και σε κάποια αγαθά.
 
Επίσης, είπε ότι θα υπάρξει επιπρόσθετη «φορολογία» σε αλκοόλ και καπνικά προϊόντα, καθώς και μέτρα για την αγορά διαμερισμάτων από ξένους. Για σκοπούς υπολογισμού των συμβάσεων μίσθωσης που είναι σε ξένο νόμισμα, είπε ότι η ισοτιμία της στερλίνας καθορίζεται σε 6,3 τουρκικές λίρες, του ευρώ σε 5,6 λίρες και του δολαρίου σε 4,75 λίρες.
 
Απαντώντας σε ερωτήσεις, ο κ. Ερχιουρμάν είπε ότι συνομίλησε με τον Τούρκο Πρόεδρο Ερντογάν κατά τη διάρκεια των εορτών για το μπαϊράμι και συμφώνησαν να συναντηθούν. Αναλόγως το προγράμματος του κ. Ερντογάν, ενδέχεται να μεταβεί στην Τουρκία στην αρχή της επόμενης εβδομάδας, κατέληξε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top