ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στον χώρο φιλοξενίας μεταναστών στην Κοκκινοτριμιθιά οι Σύριοι μετανάστες

Στον χώρο φιλοξενίας μεταναστών στην Κοκκινοτριμιθιά οι Σύριοι μετανάστες

Πέντε μετανάστες, ενήλικοι άνδρες, Συριακής καταγωγής εντοπίστηκαν το απόγευμα της Παρασκευής 31/08 στη Λάρνακα.

Σύμφωνα με την Αστυνομία γύρω στις 17.30 το της Παρασκευής 31/08 απόγευμα εντοπίστηκαν να διακινούνται στο δρόμο Λάρνακας – Δεκέλειας πέντε ενήλικοι άνδρες Συριακής καταγωγής.

Μεταφέρθηκαν από την Αστυνομία στον Αστυνομικό Σταθμό Ορόκλινης, για εξακρίβωση των συνθηκών άφιξής τους στην Κύπρο και εξέφρασαν την επιθυμία να υποβάλουν αίτημα για πολιτικό άσυλο.

Μετά την ολοκλήρωση των εξετάσεων της Αστυνομίας, οι πέντε μετανάστες μεταφέρθηκαν στο χώρο φιλοξενίας μεταναστών στην Κοκκινοτριμιθιά.

Στον ίδιο χώρο μεταφέρθηκαν και οι 20 από τους συνολικά 24 Σύρους μετανάστες που αποβιβάστηκαν την Παρασκεύη 31/08 λίγο πριν τις 5 το απόγευμα στη περιοχή Κάβο Γκρέκο στην Αγία Νάπα.

Μέλη της Αστυνομίας εντόπισαν τους μετανάστες και τους μετέφεραν στα γραφεία της Υπηρεσίας Αλλοδαπών και Μετανάστευσης Αμμοχώστου, όπου έγιναν εξετάσεις για εξακρίβωση των συνθηκών κάτω από τις οποίες έφτασαν  στην Κύπρο.

Από τις έρευνες που διενεργήθηκαν διαπιστώθηκε ότι οι μετανάστες είναι 16 ενήλικες, άνδρες και γυναίκες και οκτώ ανήλικα παιδιά, ηλικίας από 2 μηνών, μέχρι και 8 ετών.

Οι μετανάστες ήταν καλά στην υγεία τους, εκτός από τρία παιδιά ηλικίας 4 μηνών και 7 και 10 ετών, τα οποία λόγω αφυδάτωσης μεταφέρθηκαν, με τη συνοδεία της μητέρας τους, στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, όπου κρατήθηκαν για νοσηλεία.

Για τον εντοπισμό των μεταναστών ενημερώθηκαν οι Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας και η Πολιτική Άμυνα, λειτουργοί των οποίων ανέλαβαν τη σίτιση και τη φροντίδα των μεταναστών.

Μετά την ολοκλήρωση των εξετάσεων οι 20 Σύροι μεταφέρθηκαν στο χώρο φιλοξενίας μεταναστών στην Κοκκινοτριμιθιά.

Το σκάφος στο οποίο επέβαιναν οι μετανάστες, εντοπίστηκε λίγο μετά τον εντοπισμό τους από περίπολο της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας, να πλέει ακυβέρνητο, 300 μέτρα από την ακτή, στην περιοχή Κάβο Γκρέκο και ρυμουλκήθηκε σε αλιευτικό καταφύγιο της περιοχής.

 

Τις δύο υποθέσεις μεταναστών διερευνούν τα επαρχιακά κλιμάκια της Υπηρεσίας Αλλοδαπών και Μετανάστευσης Αμμοχώστου και Λάρνακας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μετέφερε τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top