ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οζερσάι: «Αν η ε/κ πλευρά συνεχίσει μονομερώς εργασίες θα ξεκινήσουμε κι εμείς γεώτρηση»

Οζερσάι: «Αν η ε/κ πλευρά συνεχίσει μονομερώς εργασίες θα ξεκινήσουμε κι εμείς γεώτρηση»

Αν η ε/κ πλευρά συνεχίσει μονομερώς τις εργασίες γεώτρησης τότε κι εμείς θα ξεκινήσουμε σύντομα γεώτρηση στο πλαίσιο της αδειοδότησης που δώσαμε παλαιότερα στην Ανώνυμη Εταιρεία Πετρελαίου της Τουρκίας, δήλωσε ο "υπεξ" του ψευδοκράτους Κουντρέτ Οζερσάι σε συνέντευξη τύπου με τον Τούρκο ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ο Οζερσάι ευχαρίστησε τον Τούρκο ΥΠΕΞ που τον προσκάλεσε σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο, όπως είπε, προσθέτοντας ότι οι παρούσες ισορροπίες δυνάμεων στην Ανατολική Μεσόγειο έχουν αλλάξει όπως στις άλλες περιοχές του κόσμου. Ανέφερε ότι οι διμερείς σχέσεις επανακαθορίζονται μεταξύ των περιφερειακών και των παγκόσμιων πρωταγωνιστών και πως παρακολουθούν στενά τις πολιτικές, στρατιωτικές και οικονομικές εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, ενώ επεσήμανε ότι οι αλλαγές στις διεθνείς συγκυρίες έχουν αυξήσει τη στρατηγική σημασία της Κύπρου.

Ο Οζερσάι είπε ότι οι Τ/Κ έχουν τόσα δικαιώματα στις φυσικές πηγές της περιοχής όσο και οι Ε/Κ, υποστηρίζοντας ότι η τ/κ πλευρά αναζητούσε πάντοτε συμβιβασμό και συνεργασία. “Η στάση μας δεν αφορά μόνο τις διαπραγματεύσεις για λύση. Ταυτόχρονα στην πιθανότητα μη λύσης να στηριχθεί η συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών και των διαφορετικών παραγόντων γύρω από το νησί.

Αποκαλύψαμε μια αντίληψη καλής πρόθεσης ώστε να μην ζημιωθούν δικαιώματα και συμφέροντα του τ/κ `λαού` και της Τουρκίας στα θέματα των φυσικών πηγών της Ανατολικής Μεσογείου και στα άλλα θέματα που αφορούν την Κύπρο και θα συνεχίσουμε με αυτή την προσέγγιση και από δω και πέρα”, ανέφερε.

“Πιστεύουμε ότι χρειάζεται να γίνουν κάποια βήματα για να υπάρξει αλλαγή νοοτροπίας ώστε να διασφαλιστεί ότι η ε/κ πλευρά θα στραφεί προς την λύση και τη συνεργασία”, ανέφερε. Είπε ότι με την Τουρκία βρίσκονται πάντοτε σε μια πλήρη συνεργασία. Ανέφερε ότι ακόμη και αν δεν βρεθεί λύση στην Κύπρο εξακολουθεί να ισχύει η έκκληση της τ/κ πλευράς για έρευνα για τις φυσικές πηγές και χρήση τους μεταξύ των δύο πλευρών μέσω διαλόγου.

“Εάν η ε/κ πλευρά συνεχίσει μονομερώς τις εργασίες γεώτρησης αγνοώντας την τ/κ πλευρά και προχωρήσει τις εργασίες αδειοδοτώντας κάποιες εταιρείες φτάνοντας στο σημείο της γεώτρησης, κι εμείς ως τουρκική πλευρά θα ξεκινήσουμε σύντομα εργασίες γεώτρησης στο πλαίσιο της αδειοδότησης μας στην Τουρκική Ανώνυμη Εταιρεία Πετρελαίου”, ανέφερε.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top